ναι θα το δω και θα σου απαντησω πιο αναλυτικα αυριο γιατι σημερα ειμαι καπως πνιγμενος ....ειναι πολυ καλο το μηχανακι ....δεν θα πιστευεις τα αυτια σου οταν τελειωσει ....
τα λεμε
ναι θα το δω και θα σου απαντησω πιο αναλυτικα αυριο γιατι σημερα ειμαι καπως πνιγμενος ....ειναι πολυ καλο το μηχανακι ....δεν θα πιστευεις τα αυτια σου οταν τελειωσει ....
τα λεμε
α ναι ξεχασα και κατι αλλο επισης σημαντικο .... τουλαχιστον για τον τελικο ( εγω θα το εκανα και για τον προενισχυτη ) θα ηταν οτι καλυτερο να αλλαξεις τις αντιστασεις ολες με μεταλ φιλμ και τα τριμερακια μουλτιτερν
ειπαμε ...απο πλευρας κοστους δεν ειναι τιποτα αυτο αλλα να κατσεις να τον ξηλωσεις ολο ειναι μαμιση ,,,,, αλλα αξιζει πραγματικα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη east electronics : 07-05-09 στις 16:33
Πρεπει να βρεις που ειναι το προβλημα(στον τελικο (PC-45) ενισχυτη η στον προενισχυτη(IC-2)/τι τασεις εχεις ;
αρχισαμε ....... τι σε πειραζουν ρε γιωργο οι τασεις σε ενα μηχανημα του 1977 ???? υπαρχει καμμια πιθανοτητα να ειναι σωστος κανενας ηλεκτρολυτικος μετα απο τοσα χρονια ?????
δεν μπορω να καταλαβω ....πραγματικα δεν μπορω
ειναι πολυ απλο ρε γιωργο
εγω ας πουμε λεω οτι για ολα αυτα φταιει ο χ ηλεκτρολυτικος που ειναι στο δευτερευον του επιμερους τροφοδοτικου
οκ λοιπον τον αλλαζει ο τυπος και το μηχανημα ερχεται ....τουλαχιστον παιζει κανονικα ....
εσυ τι πιστευεις ???? οτι θα παιζει η απλα θα γρατσουναει
σε πληροφορω οτι απλα θα γρατσουναει για να παιζει σωστα δεν υπαρχει περιπτωση ....και να υποθεσουμε οτι ψιλοπαιζει ποσο νομιζεις οτι θα κρατησει αν οι ηλεκτρολυτικοι ( ασε τα υπολοιπα ) ειναι μεσα απο το 1977 ????
δεν θα κρατησει γιωργο ....
και ο λαλακας θα σκεφτεται """""αφου τον αλλαξα τον πυκνωτη που μου ειπε ο γιωργος γιατι ξανασταματησε μετα απο 20 μερες το μαμημενο ????"""""
τιποτα προσωπικο εδω εεεε ο καθε λαλακας
εδω ομως φιλε γιωργο υπαρχει ενα σχεδιο το οποιο υπηρξε πρωτοπορος στους ενισχυτες και με λιγη προσπαθεια και 20-30 ευρα ο τυπακος που μια χαρα παιδι τον βρισκω και με προθεση και κατανοηση μπορει και να το ανβαθμισει το μηχανακι αλλα και να κανει κατι που θα κρατησει 30 χρονια γιωργο οχι τριαντα μερες .....
αυτα ....
α ναι και κατι αλλο εχεις υποψιν σου γιωργο τι ακριβως επιδοσεις εχει το συγκεριμενο σχεδιο ?????προφανως οχι αλλα να σου πω αν θελεις ....
με λιγη προσοχη και λιγη αγαπη ο ενισχυτης αυτος για πλακα θα παει 100 κηζ ημιτονο τουλαχιστον 30κηζ τετραγωνο χωρις να χανει χριστο απο το τετραγωνο και τουλαχιστον 100κηζ τετραγωνο οπου το τετραγωνο θα ειναι ακομα τετραγωνο και οχι τριγωνο ...απλα θα εχει στρογυλεψει λιγακι τις κορυφες του ...
να υποθεσω ομως οτι αυτα ειναι ψιλα γραμματα .....
να τονισω ομως οτι επιδοσεις τετοιου τυπου πιανονται μονο απ μηχανηματα high end που συνηθως εχουν και high end τιμες ....
αλλα και αυτα μαλλον ψιλα γραμματα τα βρισκω .....
Σακι δεν με καταλαβαινεις και δεν ξερω γιατι,εαν μας φερνανε συσκευες για επισκευη και ξεκιναγαμε με αλλαγες πυκνωτων ,θελεις να μου πεις οτι ειναι σωστο;Στην αρχη βρισκεις ποιο πρεπει να αλαξεις.αλλα σου λεω και σε αλλα μου απαντας .Στο τελος μπορει να τους αλαξει ολους αυτος αποφασιζει
α ναι ....φυσικα ....ξεχασα να στο πω αυτο .... στο δικο μου μαγαζι αν ερχοταν το μηχανημα θα εξηγουσα στον πελατη ολα αυτα ...και θα τον εκανε αναβαθμιση .... αυτο κανουμε καθε μερα στομαγαζι μου σε δεκαδες μηχανηματα
αν ο πελατης ηταν απο αυτους που ηθελε να αλλαξει ενα ηλεκτρολυτικο να πληρωσει 20 ευρω και να φυγει ...απλα δεν θα το εκανε στο δικο μου μαγαζι .... μπορει σε καποιο αλλο
εγω παντως για αυτη την δουλεια οπως την περιγραφω επανω θα χρεωνα απο 80-120 ευρω αναλογα το μηχανημα και τι αλλες ζημειες εχει
Γειά σας παιδιά σας παραθέτω ενα παλαιό e-mail που έιχα στήλει στον Σάκη . Αφορά εναν ενισχυτή 20 χρονών δικό μου που ήθελα να τον συμαζέψω και είχε διάφορα προβλήματα ( ξαφνικές εντάσεις , βόμβους , διαφορά ήχου στα κανάλια κ.λ.π. ) .
Διαβάστε τι βρήκα και τι έκανα ίσως βοηθήσει:
Καλημέρα Σάκη .
θα σε ευχαριστήσω για μία ακόμα φόρά για την βοηθεια που μου έχεις προσφέρει και για τον χρόνο που μου έχεις αφιερώσει
Τι έχω κάνει :
1) Αλλαξα όλους του ηλεκτρολυτικούς στην πλάκέτα του ενισχυτή με ίδιους πυκνωτές με διπλάσιας τάσης που είχε . Δεν άλλαξα εκτός αυτούς που είχε με χωρις πολικότητα και δεν ήταν σε τάση .
2) άλλαξα τις ζενερ ( ήταν 14volt ) επίσης άλλαξα και τα τρατζιστορ που ελέγχονται απο τις ζενερ και ζεστένονται αρκετά
3) αλλάξα όλες τις 1Ν4148 με καινούργιες
4) βρε΄θηκε ο βόμβος απο που προέρχεται . Ηταν απο εναν ηλεκτρολυτικό 470mf / 35v αλλάχθηκε με 1000 mf και όλα καλά . απο εδώ τροφοδοτούνται οι ζενερ και μετά τα ΝΕ5532Ν
5) Εβαλλα βάσης και άλλαξα όλα τα NE5532N με καινούργια .
6) Κολήθηκε ολη η πλακετα ξανά . Σε δύο κολύσης η κόλυση κόλυσε στην μύτη του κολυτηριού και οι επαφές που έπρεπε να έχουν την κόλυση έμειναν χωρίς ούτε ίχνος κόλυσης , ξύθηκαν κ.λ.π !!!
Το ρεύμα ηρεμίας είναι στο ενα κανάλι 65ma και στο αλλο 70ma . O ηχος με αυτές τις παρεμβάσεις έγινε πιό δυνατός καθαρός με πιο έντονο μπάσο.
.................................................. ..........................................
.................................................. .........................................
Ευχαριστώ![]()