Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή Πιθανό πρόβλημα ψυγείου KGN49XIEA

Καλησπέρα,

Χθες παρέλαβα το καινούριο μου ψυγείο KGN49XIEA της Bosch. Υπήρξε λίγο ζόρι λόγω μεγέθους αλλά τελικά τοποθετήθηκε στη θέση του αναίμακτα και ευθυγραμμίστηκε με το δάπεδο.

Μετά από 5 ώρες περίπου το έβαλα στην πρίζα για πρώτη φορά και ακούστηκε ο συμπιεστής να λειτουργεί και μετά από λίγο τα πλαϊνά τοιχώματα ζεστάθηκαν αρκετά, κάτι που έδειξε ότι μάλλον το ψυκτικό κύκλωμα λειτουργεί.

Αφού έσβησα το ηχητικό alarm για μη επίτευξη της θερμοκρασίας (ρύθμιση σε 4C και -18C), περίμενα να σβήσει και το σχετικό οπτικό alarm, δηλ. να πιάσει θερμοκρασία, για να μεταφέρω τα τρόφιμα από το παλαιό μου ψυγείο (Westinghouse no-frost), το οποίο αν και καταναλώνει άφθονες kWh, είναι λίγο θορυβώδες και εξόριστο από προχθές στο μπαλκόνι με 34C, λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια αγόγγυστα, με μια αλλαγή αντίστασης απόψυξης που έκανα μόνος μου.

Μετά από ~45λ. λειτουργίας του νέου ψυγείου, άνοιξα τις πόρτες για να δω πως πάει η ψύξη. Αν και ένοιωσα μια ψύχρα, δεν αισθάνθηκα κρύο αέρα από τους αεραγωγούς της συντήρησης ενώ η κατάψυξη έδειχνε παρόμοια σημάδια κάποιας ψύχρας.

Ίσως να ήταν λίγος ο χρόνος λειτουργίας και ίσως με το άνοιγμα της πόρτας να σταματάει ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα αλλά με κλειστές πόρτες έστησα και αφτί και δεν μου φάνηκε να άκουσα τον ανεμιστήρα (τόσο αθόρυβος είναι άραγε?).

Αποφάσισα να ελέγξω οπτικά το evaporator στο χώρο της κατάψυξης (νομίζω δηλαδή ότι είναι εκεί, ίσως υπάρχει και άλλος για την συντήρηση?), αφαιρώντας το πρώτο συρτάρι, για να δω σημάδια ψύξης (λίγο άσπρισμα από πάγο) μέσα από τις γρίλιες αλλά δεν είδα κάτι (δεν ξέρω αν κοίταξα και στο σωστό μέρος).

Όμως, παρατήρησα ότι στο περίβλημα του evaporator υπήρχαν μπλε ταινίες σαν αυτές που τοποθετούνται για τη μεταφορά και αφαιρούνται εύκολα από τον τελικό χρήστη. Οι ταινίες αυτές είναι «σφηνωμένες» στο σώμα του περιβλήματος και εκτιμώ ότι δεν γίνεται να αφαιρεθούν από τον μέσο χρήστη (δείτε φωτό).

Τότε, έβγαλα το ψυγείο από την πρίζα και περιμένω τη Δευτέρα για να μιλήσω με το service της Bosch σχετικά με τις μπλε ταινίες και τα λοιπά που παρατήρησα.

Μέχρι τότε λοιπόν, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για τις απορίες μου που δημιουργήθηκαν από τα ανωτέρω; Δηλαδή:
    1. Πρέπει να βγουν οι μπλε ταινίες που φαίνονται στις φωτό και αν ναι από ποιόν;
    2. Ακούγεται ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα;
    3. Σταματά ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα όταν ανοίγει η πόρτα;
    4. Αυτά που έγραψα συνάδουν με καλή λειτουργία του ψυγείου;
    5. Το self test (δεν το έκανα) που περιγράφει το manual, ελέγχει τη λειτουργία του ανεμιστήρα;

1.jpg2.jpg3.jpg

Εννοείται ότι ούτε έβαλα ούτε πρόκειται να βάλω χέρι λόγω της εγγύησης.

Ευχαριστώ πολύ!

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Καλημέρα.
    Ασε το ψυγείο να δουλέψει και μην βιάζεσαι. Χρειάζεται ώρες για να κατεβάσει την σωστή ψύξη.
    Δεν χρειάζεται να βγάλεις τίς ταινίες ούτε έχει θορυβώδη ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας συνήθως σταματά με το άνοιγμα οποιοσδήποτε πόρτα.
    Το ψυγείο ζεσταίνει στα πλαϊνά λόγω ενσωματωμένου συμπηκνωτη εσωτερικά της μόνωσης.
    Το μόνο που πρέπει να δεις είναι αν έχει βουλωμένο σωλήνα αποχέτευσης πάνω στο λεκανακι του κινητήρα. Αν έχει ζελατίνα πάνω στην έξοδο του νερού τότε βγαλτην.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την απάντηση!
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να υπάρχουν ταινίες που μένουν πάνω στη συσκευή κατά τη λειτουργία της και έχουν το ίδιο χρώμα με αυτές που τοποθετούνται για τη μεταφορά και πρέπει να αφαιρεθούν. Ατυχής επιλογή χρώματος κατά τη γνώμη μου.
    Πάντως, καθησυχαστικά τα λεγόμενά σου.
    Θα δώ για την αποχέτευση.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Τελικά, αποφάσισα να περιμένω μερικές ώρες ακόμη και τώρα που άνοιξε η αντιπροσωπεία, ρώτησα σχετικά με τις απορίες μου. Αναλυτικά:
    1. Οι μπλέ ταινίες στο χώρο της κατάψυξης που είναι "σφηνωμένες" στο στοιχείο, δεν πρέπει να αφαιρεθούν.
    2. Ο ανεμιστήρας είναι αθόρυβος.
    3. Ο ανεμιστήρας σταματά με το άνοιγμα κάποιας πόρτας (όμως, δεν αισθάνθηκα οτι το ερώτημα απαντήθηκε με σιγουριά). Edit : Σταματάει, το επιβεβαίωσα ακουστικά.
    4. Από τις παρατηρήσεις μου δεν φαινεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ψυγείο. Τα πλαϊνά μέρη του ψυγείου όντως πρέπει να θερμαίνονται καθότι εκεί βρίσκεται ο συμπυκνωτής.
    5. Το self-test θα καταδείξει και βλάβη ανεμιστήρα (όμως, δεν αισθάνθηκα οτι το ερώτημα απαντήθηκε με σιγουριά).
    6. Ο σωλήνας αποχέτευσης έχει μια τάπα η οποία όμως φεύγει μόνη της. Μου τονίστηκε να μην πειραχτεί οτιδήποτε στην πίσω πλευρά του ψυγείου.

Το ψυγείο ήδη λειτουργεί και αναμένω να πιάσει θερμοκρασίες.
    Σάκη, ευχαριστώ και πάλι, σχεδόν σε όλα σωστός!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimmy956 : 11-08-25 στις 13:45

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον jimmy956 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb (12-08-25)

Το avatar του χρήστη Δημ.Φυλακτος
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητριος
    Περιοχή
    Βορεια Ευβοια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimmy956 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μετά από ~45λ. λειτουργίας του νέου ψυγείου, άνοιξα τις πόρτες για να δω πως πάει η ψύξη. Αν και ένοιωσα μια ψύχρα, δεν αισθάνθηκα κρύο αέρα από τους αεραγωγούς της συντήρησης ενώ η κατάψυξη έδειχνε παρόμοια σημάδια κάποιας ψύχρας.

Ίσως να ήταν λίγος ο χρόνος λειτουργίας
    Εμ δεν ηταν λιγος;
    Παρε ενα θερμομετρο αναλογικο (εχει και πιο ακριβα ψηφιακα αλλα παραειναι ευαισθητα στις ενδειξεις και μπορει να σε αποσυντονισουν) στρογγυλο και κρεμασε το σε ενα ραφι για να ξερεις ανα πασα στιγμη τι γινεται.
    Ο κρυος αερας παει κατω αρα με τον καιρο τα κατω ραφια θα ειναι πιο χαμηλης θερμοκρασιας.

Επειδη ιδιως εδω στην Ελλαδα ''ψαχνονται'' για να μην ισχυσει η εγγυηση μην σκαλιζεις τιποτα οσο εισαι μεσα σε αυτην.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ Δημήτρη!
    Το ψυγείο ήδη λειτουργεί κανονικά και μάλλον θα πάρω το αναλογικό θερμομετράκι (περισσότερο για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου!).
    Εννοείται δεν πείραξα και δεν θα πειράξω τίποτε.

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με πλακέτα ψυγείου Whirlpool...
    από stefstefan στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-20, 17:08
  2. [LG] Πρόβλημα πόρτας ψυγείου LG GBB567PZCZB
    από kgeorge7 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-20, 11:50
  3. [Τηλεόραση LG] Πιθανό πρόβλημα στο τροφοδοτικο (lgp42-10tm) της LG 42LD750
    από cyberlord_64 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-19, 09:34
  4. [Pitsos] Pitsos κάτω πάγκου, πιθανό πρόβλημα θερμοστάτη;