Το μοντέλο είναι το DA279 (inox)
Στέλνω και κάποιες ακόμα φωτό από το manual για να δεις λίγες λεπτομέρειες της αρχικής με τους αριθμούς
20251126_025443.jpg
20251126_025516.jpg
20251126_025458.jpg
Το μοντέλο είναι το DA279 (inox)
Στέλνω και κάποιες ακόμα φωτό από το manual για να δεις λίγες λεπτομέρειες της αρχικής με τους αριθμούς
20251126_025443.jpg
20251126_025516.jpg
20251126_025458.jpg
Πιθανά πλακέτα ελέγχου ή πλακέτα ισχύος .
https://www.youtube.com/watch?v=a32eNH3fWgI
Σκούρα τα πράγματα
https://www.eaparts.gr/parts/item/79547
Ανούσια πολυφορτωμένη πλακέτα (Miele γαρ). Μοιάζει όμως να δουλεύει με ρελέ μόνο την ενεργοποίηση του μοτέρ και ίσως με κάποιο triac την ταχύτητα (δεν φαίνεται καλά στο βίντεο από τι εξαρτήματα αποτελείται). Αρα μάλλον λειτουργεί η πλακέτα αυτή, τουλάχιστον για τη μια σκάλα (την 8?). Όσο για την πλακέτα του χειριστηρίου, έχει buttons και leds οπότε πρέπει να ελεγχθεί αν λειτουργούν (μηχανικά και ηλεκτρικά) τα μπουτόν (με την υγρασία μπορούν να χαλάσουν εύκολα).
Ο ηλεκτρολόγος κάτι δεν έκανε καλά ή δεν καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία της miele για τις 2 σελίδες (από τις 3 ) όπου φαίνεται να έχει 2 διακόπτες με σύμβολα Ι/Ο .
Έναν αριστερό και έναν δεξιό .
Για τον αριστερό διακόπτη τον ονοματίζει ως "περιμετρικό φωτισμό " και υποστηρίζει το κείμενο ότι αυτός θα λειτουργεί ακόμη και αν διακόψει τον κεντρικό διακόπτη (ανάθεμα και αν καταλαβαίνουμε τι γράφει ) εννοεί τον διακόπτη της πλακέτας ελέγχου ? και όχι τον δεξιό ?
Και αν δηλώνει ότι από την 1η μέρα δεν λειτούργησε ποτέ ο περιμετρικός φωτισμός (που είναι λυχνία αλογόνου 12V ) τι συμπέρασμα βγάζουμε ? ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας ?
Από την άλλη για τον δεξιό διακόπτη λέει ότι είναι διακόπτης "ετοιμότητας " για μοτέρ και λυχνία (κλάψε τα ) και άρα θα δουλέψει ο φωτισμός από την πλακέτα ελέγχου ? (λυχνίες καμένες ? )
Βάση στα όσα αναφέρει στο #8
Βάλε τον αριστερό διακόπτη στο (Ι) , και τον δεξιό στο (Ο) , και κλείσε τον γενικό της πλακέτας επίσης στο (Ο) . Τι συμβαίνει τώρα ? άναψε ο περιμετρικός φωτισμός ? ελέγχθηκαν οι λυχνίες ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 26-11-25 στις 16:22
Περιμετρικό φωτισμό δεν είδαμε ποτέ ... ούτε κατάλαβα πώς αλλάζεις την(τις) λάμπες περιμετρικού φωτισμού
Ο αριστερός διακόπτης είτε είναι ΟΝ είτε OFF ένα και το αυτό ...
Τα μπροστινά χειριστήρια είναι μη λειτουργικά (ΟΛΑ) ούτε led ανάβουν ούτε τίποτα
Τον κρατάμε γιατί λειτουργεί μόνο με τον (κεντρικό οπως τον λέει στο manual) και ανάβουν τα πίσω σποτ και ο απορροφητηρας μάλλον στη σκαλα 2 πρέπει να λειτουργεί ... Από εκει τον αναβουμε απο εκει τον κλεινουμε
Μου φαίνεται πιο εύκολο να αλλάξω motherboard σε λαπτοπ ή να εγκαταστήσω windows από δισκέτες
Ζήτω η ανακύκλωση !!!
Απλά είπα επειδή είναι Miele να του έδινα μια ευκαιρία ...
Έτσι για να το πω ... το όνομα Miele έχει σβηστεί από το μπροστινό μέρος
Η αγορά του το 2007 στη μισή τιμή γύρω στα 600€ από Κωτσόβολο
Εχω τον Miele DA 407 και λόγω βλάβης στον ανεμιστήρα πριν κάποια χρόνια έχω κάνει αντικατάσταση μία φορά. Να ενημερώσω ότι η πλακέτα που έχει ο δικός μου είναι παρόμοιος με την πλακέτα στο Βίντεο που ανέβασε ο Πέτρος ./κάνει ρύθμιση φωτεινότητας στις λάμπες αλογόνου οπότε αν βάλεις λάμπες τύπου LED non dimabble τότε το πιο πιθανό είναι οι λάμπες να μην δείχνουν ότι ανάβουν. Η σύνδεση του απορροφητήρα είναι εντελώς απλή, οπότε και χαζός να είναι ο ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να κάνει λάθος..
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
Σε περίπτωση που πάρω κάποιον καινούριο γνωρίζετε από το μοντέλο που έχω τι να προσέξω από άποψη συμβατότητας; Δηλ διαστάσεις από μέσα στην εξαγωγή αέρα κλπ;
Πχ
Αυτόν:
https://www.plaisio.gr/product/megal...silver_4571959
ή αυτόν:
https://www.plaisio.gr/product/megal...-tzaki_4284577
Δεν νομίζω να σε συμφέρει η λύση της αγοράς νέου απορροφητήρα φίλε Βαγγέλη.
Είναι σαν να πηγάινεις από CANDILAC σε FIAT UNO, όχι μόνο από θέμα τιμής αλλά
κυρίως από θέμα τεχνολογίας κατασκευής και χρησιμοποιούμενων υλικών.
Αν ο MIELE σου κράτησε 18 χρόνια, οι επιλογές που θέτεις στο παραπάνω post σου
δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουν τα 5 χρόνια επίπονης λειτουργίας.
Γνώμη μου είναι να φέρεις κάποιον καλό επισκευαστή ηλεκτρ/γο μηχανικό για να τον
επισκευάσεις κι όχι να τον ανακυκλώσεις.
Γιατί μπορεί να σου κοστίσει σε τιμή όσο οι επιλογές σου στο post #15, αλλά ο MIELE
είναι MIELE κι επισκευασμένος κι εγκατεστημένος σωστά, (όπου όλες οι λειτουργίες του
εκτελούνται κανονικά), θα κρατήσει ακόμα τόσα χρόνια όσα ήδη τον έχεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Εννοείτε ότι όταν κατέβει ο απορροφητήρας προς επισκευή, ο ηλεκτρ/γος μηχανικός θα δώσει προς
έλεγχο κι επισκευή τις πλακέτες τροφ/σίας του moteur και του Front Panel με τα LED΄s σ΄ ηλεκτρ/κό
μηχανικό ή σ΄ εξειδικευμένο Εργαστήριο επισκευής ηλεκτρ/κών συσκευών.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης