Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 15

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Siemens sikafrost comfort

Γεια σας,

έχω ένα παλιό ψυγείο δεκαετίας 90 sikafrost comfort μηχανικό διπλού συμπιεστή ( μοντέλο kg42s000) που έχει αυτόματη απόψυξη για τη συντήρηση.
    Το πρόβλημα που έχω είναι ότι το μοτέρ της συντήρησης δουλεύει συνέχεια με αποτέλεσμα να μην κάνει απόψυξη, το μοτέρ να είναι αρκετά ζεστό και μου έκαψε και το δοχείο αποχέτευσης πίσω. Επίσης, μου πιάνει πάγο στην πλάτη του θαλάμου συντήρησης ψηλά πάνω και αριστερά ενώ χαμηλά και στα υπόλοιπα τοιχώματα η θερμοκρασία δεν είναι η επιθυμητή ( περίπου 11οC ) οπότε για αυτό φαντάζομαι δεν κόβει ο θερμοστάτης. ( Τα λάστιχα της πόρτας εκτιμώ ότι είναι οκ )
    Ο θερμοστάτης της συντήρησης είναι 3 επαφών ( φάση, μοτέρ και διακόπτης φωτισμού) αλλά έχει 2 επιπλέον καλώδια άσπρα ( ένα σε κοινή επαφή με την εντολή στο μοτέρ και ένα σε κοινή επαφή με το διακόπτη φωτισμού) που δεν ξέρω πού πάνε. Έχει κάποιο θερμοστάτη στο στοιχείο ή κάποιο χρονοδιακόπτη κάπου μη εμφανή για την απόψυξη; Πως κάνει απόψυξη το συγκεκριμένο;
    Επίσης, έχει στοιχείο σε όλα τα τοιχώματα ή μόνο πίσω στην πλάτη; Μήπως έχει πιάσει πάγο;

Αυτό που δε μου φαίνεται εντάξει είναι ότι από τις 6 σωλήνες του συμπυκνωτή πίσω μόνο οι 2 είναι ζεστοί στην αφή οι άλλοι είναι κρύοι. Ενώ της κατάψυξης είναι ζεστοί όλοι όταν λειτουργεί.
    Ωμομέτρησα το μοτέρ και δείχνει να είναι εντός προδιαγραφών, επίσης δεν κάνει θόρυβο.

Η κατάψυξη λειτουργεί κανονικά και κόβει και ο θερμοστάτης της.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Προσωπικά δεν θα επένδυα στην επισκευή μιας τόσο παλιάς συσκευής, θα το έστελβα στην ανακύκλωση και θα το αντικαθιστούσα με ένα σύγχρονο. Η δαπάνη θα αποσβεστεί σε καμμιά τριετία από τη χαώδη διαφορά στην κατανάλωση, λιγότερο αν συνυπολογιστεί και η δαπάνη επισκευής.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικά δεν θα επένδυα στην επισκευή μιας τόσο παλιάς συσκευής, θα το έστελβα στην ανακύκλωση και θα το αντικαθιστούσα με ένα σύγχρονο. Η δαπάνη θα αποσβεστεί σε καμμιά τριετία από τη χαώδη διαφορά στην κατανάλωση, λιγότερο αν συνυπολογιστεί και η δαπάνη επισκευής.
    Εντάξει λογική η αντικατάσταση αλλά εξεταζω μήπως είναι κάτι απλό. Και σε καινούριο προς τα πού κοιτάμε οικονομικά και όσο το δυνατόν αξιόπιστα;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Για να λες μετά ότι το "έφτιαξες ο ίδιος " πάρε το παρακάτω
    https://vendora.gr/items/qk5344/psig...0CHqJzpVBPgv1C
    Από την περιγραφή έχει χάσει το ψυκτικό του και όντως ασύμφορο .
    Μερικοί που δεν θέλουν να δώσουν στην ανακύκλωση , αλλά θέλουν να διατηρήσουν το πλεονέκτημα στα 2 ξεχωριστά μοτέρ , το κρατάνε σε μια κοντινή αποθήκη για να το έχουν ως καταψύκτη + ντουλάπα αντικειμένων ,και παίρνουν ψυγείο που λέγεται "μόνο συντήρηση " , δηλαδή δεν περιέχει χώρο κατάψυξης .

Για το θέμα αξιοπιστίας απλά κατευθύνεσαι στους όρους εγγύησης (το παίζουν "μάγκες" στην κάλυψη του συμπιεστή για π.χ. 10 χρόνια ) αλλά για τα υπόλοιπα μέρη τρέχουν και κρύβονται .
    Αργότερα όταν χαλάσει και ο καταψύκτης στην αποθήκη , παίρνεις και μίνι όρθιο καταψύκτη με συρτάρια . Το τι σε βολεύει στην επάρκεια χώρου που έχεις το κρίνεις ο ίδιος .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 09-12-25 στις 13:12

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το έσβησα να μη τυφλωθούμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη horizonz4 : 09-12-25 στις 22:16

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σορυ κάτι συνέβη με την γραμματοσειρά. Πως μπορώ να το αποκαταστήσω;

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Η γυάλινη σφαίρα μου δείχνει ότι έγραψες κάτι σαν:

Καταρχήν δε θα μπορώ να κάνω το μάγκα ότι το έφτιαξα γιατί αυτό που μου έστειλες είναι διαφορετικό.
    Το λυπάμαι να το πετάξω, σκύλος. Μηδέν συντήρηση. Danfoss μοτέρ. Για ντουλάπα το κόβω.το piece of mind πάντως άξιζε παραπάνω από την υψηλή κατανάλωση του. Ούτε πλακέτες ούτε ανεμιστηράκια ούτε αντιστάσεις; Το μόνο παίδεμα η απόψυξη στην κατάψυξη.

Στα τεχνικά τώρα, αν έχει χάσει τα υγρά από διαρροή θα έβγαζε ψύξη; Αυτό ψύχει αλλά αργά. Μήπως είναι βουλωμένο το φίλτρο και θέλει αλλαγή;

Επίσης σε νέο τι τεχνολογίας ψυγείο να προτιμήσω βλέπω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον c-class.
    Βλέπω ότι υπάρχουν και μοτέρ inverter αλλά ακριβά στην αντικατάσταση. Καλύτερα συμβατικό ε;
    Επίσης, στατικό, low frost, no frost ή total? Το δικό μου φαντάζομαι είναι low frost.

Τέλος τι δείχνει η εμπειρία από πλευράς αξιοπιστίας Κορέα, Τουρκία ή κάτι άλλο;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καταρχήν δε θα μπορώ να κάνω το μάγκα ότι το έφτιαξα γιατί αυτό που μου έστειλες είναι διαφορετικό
    Ε θα πεις τότε ότι όχι απλά το έφτιαξες , αλλά του άλλαξες και τα "φώτα " και την εσωτερική διακόσμηση . Και όλοι θα πουν wooow μερακλής ο Κώστας .

Το λυπάμαι να το πετάξω, σκύλος. Μηδέν συντήρηση
    Έτσι είναι .

Για ντουλάπα το κόβω
    Και όχι μόνο , αυτό δίνει και εναλλακτικές π.χ. όταν θες να καθαρίσεις κάποια στιγμή το κύριο ψυγείο (το καινούριο δηλαδή ) , τα μεταφέρεις προσωρινά τα αναλώσιμα στον παλιό καταψύκτη . Έτσι ώστε να το καθαρίσεις το κύριο ψυγείο με την ησυχία σου χωρίς να παίρνεις μαχαίρια και μπαλτάδες για να το καθαρίσεις με άκρα πίεση .

Το μόνο παίδεμα η απόψυξη στην κατάψυξη.
    Γιατί οι άλλοι που έχουν τα περίφημα "no frost " δεν έχουν παίδεμα ? . Μόνο αυτούς έχουμε καθημερινά στο φόρουμ . Έτσι κι αλλιώς προτείνεται καθαρισμός και στα no frost . Όχι από εμένα , αλλά από τους κατασκευαστές .

Στα τεχνικά τώρα, αν έχει χάσει τα υγρά από διαρροή θα έβγαζε ψύξη; Αυτό ψύχει αλλά αργά. Μήπως είναι βουλωμένο το φίλτρο και θέλει αλλαγή;
    Αναλόγως το ποσοστό της διαρροής που έχασε . Στην περίπτωση σου έχασε μέρος ψυκτικού . Ενώ θα μπορούσε να χάσει και πλήρως το ψυκτικό μέσο , και τότε δεν θα έβλεπες καθόλου ψύξη .
    Αν βουλώσει φίλτρο , το μοτέρ θα βρυχάται σαν λιοντάρι , επειδή όμως αναφέρεις ότι δουλεύει συνεχώς το μοτέρ και ταυτόχρονα χαμηλότερο θόρυβο από τον συνηθισμένο που γνωρίζεις , όλα αυτά είναι ισχυρές ενδείξεις ότι έχασε ψυκτικό μέσο.

Επίσης σε νέο τι τεχνολογίας ψυγείο να προτιμήσω βλέπω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον c-class.
    Η τσέπη (χρήματα ) πρέπει να είναι αντίστοιχα με την ενεργειακή κλάση . Ετήσια κατανάλωση για τάδε λίτρα (ξεχωριστά αναλογίες κατάψυξη / συντήρηση σε λίτρα χώρου , προτού το δεις στα συνολικά λίτρα / κλιματική ζώνη για τα Ελληνικά δεδομένα .

Βλέπω ότι υπάρχουν και μοτέρ inverter αλλά ακριβά στην αντικατάσταση. Καλύτερα συμβατικό ε;
    Κάποτε είχε γίνει συζήτηση περί αυτού , από ένα μέλος που έκανε δοκιμές μεταξύ inverter και στατικού ψυγείου . Και δεν βρήκε διαφορές .
    Προσωπικές έρευνες δικές του (με όργανα μετρήσεων / σχεδόν ίδιας χωρητικότητας ψυγεία κτλ κτλ ) . Το συγκεκριμένο όμως στατικό ψυγείο ήταν το κατάλληλο για να διασύρει το άλλο ψυγείο που ήταν inverter . To τοπικ του θέματος δυστυχώς δεν το θυμάμαι ποιο ήταν. Στην κυριολεξία αυτή την σύγκριση θα την παρομοίαζα με μια μάχη στο ρινγκ , μεταξύ στατικού ψυγείου και inverter , και το μόνο που έβλεπες ήταν το inverter να προσπαθούσε να διαφύγει από το ρινγκ με συνεχή κάλυψη του πληρωμένου διαιτητή .

Ας ακούσουμε πρώτα προτάσεις για το ποιο είναι αυτό το ψυγείο που προτείνει ο Νίκος (για ίδιας χωρητικότητας ψυγείο , κατάψυξη / συντήρηση σε λίτρα ξεχωριστά ) που αυτό θα αποσβέσει την αξία του σε 3 χρόνια , συγκρίνοντας με το παλιό . Βάση της διαφοράς κατανάλωσης

Οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος γίνεται και πέραν τον εργοστασιακών δεδομένων , δηλαδή στις κατάλληλες επιλογές χρήστη για το συγκεκριμένο ψυγείο και του τρόπου που το χρησιμοποιεί . Π.χ. όπως η δική σου περίπτωση με 2 ανεξάρτητα μοτέρ (που όποτε θέλεις και δεν έχεις αναλώσιμα στην κατάψυξη ) το σταματάς (έναντι άλλου ψυγείου που έχει 1 μοτέρ )
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 09-12-25 στις 21:58

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ, κάτι έγινε κατά την υποβολή κράσαρε.
    Το μετάφρασες ακριβώς μόνο που ξέχασες το 😛

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η γυάλινη σφαίρα μου δείχνει ότι έγραψες κάτι σαν:

Καταρχήν δε θα μπορώ να κάνω το μάγκα ότι το έφτιαξα γιατί αυτό που μου έστειλες είναι διαφορετικό.
    Το λυπάμαι να το πετάξω, σκύλος. Μηδέν συντήρηση. Danfoss μοτέρ. Για ντουλάπα το κόβω.το piece of mind πάντως άξιζε παραπάνω από την υψηλή κατανάλωση του. Ούτε πλακέτες ούτε ανεμιστηράκια ούτε αντιστάσεις; Το μόνο παίδεμα η απόψυξη στην κατάψυξη.

Επίσης, στατικό, low frost, no frost ή total? Το δικό μου φαντάζομαι είναι low frost.

Τέλος τι δείχνει η εμπειρία από πλευράς αξιοπιστίας Κορέα, Τουρκία ή κάτι άλλο;
    Ευχαριστώ, κάτι έγινε κατά την υποβολή κράσαρε.
    Το μετάφρασες ακριβώς μόνο που ξέχασες το 😛

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αφυγραντήρας Inventor Comfort 16L Πρόβλημα
    από sz1962 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-23, 03:18
  2. [Siemens] Siemens sikafrost comfort electronic
    από andreasp στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-21, 01:03
  3. Απαντήσεις: 1