Τελικα, εχει κανεις καμια ιδεα για το καψιμο τυχαιας ασφαλειας στο σταματημα του μοτερ, ανεξαρτητα απο τον χρονο λειτουργιας αυτου?
Τελικα, εχει κανεις καμια ιδεα για το καψιμο τυχαιας ασφαλειας στο σταματημα του μοτερ, ανεξαρτητα απο τον χρονο λειτουργιας αυτου?
Φίλε Αλέξανδρε, αν δέν δώσεις πληροφορίες, τι κάνει αυτή η μηχανή, σχηματικά, φώτο, νομίζω ότι δέν θα πάρεις απάντηση απο κανέναν φίλο εδώ, εκτός και αν κάποιος έχει μαντικές ικανότητες.....Ήδη το ότι σου καίει ασφάλειες από το κυρίως κύκλωμα, όπως και από το βοηθητικό, καταλαβαίνεις οτι το κάνει λιγο πολύπλοκο.Φιλικά.
Το μονο που θα μπορουσα να σκεφτω εχει να κανει με το χρονισμο και το κλεισιμο των διαταξεων σε οτι και οσο παιρνει "αναποδες" κατα το κλεισειμο . Μου εχει τυχει ρελαι το οποιο ηταν προβληματικο το οποιο εκανε αυτοσυγκρατηση καποια δεκατα του δευετερολεπτου και μου εριχνε ασφαλειες για αυτο το λογο
Περα απο αυτο δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο Αν το εβλεπα ομως σιγουρα θα ειχα μια πιο ολοκληρωμενη εικονα
Οι ασφάλειες για το κύκλωμα του αυτοματισμού. Είναι αυτές ( σε Ι ) που επιβάλλεται ή έχουν τίποτα σύρματα.
<<Τις άλλαξα όλες με βραδείας >> Γιατί αυτό;
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα αναγραφόμενα από μένα ενδεχομένως να μην είναι σωστά .
Και σωστά να είναι μη προσπαθήσετε να τα υλοποιήσετε αν δεν έχετε τις απαιτούμενες άδειες και γνώσεις
Και το σχεδιο:
moter.JPG
F1 F2 F3 10x3.8
F4 F5 5x20
Θυμιζω οτι στο σταματημα του μοτερ καιγεται οποια να ναι ανεξαιρετως.
Και συμπληρωνω οτι επειδη ειναι ανεμιστηρας, δεν εχω αποτομο σταματημα.
Μήπως, λέω μήπως, σου έχει κολλήσει μια επαφή στον ΚΜ1 και ποιο συγκεκριμένα η επαφή που παίρνει από την F3;.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα αναγραφόμενα από μένα ενδεχομένως να μην είναι σωστά .
Και σωστά να είναι μη προσπαθήσετε να τα υλοποιήσετε αν δεν έχετε τις απαιτούμενες άδειες και γνώσεις
Υπάρχει περίπτωση να είναι φαγωμένη κάποια επαφή περισσότερη από τις άλλες 2, με αποτέλεσμα να πιάνουν στιγμιαία οι 2 φάσεις αντί των 3.
Εχει συμβεί.
Λέω και εγώ.
Αυτο ομως δεν μου εξηγει την καμμενη F5. Κινουμαι στον αξονα: αλλαγη ρελε και ανοιγμα+καθαρισμος μοτερ.
Και εαν δεν λυθει, τοτε ισως καποιο φιλτρο στην τροφοδοσια (τραβηγμενο γιατι τοσα χρονια ετσι δουλευει.)
Προσπαθω να σκεφτω και τα πιο απιθανα σεναρια γιατι ειναι αμαρτια να χρεωνεται ο ανθρωπος και να μας δουλευει ενα τετοιο μηχανημα!