Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ο ηλεκτρολόγος κάτι δεν έκανε καλά ή δεν καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία της miele για τις 2 σελίδες (από τις 3 ) όπου φαίνεται να έχει 2 διακόπτες με σύμβολα Ι/Ο .
    Έναν αριστερό και έναν δεξιό .
    Για τον αριστερό διακόπτη τον ονοματίζει ως "περιμετρικό φωτισμό " και υποστηρίζει το κείμενο ότι αυτός θα λειτουργεί ακόμη και αν διακόψει τον κεντρικό διακόπτη (ανάθεμα και αν καταλαβαίνουμε τι γράφει ) εννοεί τον διακόπτη της πλακέτας ελέγχου ? και όχι τον δεξιό ?

Και αν δηλώνει ότι από την 1η μέρα δεν λειτούργησε ποτέ ο περιμετρικός φωτισμός (που είναι λυχνία αλογόνου 12V ) τι συμπέρασμα βγάζουμε ? ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας ?

Από την άλλη για τον δεξιό διακόπτη λέει ότι είναι διακόπτης "ετοιμότητας " για μοτέρ και λυχνία (κλάψε τα ) και άρα θα δουλέψει ο φωτισμός από την πλακέτα ελέγχου ? (λυχνίες καμένες ? )

Βάση στα όσα αναφέρει στο #8
    Βάλε τον αριστερό διακόπτη στο (Ι) , και τον δεξιό στο (Ο) , και κλείσε τον γενικό της πλακέτας επίσης στο (Ο) . Τι συμβαίνει τώρα ? άναψε ο περιμετρικός φωτισμός ? ελέγχθηκαν οι λυχνίες ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 26-11-25 στις 17:22

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vag
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Περιμετρικό φωτισμό δεν είδαμε ποτέ ... ούτε κατάλαβα πώς αλλάζεις την(τις) λάμπες περιμετρικού φωτισμού
    Ο αριστερός διακόπτης είτε είναι ΟΝ είτε OFF ένα και το αυτό ...
    Τα μπροστινά χειριστήρια είναι μη λειτουργικά (ΟΛΑ) ούτε led ανάβουν ούτε τίποτα
    Τον κρατάμε γιατί λειτουργεί μόνο με τον (κεντρικό οπως τον λέει στο manual) και ανάβουν τα πίσω σποτ και ο απορροφητηρας μάλλον στη σκαλα 2 πρέπει να λειτουργεί ... Από εκει τον αναβουμε απο εκει τον κλεινουμε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vag
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανά πλακέτα ελέγχου ή πλακέτα ισχύος .
    https://www.youtube.com/watch?v=a32eNH3fWgI
    Μου φαίνεται πιο εύκολο να αλλάξω motherboard σε λαπτοπ ή να εγκαταστήσω windows από δισκέτες

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκούρα τα πράγματα
    https://www.eaparts.gr/parts/item/79547
    Ζήτω η ανακύκλωση !!!
    Απλά είπα επειδή είναι Miele να του έδινα μια ευκαιρία ...
    Έτσι για να το πω ... το όνομα Miele έχει σβηστεί από το μπροστινό μέρος

Η αγορά του το 2007 στη μισή τιμή γύρω στα 600€ από Κωτσόβολο

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Εχω τον Miele DA 407 και λόγω βλάβης στον ανεμιστήρα πριν κάποια χρόνια έχω κάνει αντικατάσταση μία φορά. Να ενημερώσω ότι η πλακέτα που έχει ο δικός μου είναι παρόμοιος με την πλακέτα στο Βίντεο που ανέβασε ο Πέτρος ./κάνει ρύθμιση φωτεινότητας στις λάμπες αλογόνου οπότε αν βάλεις λάμπες τύπου LED non dimabble τότε το πιο πιθανό είναι οι λάμπες να μην δείχνουν ότι ανάβουν. Η σύνδεση του απορροφητήρα είναι εντελώς απλή, οπότε και χαζός να είναι ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να κάνει λάθος..
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vag
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Σε περίπτωση που πάρω κάποιον καινούριο γνωρίζετε από το μοντέλο που έχω τι να προσέξω από άποψη συμβατότητας; Δηλ διαστάσεις από μέσα στην εξαγωγή αέρα κλπ;

Πχ

Αυτόν:
    https://www.plaisio.gr/product/megal...silver_4571959

ή αυτόν:

https://www.plaisio.gr/product/megal...-tzaki_4284577

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Δεν νομίζω να σε συμφέρει η λύση της αγοράς νέου απορροφητήρα φίλε Βαγγέλη.
    Είναι σαν να πηγάινεις από CANDILAC σε FIAT UNO, όχι μόνο από θέμα τιμής αλλά
    κυρίως από θέμα τεχνολογίας κατασκευής και χρησιμοποιούμενων υλικών.
    Αν ο MIELE σου κράτησε 18 χρόνια, οι επιλογές που θέτεις στο παραπάνω post σου
    δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουν τα 5 χρόνια επίπονης λειτουργίας.
    Γνώμη μου είναι να φέρεις κάποιον καλό επισκευαστή ηλεκτρ/γο μηχανικό για να τον
    επισκευάσεις κι όχι να τον ανακυκλώσεις.
    Γιατί μπορεί να σου κοστίσει σε τιμή όσο οι επιλογές σου στο post #15, αλλά ο MIELE
    είναι MIELE κι επισκευασμένος κι εγκατεστημένος σωστά, (όπου όλες οι λειτουργίες του
    εκτελούνται κανονικά), θα κρατήσει ακόμα τόσα χρόνια όσα ήδη τον έχεις.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Εννοείτε ότι όταν κατέβει ο απορροφητήρας προς επισκευή, ο ηλεκτρ/γος μηχανικός θα δώσει προς
    έλεγχο κι επισκευή τις πλακέτες τροφ/σίας του moteur και του Front Panel με τα LED΄s σ΄ ηλεκτρ/κό
    μηχανικό ή σ΄ εξειδικευμένο Εργαστήριο επισκευής ηλεκτρ/κών συσκευών.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Vag
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Di*Ca_Electronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν νομίζω να σε συμφέρει η λύση της αγοράς νέου απορροφητήρα φίλε Βαγγέλη.
    Είναι σαν να πηγάινεις από CANDILAC σε FIAT UNO, όχι μόνο από θέμα τιμής αλλά
    κυρίως από θέμα τεχνολογίας κατασκευής και χρησιμοποιούμενων υλικών.
    Αν ο MIELE σου κράτησε 18 χρόνια, οι επιλογές που θέτεις στο παραπάνω post σου
    δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουν τα 5 χρόνια επίπονης λειτουργίας.

Γνώμη μου είναι να φέρεις κάποιον καλό επισκευαστή ηλεκτρ/γο μηχανικό για να τον
    επισκευάσεις κι όχι να τον ανακυκλώσεις.
    Γιατί μπορεί να σου κοστίσει σε τιμή όσο οι επιλογές σου στο post #15, αλλά ο MIELE
    είναι MIELE κι επισκευασμένος κι εγκατεστημένος σωστά, (όπου όλες οι λειτουργίες του
    εκτελούνται κανονικά), θα κρατήσει ακόμα τόσα χρόνια όσα ήδη τον έχεις.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Αυτά σκέφτηκα γι αυτό και έκανα το post εδώ αλλά από όσο υποψιάζομαι το κόστος επισκευής μπορεί να είναι αρκετά υψηλό και από την άλλη όλα αυτά τα λάδια-λίπη που έχουν μαζευτεί μέσα θα είναι δύσκολο να καθαριστούν ... Δεν ξέρω τι θα αποφασίσω αλλά κατάλαβα όπως και από το πλυντήριο Brandt, που τελικά ανακύκλωσα με ένα απλό από το "ΠΛΑΙΣΙΟ", ότι δεν αξίζει να χαλάς λεφτά για να επισκευάσεις κάτι που εκ της κατασκευής του δεν έχει την ποιότητα που είχαν κάποτε οι ηλ. συσκευές ....

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Πέρασαν και 18 χρόνια γαρ κι ο " πανδαμάτωρ χρόνος " πλην της ποιότητας των κατασκευαστικών υλικών,
    παίζει κι αυτός τον ρόλο του.
    Εύχομαι καλή & ποιοτική επιλογή.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ & ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ να ΄χουμε.

Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Και πως εξηγούμε αν κάνουμε μια ερώτηση στην τεχνητή νοημοσύνη για το ποιοι απορροφητήρες είναι πιο ανθεκτικοί στα χρόνια .
    Και μου βγάζει κάποιες γνωστές μάρκες αλλά και μη γνωστές και η miele ούτε εμφανίζεται στο παραμικρό (με την έννοια ότι δεν αναφέρεται πουθενά σε αξιοπιστία και βγαίνει ισοδύναμη με άλλες γνωστές γερμανικές κατασκευές πολύ χαμηλότερου κόστους ).

https://www.google.com/search?q=Whic...hrome&ie=UTF-8

Στο #14 αναφορά για βλάβη ανεμιστήρα
    Στον νηματοθέτη δεν χάλασε στα 18 χρόνια , αλλά νωρίτερα (ενώ δηλώνει ότι αρχικά λειτουργούσε άψογα )

Όταν συγκρίνουμε κάτι στην σχέση κόστους με την ανθεκτικότητα (της ουσίας δηλαδή ) , τότε κατ εμέ η miele ντροπιάστηκε αποδεδειγμένα. Με εξαίρεση την συμπεριφορά του χρήστη (να τα λέμε και αυτά )

Δεδομένου ότι ένας απορροφητήρας miele για τα μοντέλα που αναφέρθηκαν πριν έχουν κόστος 1200 Ε . (δεν βάζω κόστος στις ενδιάμεσες βλάβες )
    Για τον νηματοθέτη που θέλει να επιλέξει το kendrix των 100 ευρώ , μπορεί να έχει 12 τεμάχια με κάλυψη εγγύησης 24 έτη (δεδομένου ότι για κάθε συσκευή θα έχει εγγύηση 2 χρόνια ) , δηλαδή να αλλάζει απορροφητήρες ολόκληρους κάθε 2 έτη , μόνο και μόνο επειδή θα βαριέται να αλλάξει τα φίλτρα !

Τα μοντέλα που ισχυρίζεται η τεχνητή νοημοσύνη , για μερικά από αυτά , δεν πιάνονται στα επίπεδα θορύβου σε σύγκριση με της miele .
    Αυτά τα λίγα περί "ποιότητας" και ο λαός αποφασίζει .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : Χθες στις 02:59

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απορροφητήρας SIEMENS
    από messinios στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-23, 20:47
  2. Απορροφητήρας NEFF
    από cristod στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-21, 02:09
  3. siemens απορροφητήρας