Παναγιωτη ο γραφιτης εχει τα χαλια του αλλαξε ποντασιομετρο.
Παναγιωτη ο γραφιτης εχει τα χαλια του αλλαξε ποντασιομετρο.
Αν ενδιαφέρεται κανένας φίλος
http://cgi.ebay.de/Nordmende-Othello...item2a05d3c145
Αντωνη, υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι γνωστα στο ευρυ κοινο και καποια αλλα οχι.Αναμεσα σε ολοκληρη την Ελλαδα, υπαρχει κοσμος που του αρεσουν τα παλαια ραδιοφωνα και ομως δεν εχει καμια σχεση με τα ηλεκτρονικα.Εξ'αιτιας αυτων, τα ραδιοφωνα πηραν αυτην την τιμη.Εαν δεν υπηρχε κοινο, δεν θα υπηρχαν και τιμες.Επισης, πολλες φορες, εχω δει τρελλες τιμες μονο και μονο επειδη καποια πραγματα δειχνουν φανταχτερα, χωρις να εχουν αξια πραγματικη.Ολα εχουν να κανουν ουσιαστικα με την γνωση.Οταν δεν υπαρχει γνωση, ο καθενας κανει το παιχνιδι/παζαρι του, προσπαθωντας να καταφερει οτιδηποτε προς κερδος του.Στην προκειμενη περιπτωση, ο πωλητης να "ψαρεψει" τους αγοραστες του.Εαν τριγυρνας στα σοκακια του μοναστηρακιου τις Κυριακες, σιγουρα με καταλαβαινεις, το ποσο υπερτιμημενα ειναι τα πραγματα εκει.Πριν μερικα χρονια για παραδειγμα, αγορασα απο εκει δυο στρατιωτικα μαγνητικα τηλεφωνα ericsson για 45ε και τα 2 μαζι, το ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και το αλλο απο ανακατασκευη.Πριν μερικους μηνες ξαναπηγα γιατι αυτα γυαλισαν σε εναν φιλο μου και ηθελε ενα ζευγαρι, και ο κυριος που μου τα πουλησε μου ειπε οτι αν του τα παω τωρα, τα αγοραζει αυτος προς 60ε το κομματι!
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Λοιπον επι του θεματος.Ηρθε επιτελους το οργανο και επεσα με τα μουτρα στις μετρησεις.Ο τριπλος στην τροφοδοσια κοντα με ονομαστικη 50uf δεν εδωσε πανω απο 35-38uf.Ενας αλλος ομως, ηλεκτρολυτικος και αυτος, με ονομαστικη 100uf, εδωσε 167uf μετρηση.Ειναι λοιπον δυνατον οι πυκνωτες να ξεφευγουν και προς τα πανω;Συνεχιζω τις μετρησεις...
EDIT: Επισης, ποιες ειναι οι αποδεκτες τιμες αποκλισης;Απο ποιο σημειο και μετα κρινουμε οτι ενα υλικο χριζει αντικαταστασης;Ισχυει το ιδιο και οταν η τιμη ξεφευγει προς τα πανω;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Phatt : 31-03-10 στις 21:38
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Αν μιλάς για τον συγκεκριμένο πυκνωτή, τότε εξαρτάται από τη δουλειά που κάνει αυτός στο κύκλωμα. Αν εξομαλύνει μια τάση τροφοδοσίας, πιθανότατα θα μπορούσε νάχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Δεν θα μπορούσε όμως να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ένας πυκνωτής σε ένα κύκλωμα συντονισμού π.χ. διότι κάτι τέτοιο αυτόματα θα μείωνε τη συχνότητα συντονισμού του συγκεκριμένου κυκλώματος. Πάντως ακόμα και το να φεύγει προς τα πάνω η χωρητικοτητα δείχνει πρόβλημα στον πυκνωτή, έστω και αν αυτό εκφράζεται με μια φαινομενική βελτίωση. Εγώ θα τον άλλαζα.
Παναγιώτη σίγουρα ο καθένας ζητάει νά κονομήσει.Βέβαια τά περισσότερα δέν αξίζουν τά λεφτά τους.Έχει τύχει όμως νά πάρω καί κομμάτια μέ πρόβλημα πού μετά τά έφτιαξα σέ πολύ χαμηλές τιμές π.χ καί 20 ευρώ.Τώρα όμως ο κόσμος δέν πάει νά δώσει 150 καί 200 ευρώ γιά κάτι πού έχει τά χάλια του.Ήμουν Βερολίνο πρίν από 1 μήνα.Κάνουν κάθε κυριακή παζάρι καί τό τί βρίσκεις δέν περιγράφεται.Ενδεικτικά σού λέω πήρα πιστόλι κολλητήρι βέλλερ μέ όλα τά παρελκόμενα σάν καινούργιο γιά 10 ευρώ.