Γεια σας.
Στα ξαφνικά το ψυγείο μου έκαψε την ασφάλεια της πλακέτας 8Α.
Δοκίμασα να την αλλάξω και την έκαψε πάλι.
Τσεκαρα την γέφυρα και τα γύρω περιφερειακά στην είσοδο,δεν εντόπισα κάτι.
Καμία βοήθεια παρακαλώ?
Γεια σας.
Στα ξαφνικά το ψυγείο μου έκαψε την ασφάλεια της πλακέτας 8Α.
Δοκίμασα να την αλλάξω και την έκαψε πάλι.
Τσεκαρα την γέφυρα και τα γύρω περιφερειακά στην είσοδο,δεν εντόπισα κάτι.
Καμία βοήθεια παρακαλώ?
g.pol
Φίλε Γιώργο, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
Ανέφερε αν θέλεις το μοντέλο του ψυγείου σου, για πιθανή εύρεση Manual στο Διαδίκτυο.
Τώρα για να καίει ασφάλεια 8A σημαίνει σοβαρό βραχυκύκλωμα που πιθανόν να μην προέρχεται
από εξάρτημα του PCB αλλά από κάποια μονάδα που ελέγχει το PCB.
Θέλει λεπτομερή έλεγχο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Φωτογραφία πλακέτας. Αν είσαι τυχερός και έχει κάνα βαρίστορ στην πλακέτα σου στο τμήμα τροφοδοσίας μπορεί να την έχεις γλυτώσει φτηνά, γιατί όπως γράφει ο συνονόματος Δημήτρης 8Α ασφάλεια είναι αρκετά μεγάλη για να έχει καεί τυχαία.
Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.
G.POL (04-07-25)
Καλημέρα παιδιά.
Η αλήθεια είναι ότι για το varistor δεν μου πήγε καθόλου,(θα ανεβάσω φωτό σύντομα),δεν είδα κάτι μαυρισμένο.
Σκέφτηκα να κολλήσω στην θέση της ασφάλειας μια λάμπα 40 άρα νήματος για να κάνω πιο safe τις δοκιμές μου χωρίς να καίω ένα σορό ασφάλειες.
Πάντως όπως είπατε για να καίει 8Α ασφάλεια,κάτι δυνατό συμβαινει
g.pol
Καλημέρα παιδιά.
Η αλήθεια είναι ότι για το varistor δεν μου πήγε καθόλου,(θα ανεβάσω φωτό σύντομα),δεν είδα κάτι μαυρισμένο.
Σκέφτηκα να κολλήσω στην θέση της ασφάλειας μια λάμπα 40 άρα νήματος για να κάνω πιο safe τις δοκιμές μου χωρίς να καίω ένα σορό ασφάλειες.
Πάντως όπως είπατε για να καίει 8Α ασφάλεια,κάτι δυνατό συμβαινει
g.pol
Ακολούθησε πρώτα την συμβουλή του μαγικού Τζίνι της γνώσης , που δεν αποκλείει τα περιφερειακά (π.χ. καλώδια / συμπιεστή / αντιστάσεις / ανεμιστήρες )
Επιλέγουμε και αποκλείουμε πρώτα τα ευκολότερα ελέγχου , και αργότερα τα δύσκολαΈνα ψυγείο LG που καίει την ασφάλεια στο PCB (printed circuit board) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, που συνήθως υποδεικνύει βραχυκύκλωμα ή υπερφόρτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα της συσκευής. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως ελαττωματικά εξαρτήματα, κακή καλωδίωση, ή ακόμα και υγρασία. Συνιστάται να μην επιχειρήσετε επισκευή μόνοι σας και να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τεχνικό ψυγείων LG για διάγνωση και επισκευή, καθώς οι ηλεκτρολογικές εργασίες σε συσκευές όπως τα ψυγεία μπορεί να είναι επικίνδυνες.
Πιθανές αιτίες:
Βραχυκύκλωμα:Μπορεί να υπάρχει βραχυκύκλωμα σε κάποιο εξάρτημα του PCB, όπως σε έναν πυκνωτή, αντίσταση ή τρανζίστορ.
Υπερφόρτωση:Μπορεί να υπάρχει υπερφόρτωση του κυκλώματος λόγω βλάβης σε κάποιο εξάρτημα, όπως ο συμπιεστής ή ο ανεμιστήρας.
Υγρασία:Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει διάβρωση και βραχυκυκλώματα στο PCB.
Κακή καλωδίωση:Ελαττωματική καλωδίωση στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να κάψει την ασφάλεια.
Ελαττωματικά εξαρτήματα:Ένα ελαττωματικό εξάρτημα στο σύστημα ψύξης ή στο κύκλωμα ελέγχου μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση και καύση της ασφάλειας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 04-07-25 στις 09:30
G.POL (09-07-25)
Καλησπέρα.
Συγνώμη για την καθυστέρηση.
Λοιπόν, τελικά ήταν ένας από τους δύο πυκνωτές 56μf/450v.
Αυτοί ήταν παράλληλα,και επειδή δεν είχα, έβαλα έναν 100μf,και όλα οκ.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας.
IMG_20250706_195547.jpg
g.pol