Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 17 από 17

Νέο Μέλος
    Περιοχή
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Προεπιλογή

υπάρχουν μοντέλα που αλλάζει το καλώδιο της υψηλής και άλλα που δεν αλλάζει. ξαναπάτησε πάντως τις κολλήσεις μήπως είναι καμμιά ψυχρή. πάντως εκεί παίζουν, στα 20 ευρώ.

Το avatar του χρήστη eebabs2000
    Μέλος
    Όνομα
    Fixygon
    Περιοχή
    Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα

Προεπιλογή

Τις έχω περάσει αλλά τίποτα. Τώρα τον έχω παραγγείλει και μάλλον από Τρίτη θα τον έχω. Η πλάκα θα είναι να μην ωφείλεται εκεί η βλάβη, αλλά τι άλλο να είναι τα ολοκληρωμένα τα άλλαξα, τα τρανζίστορ τα άλλαξα, πυκνωτές, αντιστάσεις, διόδους έλεγξα, εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο. Όντως 21Ε έκανε!

Νέο Μέλος
    Περιοχή
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Προεπιλογή

δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο, οι ενδείξεις δείχνουν μ/τ υψηλής. άντε, καλή επιτυχία, ενημέρωσε για το αποτέλεσμα.

Μέλος
    Όνομα
    Fixygon
    Περιοχή
    Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα

Προεπιλογή

Σ' ευχαριστώ πολύ, βεβαίως και θα σου πω αποτελέσματα.

Μέλος
    Όνομα
    Fixygon
    Περιοχή
    Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα

Προεπιλογή Επισκευή - μαρτύριο

Καλά δε το συζητάμε... μια οδύσσια η επισκευή αυτής της τηλεόρασης!

Βάζω το Μ/Τ πάνω και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, ότι έκανε στην αρχή καμία αλλαγή. Ο μετασχηματιστής δίνει και τάσεις στα γύρω - γύρω όπως π.χ στον ενισχυτή πλαισίων κτλ. Αυτές ανορθώνονται από μια δίοδο και ένα πυκνωτή μόνο κάθε φορά. Μετρώντας τις τάσεις παρατήρησα ότι όλες ήταν σωστές εκτός από μία στον ενισχυτή πλαισίων. Κανονικά έπρεπε να είναι 50V και παραπάνω από 1-2V δε μπορούσε να αναίβει. Έτσι λοιπόν νόμιζα ότι είναι ο πυκνωτής που βραχυκύκλωνε και ενεργοποιούσε την ασφάλεια του τροφοδοτικού κάθε φορά. Και γι' αυτό έκανε τθ - τθ! Τον αλλάζω και πάλι τα ίδια...

Μετά πήγε το μυαλό μου στο ολοκληρωμένο. Μόλις το έβγαλα έπαιζε μια χαρά η τηλεόραση. Και όντως ήταν βραχυκυκλωμένο μεταξύ του ακροδέκτη της τάσης και της γης. Το αλλάζω κι' αυτό και όλα καλά ως εδώ. Ανάβει κανονικά και μετά από λίγο ακούγεται ένα χρχρχρρρρχρρρχχχρ και βγάζει μια οριζόντια γραμμή. Λέω και γω θα κάηκε το ολοκληρωμένο των πλαισίων πάλι. Το ξεκολάω πάλι, και τελικά πάλι έκανε τ - τ κτλ. Βγάζω το τρανζίστορ D2499 που είχε και βάζω ένα καινούριο, και έτσι ξεκινάει και δουλεύει η υψηλή. Βάζω και το ολοκληρωμένο των πλαισίων και δουλεύει κανονικότατα. Λέω εδώ είμαστε, τα καταφέραμε!
    Μόλις πάω να βάλω μέσα τη πλακέτα και να σηκωσω όρθια τη τηλεόραση έδειξε για λίγο εικόνα και μετά έβγαζε μια την κατακόρυφη γραμμή και μια την οριζόντια, την τουμπάρω πάλι βγάζω τη πλακέτα έπαιζε κανονικά, να μη τα πολυλογώ επι 6 ώρες γινόταν αυτή η δουλειά και όλο να ελέγχω για ψυχρές κολλήσεις. Τελικά είχε ψηλοκαεί η φίσα των πηνίων της οθόνης και τρεμοπαίζανε οι σαρώσεις. Πέρασα τα pin της με καλάι και έσφυξε κάπως και δούλεψε η τηλεόραση.

Τέλος πήγα να ρυθμίσω λίγο τη φωτεινότητα και την εστίαση πίσω στο μετασχηματιστή υψηλής και ξαφνικά ξανασβήνει. Έτσι νόμιζα ότι κάηκε και η λάμπα... όμως έπρεπε να τη βγάζω και να τη ξαναβάζω στη πρίζα για να βγαίνει η εικόνα. Τελικά σταθεροποιήθηκε αλλά δε ξέρω αν θα αντέξει τώρα που την έδωσα ή θα γίνω ρεζίλι...

Ένα κόσκινο η τηλεόραση! Δε μπορείτε να φανταστείτε τι τράβηξα χτες και προχτές, μια να γελάω και μια να κλαίω, τα μισά μαλλιά μου έχουνε φύγει!

Σόρυ για το πρήξιμο τα αναφέρω απλώς γιατί μπορεί να τύχει και σε άλλον άνθρωπο που δε το εύχομαι!

Νέο Μέλος
    Περιοχή
    ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Προεπιλογή

τα έχουμε περάσει όλοι...

υπάρχουν και καταραμένες συσκευές. μην ψαρώνεις. όμως, σου έκλεινε όταν ρύθμιζες τον μ/τ γιατί φεύγεις από τα Κv που προβλέπονται για την οθόνη. κανονικά πρέπει να έχεις όργανο για να ρυθμίσεις σωστά την υψηλή. τέσπα, με τον καιρό και την εμπειρία θα μπορείς να εκτιμάς καλύτερα τις συσκευές και με κάποιες δεν θα μπλέκεις καθόλου.

μπράβο πάντως

Μέλος
    Όνομα
    Fixygon
    Περιοχή
    Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα

Προεπιλογή

Να 'σαι καλά φιλαράκι...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Βλάβη DVD-ROM SAMSUNG κεντέρης!