-
KDL-40S4000
IMG20260402155947.jpg
IMG20260402163802.jpg
Καλησπέρα βρέθηκε στην κατοχή μου αυτή η τηλεόραση sony , αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα .
Αφού είχε πάρει κάποια υγρασία στα μπουτόν on off στην αρχή δεν άναβε. Έπειτα έκανα επισκευή στην πλακέτα αυτή και άναψε κανονικά όμως στα 10 δευτερόλεπτα κλείνει και μπαίνει σε standby και κάνει 8 flashing red. Έχω τσεκάρει τα 12v και τα 3,3 και είναι okay. Επίσης έχω αλλάξει τους περισσότερους πυκνωτές στην πλακέτα όπως επίσης έχω τσεκάρει και τις περισσότερες βατικές αντιστάσεις που συνήθως χαλάνε σε αυτά τα μοντέλα. Επειδή δεν θέλω να την παρατήσω θα ήθελα την βοήθειά σας ευχαριστώ.IMG20260402155952.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GSR600 : 02-04-26 στις 19:48
-
-
Μαλλον προβλημα στην μητρικη ,κοιτα τους κεραμικους πυκνωτες ( smd) αν βραχυκυκλωνουν η σου δειχνουν πολυ μικρη αντισταση και οχι τους ηλεκτρολυτικους
-
-
Σε ευχαριστώ θα τους κοιτάξω αν και έχει αρκετούς smd ηλεκτρολυτικους στην main. Δεν έχω κοιτάζει κατι στην main board είχα εστιάσει περισσότερο στο τροφοδοτικό διότι ανάβει για 10sec και μετά βγάζει error Υποψιάζομαι τις λάμπες ccfl αλλά όταν τις βγάζω εκτός αλλάζει το flashing σε 6 φορές.
-
-
τα 8 flashes τα δινει ως μητρικη ,πολλες φορες ολη η βλαβη ειναι πυκνωτες κεραμικοι αλλα αν εχουν φαει το ψωμια τους οι ccfl τοτε πες τις αντιο
-
-
Φίλε Γιώργο,
από το link : https://www.youtube.com/watch?v=AGbtXF2dJjM φαίνεται ως 1η βλάβη, όταν παρατηρούνται
8 red blinks η κακή κατ/ση ή καταστροφή εξαρτ/τος(των) στον Audio Amp. της TV.
Γι΄ αυτό θα κοιτάξεις αν έρχεται η τάση των 13V, αν είναι ανοιχτή η ασφάλεια 24V/5A, ανοιχτοί ή βραχυκυκλωμένοι
κεραμικοί πυκνωτές επιφανειακής στήριξης, όπως αναφέρει κι ο φίλος & συνάδελφος Παναγιώτης, αλλά κατά τη
γνώμη μου και τους 4 επιφανειακής στήριξης ηλεκτρ/κούς πυκνωτές γύρω από τ΄ IC : TPA3100D2PHPR σύμφωνα
με το σχηματικό της σελ. 19 που κατεβαίνει από το link :
https://elektrotanya.com/sony_eg1l-l...oogle_vignette
Αφορά το σασί EG1L-L της SONY KDL-40U4000 αλλά μάλλον είναι ίδιο και το σασί της KDL-40S4000.
Για τ΄ 6 red blinks δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες για το μοντέλο σου, αλλά ίσως είναι συμπτωματικό το θέμα
όταν αφαιρείς τον connector που οδηγεί στ΄ inverter τροφ/σίας των λυχνιών ccfl του backlight.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
-
-
-
Μην φοβάσαι Γιώργο,
είναι διορθώσιμη η κατάσταση.
Αφού φέρεις προσεκτικά τη πλακέτα, βάζοντας ισχυρή κόλλα πριν στο χάσμα,
ξύσε τ΄ άκρα των χαλκοδιαδρόμων που κόπηκαν πολύ προσεκτικά και αφού
τα περάσεις με flux και κόλληση με λεπτά αγώγιμα σύρματα ένωσέ τα.
Θέλει πολύ προσεκτική εργασία - ίσως χρειαστεί και μεγεθυντικός φακός - αλλά
είναι κάτι που επιτυγχάνεται.
Αν έχουν σπάσει smd υλικά (αντιστάσεις, TRN΄s, πυκνωτές), αντικατέστησέ τα
με τιμές ταυτόσημες μ΄ αυτές που αναγράφονται στο σώμα των κατεστρ/νων.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης