Όσο και αν έκανα zoom το συγκεκριμένο Q3 έχει "λιώσει" και δεν γράφει τίποτε επάνω... Το από κάτω Q15 γράφει 2A.
Μήπως υπάρχει κάποιο παιδί που έχει το ίδιο DVD και μπορεί να βοηθήσει? ή να το άλλαζα με ένα ίδιο σαν αυτό του Q15 θα έκανε δουλειά?
Όσο και αν έκανα zoom το συγκεκριμένο Q3 έχει "λιώσει" και δεν γράφει τίποτε επάνω... Το από κάτω Q15 γράφει 2A.
Μήπως υπάρχει κάποιο παιδί που έχει το ίδιο DVD και μπορεί να βοηθήσει? ή να το άλλαζα με ένα ίδιο σαν αυτό του Q15 θα έκανε δουλειά?
δοκιμασες αυτο που σου ειπε ο Sigmacom με το pcm2706?
Ποιό εννοείς?Αρχικό μήνυμα από Whiz
Η ταση που βρηκες στο pcm1606 (και οχι 2706 που ειπα πριν...sorry) ειναι οκ! οσο αφορα αν μπορεις να αλλαξεις
το τρανζιστορ με ενα ιδιο με το διπλανο, ναι γινεται ομως πως μπορεις να ξερεις οτι ηταν ομοια τρανζιστορ? καταρχην εισαι
συγουρος οτι ειναι καμενο? μπορει να ειναι απλος ταλαιπωρημενο η να εχει πεσει κολλα πανω...
Και εγω για καμμενο το βλεπω (και πολυ μαλιστα) και κατα πασα πιθανοτητα κατι κι αλλο θα εχει παρει μαζι του.Στη θεση σου θα επαιρνα δυο τρανζιστορακια κοινα ενα pnp(bc557) και
ενα npn(bc54και θα τα δοκιμαζα, δεν εχεις και τιποτα να χασεις.
Βασικά σκέφτομαι να δοκιμάσω και αν δω ότι δεν έφταιγε αυτό να το βάλω στην θέση του...Αρχικό μήνυμα από Whiz
ναι αυτο σου λεει....αν το τρανζιστορ που βαλεις τυχει να ειναι pin compatible μπορει και να δουλεψει...
![]()
αλλιος δεν ξερω τι μπορει να γινει!![]()
Επισκευη στο περιπου...... ? συγνωμη φιλε thano αλλα δεν ειναι τροπος επισκευης αυτος .
Πρεπει να βρεθει βαση service manual τι εξαρτημα υπηρχε εκει ή αμα τυχει αργοτερα να διαβασει καποιος αυτο το post και εχει το ιδιο dvd να το ανοιξει και να του πει πιο εξαρτημα ειναι .
Κι ερχομαι εγώ μετά από 1+ χρόνο να δώσω κάποια απάντηση..
Λοιπόν, επιδή έχω το ίδιο DVD Player εδώ και μερικά χρόνια και παίζει ακριβώς όπως όταν το πήρα, το άνοιξα να δω μήπως μπορέσω κι εγώ να βοηθήσω..
το τρανζίστορ Q3 λέει πάνω του "2Α" (όπως και το Q15 δίπλα του)
Η αντίσταση στο τροφοδοτικό είναι η ίδια με την R32 (ίσως κάποιος διαιρέτης τάσης..)
Δε νομίζω να μπορέσεις να αλλάξεις το τρανζίστορ..
ολόκληρη η πράσινη πλακέτα έχει διαστάσεις 13Χ8 περίπου.. και το Q3 ζήτημα να έχει 3Χ2 mm..