Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή Error 04 σε καυστηρα Navien

Χρονια πολλα σε ολους

Ο καυστηρας μου μαρκας Navien LFA -24K δουλευει χωρις προβλημα μεχρι να πιασει θερμοκρασια και να σβησει.
    Μολις σβησει μου βγαζει error 04 στο χειριστηριο του, το οποιο το κραταει για περιπου μισο λεπτο και μετα ξαναγυριζει στην κανονικη λειτουργεια χωρις εγω να κανω τιποτα.
    Την επομενη φορα που θα παρει μπροστα, οταν σβησει μου ξανακανει τα ιδια..
    Το manual λεει για το error 04 οτι ειναι "ψευδοφλογα" χωρις να αναφερει τροπο να διορθωθει.
    Εχω καθαρισει το αισθητηριο φλογας, εχω φτιαξει και τις γειωσεις (καπου βρηκα οτι μπορει να φταιει η γειωση) αλλα δεν αλλαξε κατι..
    Καμμια συμβουλη;
    Ευχαριστω.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρονια πολλα σε ολους
    Χρόνια πολλά

Για τον Καυστήρα Navien LFA-24K , το σφάλμα 04 (Εσφαλμένη ανίχνευση φλόγας) υποδεικνύει ότι το σύστημα ανιχνεύει φλόγα όταν ο καυστήρας θα έπρεπε να είναι σβηστός. Εφόσον έχετε ήδη καθαρίσει τον αισθητήρα και έχετε ελέγξει τη γείωση, λάβετε υπόψη αυτές τις πρόσθετες αιτίες:
    Πιθανές μηχανικές και ηλεκτρικές βλάβες

• Διαρροή βαλβίδας βενζίνης/λαδιού: Εάν η βαλβίδα καυσίμου δεν κλείνει εντελώς, μια μικρή ποσότητα καυσίμου μπορεί να συνεχίσει να καίγεται ή να διαρρέει, ενεργοποιώντας τον αισθητήρα ακόμα και όταν η μονάδα υποτίθεται ότι είναι απενεργοποιημένη.
    • Ελαττωματική πλακέτα ελέγχου (PCB): Εάν η πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος είναι κατεστραμμένη, ενδέχεται να ερμηνεύσει εσφαλμένα τα σήματα από τον αισθητήρα φλόγας ως «ψευδή φλόγα». Εάν τα μηχανικά μέρη είναι ελαττωματικά, η πλακέτα πιθανότατα χρειάζεται αντικατάσταση.
    • Λανθασμένη ευθυγράμμιση αισθητήρα: Ο αισθητήρας φλόγας ενδέχεται να είναι τοποθετημένος πολύ κοντά στον αναφλεκτήρα σπινθήρα, με αποτέλεσμα να ανιχνεύει πρόωρα έναν σπινθήρα ως φλόγα. Δοκιμάστε να τον ρυθμίσετε ελαφρώς μακριά από τον αναφλεκτήρα.
    • Βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση του αισθητήρα: Επιθεωρήστε την καλωδίωση για τη ράβδο φλόγας και τον αναφλεκτήρα. Η κατεστραμμένη μόνωση ή οι χαλαρές συνδέσεις μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρικό "θόρυβο" που ο ελεγκτής ερμηνεύει λανθασμένα ως σήμα φλόγας.

Διαγνωστικά βήματα

1. Ελέγξτε για υπολειπόμενη φλόγα: Κοιτάξτε μέσα από το τζάμι ελέγχου αφού απενεργοποιηθεί η μονάδα. Εάν δείτε μια επίμονη φλόγα, η βαλβίδα καυσίμου έχει διαρροή και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.
    2. Επαλήθευση υψηλής πίεσης βενζίνης/λαδιού: Βεβαιωθείτε ότι η πίεση τροφοδοσίας καυσίμου είναι εντός των προδιαγραφών του κατασκευαστή, καθώς η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει ακατάλληλη καύση ή «έκπληξη φλόγας».
    3. Προσπάθεια επαναφοράς: Πραγματοποιήστε μια "υλική" επαναφορά απενεργοποιώντας την τροφοδοσία της μονάδας για 30 δευτερόλεπτα.

Εάν αυτά τα βήματα δεν επιλύσουν το πρόβλημα, επικοινωνήστε με έναν πιστοποιημένο τεχνικό για να ελέγξει τη βαλβίδα αερίου και τον πίνακα ελέγχου, καθώς αυτά απαιτούν εξειδικευμένα εργαλεία για ασφαλή επισκευή.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Πετρο ευχαριστω που ασχοληθηκες αλλα το chatgpt το εψαξα και εγω χωρις αποτελεσμα..Λεει γενικοτητες χωρις να φτανει στο προβλημα.
    Να φανταστεις εμενα μου ελεγε να κοιταξω αν εχει προβλημα ο "αισθητηρας ιονισμου" κατι το οποιο φυσικα δεν εχει ο καυστηρας μου,οπως και διαφορα αλλα..
    Ρωτησα μηπως εχει συναντησει καποιος το ιδιο προβλημα για να με κατευθυνει στην επιλυση του.
    Ευχαριστω και παλι.

Υ.Γ Αυτο που λεει βεβαια για διαρροη της βαλβιδας καυσιμου εχει λογικη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι πιθανον να συμβει κατι τετοιο..
    Θα περιμενω να βραδιασει για να φαινεται καλυτερα τυχον φλογα μεσα στον θαλαμο αφου κλείσει η αντλια και μετα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 28-12-25 στις 12:48

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Σε έναν καυστήρα man που είχα πρόβλημα (διαφορετικό από το δικό σου), έβγαλα τον αισθητήρα έξω από την υποδοχή του και χρησιμοποίησα φακό για να εξομοιώσω το σπινθήρα και τη φλόγα ώστε να κάνω διάγνωση αν φταίει ο αισθητήρας ή το κύκλωμα ανάφλεξης ή η καύση. Ταυτόχρονα παρατηρούσα από την τρύπα που άφησε η εξαγωγή του, τον πραγματικό σπινθήρα και τη φλόγα. Στη δικιά μου περίπτωση ήταν βλάβη σε ένα καλώδιο υψηλής τάσης. (Έβαλα ένα άλλο από βεντούζα crt τηλεόρασης και εδώ και 10 χρόνια δουλεύει ρολόι).

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν, με ενα καθαρισμα στο συστημα καυσης και μια αλλαγη μπεκ δουλευει κανονικα.

Παρόμοια Θέματα

1. Προβλημα με θερμοστατη καυστηρα??
    από armanko στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-22, 09:23
  2. Πρόβλημα σε μποιλερ καυστηρα
    από Σταυροςσσταυρος στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-12-20, 13:45
  3. [AEG] Error ef0 ef3
    από chrisosfp488 στο forum Πλυντήριο