ok. Θα το τσεκάρω. Ευχαρηστω
νικο αυτη η βαθμιδα που αναφερεσαι εχει σχεση με την ταχυτητα κεφαλης?η με την ταχυτητα περιστροφης της ταινιας?
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Η ΒΑΘΜΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ BURST ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ κ.τ.λ
Γεια σας κι απο μενα.Χρηστο,δεν ξερω αν θα βοηθησω,αλλα πιστευω οτι το προβλημα ειναι σε καποιο πυκνωτη (η σε πυκνωτες) στη βαθμιδα luminance/chrominance , η στη βαθμιδα servo .(Δεν σου λεω για την βαθμιδα του τροφοδοτικου γιατι αν καταλαβα καλα εχεις αλλαξεις ολους τους πυκνωτες στην τροφοδοσια ).
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΧΑΝΗΣΜΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΚΙΝΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΤΗΣΩ ΤΟ PLAY KAI STOP 3-4 ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΣΣΕΤΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΕΧΕΙ ΞΕΡΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΛΑΧΤΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 14 ΧΡΟΝΙΑ!
Είχα κι εγώ από την ίδια σειρά video (NV-7500) παρόμοιο πρόβλημα και είχα αλλάξει 2-3 φορές set από υμάντες αλλά δεν είχα δει μεγάλη βελτίωση. Τελικά δεν βρήκα λύση (δεν ήξερα να κοιτάξω στην πλακέτα και χωρίς service manual) αν και μου λείπει γιατί έχω κασέτες σε ME-SECAM και δεν παίζουν στα νέα video. Service manual υπάρχει στο δίκτυο ή το αγόρασες?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ INTERNET. AN ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ SERVICE MANUAL ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ SERVICE KIT ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ NV 7500. ΩΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.
Σε παρακαλώ επεξεργάσου το μήνυμά σου, πατώντας "edit", και γράψε
με ελληνικούς & πεζούς χαρακτήρες, με βάση τους Όρους Εγγραφής & Χρήσης.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FM1 : 12-02-09 στις 23:28
ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΕΝΧΟ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΕΒΡΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΔΕΣ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΑ IRIS ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΟΝΙΣΗ
Σε παρακαλώ επεξεργάσου το μήνυμά σου, πατώντας "edit", και γράψε
με ελληνικούς & πεζούς χαρακτήρες, με βάση τους Όρους Εγγραφής & Χρήσης.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FM1 : 12-02-09 στις 23:28
Φιλε Χρηστο αν το προβλημα ειναι μηχανικο μπορεις και οπτικα να το διαπιστωσεις,αν εχεις καποια σχετικη εμπειρια βεβαια.Σε πρωτη φαση μπορεις να κανεις οπτικο ελεγχο στο κατα ποσο η ταινια <<παταει>> σωστα πανω στις κεφαλες (εικονας,ηχου,CTL),στους οδηγους κλπ. καθως και αν τσαλακωνει καπου ενω κανεις search FF η REW.Ο συγκεκριμενος μηχανισμος πολυ δυσκολα παρουσιαζε βλαβες περα απο τα κλασικα της συντηρισης ( idler,ιμαντες,φρενο,γρασσαρισμα κλπ).
Νικο σε ευχαρηστω για την βοηθεια σου.
Πριν καποια χρονια 2-3 περιπου που αλαξα το το σετ σερβις ο μιχανισμος δισκολευωνταν να δουλεψει, τοτε πειρα ενα γρασο για μηχανικα μερι και εβαλα, αλλα ηταν πολυ πιχτο!!! το βοηθεισε.
Αν θες πες μου τι γρασο πρεπει να βαλω και πος να αλαξω και το φρενο γιατι δεν εχει αλαχτει σχεδον ποτε.
Ειναι η αγαπημενη μου συσκευη. Αν θες να ανεβασω το σερβις μανουαλ να μου δειξεις τι πρεπει να κανω? Γιατι αυτο δεν ειναι μανουαλ, ειναι εγκυκλοπαιδια!!!!!!!!
Ευχαρηστω για το χρονο σου.