Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 139

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη -nikos-
    Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    εν πλω

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από RF.123 Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια εγω ειχα 22 χρονια επιχειρηση -εργαστηριο και τα εχω δει ολα πολλες φορες δεν μπορουσα να κοιμηθω τα βραδια τωρα εργαζομαι σαν τεχνικος σε μια επιχειρηση θελω να ξανανοιξω την επιχειρηση αλλα μαυτα που βλεπω καθε μερα ........εχω αρχισει και σκεφτομαι πολυ σοβαρα το εξωτερικο αν και δεν ειναι ευκολο γιατι εχω οικογενεια εδω ομος τι να καταφερεις
    καλυτερα να εισαι παρανομος παρα νομιμος σε μερικα επαγγελματα......
    δεν πληρωνεις τιποτα και συνηθως δεν σε ενωχλουν αντιθετα με οταν εισαι νομιμος.
    αν τιχει και καμια καταγγελια κανεις την κουκουβαγια και λες οτι κανεις χομπι αντι για επαγγελμα.
    υπαρχουν επειχιρησεις που ευνωουνται απο την νομοθεσια και επιχειρησεις που κυνιγιουνται ασχημα.
    για την περιπτοση του οαεε υπαρχει μια περιπτοση να εξερεθεις αν η επιχειρηση σου ασχωληται με
    το φασον [δηλαδη παραγωγη προτογενους αντικημενου]μπορει δηλαδη να κανεις εναρξη με κωδικο
    που να λεει οτι φτιαχνεις μονο πλακετες και μετα να κανεις οτι γουσταρεις στα ορια-νομιμου-παρανομου.

Το avatar του χρήστη alex504
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΛΕΞΙΟΣ
    Περιοχή
    ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Προεπιλογή

AYTO EINAI ΣΙΓΟΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ

Το avatar του χρήστη SRF
    Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑΙ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από -nikos- Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλυτερα να εισαι παρανομος παρα νομιμος σε μερικα επαγγελματα......
    δεν πληρωνεις τιποτα και συνηθως δεν σε ενωχλουν αντιθετα με οταν εισαι νομιμος.
    αν τιχει και καμια καταγγελια κανεις την κουκουβαγια και λες οτι κανεις χομπι αντι για επαγγελμα.
    υπαρχουν επειχιρησεις που ευνωουνται απο την νομοθεσια και επιχειρησεις που κυνιγιουνται ασχημα.
    για την περιπτοση του οαεε υπαρχει μια περιπτοση να εξερεθεις αν η επιχειρηση σου ασχωληται με
    το φασον [δηλαδη παραγωγη προτογενους αντικημενου
    ] μπορει δηλαδη να κανεις εναρξη με κωδικο
    που να λεει οτι φτιαχνεις μονο πλακετες και μετα να κανεις οτι γουσταρεις στα ορια-νομιμου-παρανομου.
    Συγγνώμη αλλά αυτό που το έχεις δει? Υπάρχει κάπου αυτό? Να δεις αύριο πως θα σταματήσουν να καταβάλλουν ΟΑΕΕ καμμιά 200.000 άτομα!
    Η μόνη απαλλάγή που ήξερα ότι υπήρχε είναι όταν κάνει δραστηριότητα σε πολύ μικρό χωριό (με πολύ λίγους κατοίκους - εν δυνάμει πελατολόγιο) και πάλι παίζεται (πχ καφετζής)!
    Σε οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ νομίζω ότι ισχύει ΚΑΜΜΙΑ απαλλαγή εκτός του όταν είσαι μισθοδοτούμενος ταυτόχρονα με ασφάλιση άλλου ταμείου και κάνεις επιλογή ασφάλισης αλλά και αυτό ισχύει μόνο για τους μετά το 93 εισελθέντες στην αγορά εργασίας! Εμείς οι παλαιότεροι άντε να γλυτώναμε την ιατρικοφαρμακευτική κάλυψη μόνο, δηλαδή τίποτα!!!
    Αν θέλεις πες μας ΠΟΥ το έχεις δει αυτό που αναφέρεις, γιατί αποκτά ενδιαφέρον η συζήτηση!!!

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το πλήρες αρχείο Κ.Α.Δ. (κωδικός αριθμός δραστηριότητας) καταταγμένο ανά λεκτικό δραστηριότητας (από τη ΓΓΠΣ).

Πρέπει πρώτα να "αυτοπροσδιοριστείς" (επισκευές, σχεδίαση, εμπόριο, κλπ).
    Μετά να ψάξεις αν είναι αναγκαίες άδειες ή απαλλαγή αδείας.
    Υπάρχει η δυνατότητα ερώτησης λογιστή (με χρέωση) αλλά πρόσεξε και τα δικά του λάθη.

G
    .

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Σπυρο σου ευχομαι οτι καλυτερο,μα σκεψου το παρα πολυ καλα με τι ακριβως θα ασχοληθεις,γιατι οπως θα εχεις καταλαβει...στην χωρα μας ειναι η ωρα να περνουμε τα βουνα και να βαζουμε λουκετο.Εγω εβαλα πριν δυο μηνες.Και ξερεις εκει που τα υπολογιζεις (ενταξει μωρε θα τα βγαλω περα,θα πουλαω εκεινο το αλλο,θα κανω και επισκευες) τι να πουλησεις; Ηλεκτρονικο προιον;Με τι κερδος;Οι τιμες πλεον στην νεα γενια (εφοσον μιλαμε για καταναλωση ηλεκτρονικων προιοντων) ειναι πασιγνωστες απο το ιντερνετ...Τιμες οι οποιες ουτε καν εσυ χονδρικη δεν θα μπορεις να αγορασεις λογω μεταφορικων εξοδων π.χ και ασε που θα σου τρωνε και την ωρα (μπλα μπλα) εισαι ακριβος και απατεωνας...Επισκευες ; Μια δεκαετια πριν θα ευχομουν να ανοιγες και 5 εργαστηρια.Τωρα ξερεις ραδιακια χειριστηρια και τηλεφωνα ειναι δωρο με το σκιπ...Τηλεορασεις αν αντεχεις να επισκευαζεις με 10 ευρω καλως (και οι μισες βερεσε).Εγκαταστασεις;εκει ειναι απλα τυχη (ποτε κανεις δεν ξερει τι απροοπτο θα σου συμβει)Για οσα ανεφερα να εισαι σιγουρος για το 70% των πελατων σου,(σε κατηγορια εμποριο, επισκευες) Για τα χαρτια λοιπον αν βαλεις στην αδεια λειτουργιας (επιδιορθωση,συντηρηση) ηλεκτρονικων συσκευων,θα χριαστει να προσκομισεις την αδεια ασκησεως επαγγελματος στο επιμελητηριο της περιοχης σου.Βασικοτατο (αδεια λειτουργιας ηλεκτρονικου εργαστηριου κατηγοριας...)μετα απο ελεγχο εργοδοιγων προισταμενων του υπουργειου,οπου θα πρεπει να εχεις τον καταλληλο χωρο,εργαλεια,οργανα μετρησεως,ασφαλεια κ.τ.λ.Καλη τυχη φιλε.

Προεπιλογή

Τιμες οι οποιες ουτε καν εσυ χονδρικη δεν θα μπορεις να αγορασεις λογω μεταφορικων εξοδων

γιατί εγώ βλέπω ότι μαγαζιά της επαρχίας έχουν καλύτερες απο αυτά της αθήνας?

Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    εν πλω

Προεπιλογή

γιατι το βλεπετε ετσι ?
    οτι ο μαστορας θα ζητισει 50 ευρο για δουλεια των 15
    αν καποιος κανει την δουλεια του οικονομικα θα κανει γρηγωρα κυκλο
    και θα συρεουν απο παντου για να φτιαξουν τα πραγματα οικονομικα.
    αν κανεις 10 μερεμετια των 15ευρο ειναι 150ευρο και δεν θα ειναι ολα των 15ευρο
    αν την τηλεωραση των 250ευρο την φτιαξεις με 50 κακο ειναι ?? ακομα και μια ασφαλεια να πρεπει
    να αλλαξεις.
    το σιδερο των 20 ευρο με 5-7ευρο
    το ραδιοφωνακι των 10 ευρο με 5 ευρο.
    μεχρι και δραπανα και οτι αλλο πεσει στα χερια σας,ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει
    και τοποθετισεις κλιματιστικων και ολα.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον -nikos- για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (07-10-11)

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες έτσι και η παροχή υπηρεσίας πρέπει να είναι ανάλογη, νομίζω πως αν μεριμνήσεις να έχεις δουλεία 6 ωρών (ας είσαι στο μαγαζί 12 ή και περισσότερες ώρες)
    τότε με μια χρέωση 15€ την εργατοώρα βγαίνουν τα έξοδα και ένα μεροκάματο, τελικά λογιστή βρήκα με 50€ + το φπα της απόδειξης που θα κοπεί στο τέλος του χρόνου και φαίνεται αξιόλογος στης γνώσεις/συμπεριφορά.

Παιδιά σας ευχαριστώ και εσένα Αλέξη για την προσφορά σου,
    στο θέμα service τώρα το έχω σε αρκετά καλό επίπεδο και σε διάφορα αντικείμενα (computer-tv-camera-hifi/hi_end-παιχνιδομηχανές-κ.α.) όπως και τον αρχικό κατάλληλο εξοπλισμό και νομίζω πως μπορώ να βγάλω άκρη σε αρκετούς αυτοματισμούς και ασύρματα δίκτυα,
    για την ερώτηση μου στο #53 έχετε κάποιες προτάσεις.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiroscfu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (15-10-11)

Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    εν πλω

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    για την ερώτηση μου στο #53 έχετε κάποιες προτάσεις.
    αρχινα να ψαχνεις για μεταχειριμενα ραφια που θα μπουν στο εμπρος μερος γιατι
    το πισω θα το κανεις οπως γουσταρεις
    αλλα το εμπρος πρεπει να εχει ''ματι''ητε βαζεις καινουρια προς πωληση ητε βαζεις τα προς επισκευη.
    και αυτα τα προστυχα τα ραφια τυπου σουπερ μαρκετ ειναι πανακριβα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Μυτιλήνη

Προεπιλογή

Καλές δουλειές και καλή τύχη

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι