Εγώ πάλι καταλαβαίνω ότι είναι δύο ανεξάρτητοι ανιχνευτές με κοινή έξοδο, με λογική OR, όπως προείπε και ο Μιχάλης. Αν ήταν δύο και δύο ανξάρτητα, τί λόγο ύπαρξης θα είχε;
Εγώ πάλι καταλαβαίνω ότι είναι δύο ανεξάρτητοι ανιχνευτές με κοινή έξοδο, με λογική OR, όπως προείπε και ο Μιχάλης. Αν ήταν δύο και δύο ανξάρτητα, τί λόγο ύπαρξης θα είχε;
mikemtb73 (28-04-24)
Επιχειρηματολογώντας επί του post μου #3, νομίζω κι εγώ, ότι δεν
γίνεται με παραλληλισμό των καλωδίων των λαμπτήρων να λειτουργεί ο
κάθε ένας χωριστά, με τον αντίστοιχο ανιχνευτή κίνησης.
Θα πρέπει ν΄ υφίστανται δύο έξοδοιμ ή έξοδος 3 πόλων για να συνδεθούν
ξεχωριστά οι λάμπες με ένα κοινό καλώδιο.
Επίσης ν΄ ερωτηθεί αν οι ανιχνευτές εκτός της κίνησης ανιχνεύουν και θόρυβο,
καθόσον πολλοί λειτουργούν μ΄ αυτόν τον τρόπο κι είναι υπερευαίσθητοι στον
κάθε ακουστικό θόρυβο.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Μήπως εννοεί 2 αισθητήρες συνδεδεμένοι παράλληλα αλλά τελική έξοδο μόνο για (μια κοινή γραμμή για 1 λάμπα/πες ). Και στο παρακάτω όντως ισχύει το αλε ρετουρ
https://www.youtube.com/watch?v=xk0vqTWy4NA&t=174s
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 28-04-24 στις 17:45
Είναι όπως γράφεις στο παραπάνω post σου #9 Πέτρο.
Κατόπιν σημερινής τηλεφωνικής μου επικ/νίας με το κατ/μα πώλησης του ανιχνευτή
e ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ (2102696440 εσωτ. 2) μου έγινε γνωστό ότι αυτός έχει παραλληλισμένους
τους 2 αισθητήρες οπότε μπορεί ν΄ ελέγχει ΜΟΝΟΝ έναν λαμπτήρα.
Για 2 ξεχωριστά φώτα πρέπει ν΄ αγοραστούν 2 απλοί ανιχνευτές κίνησης.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Καλό Πάσχα .
Τι γίνεται όταν έχουμε 3 τέτοιους χώρους , που συνολικά πρόκειται για 7 προθαλάμους και +9 φωτιστικά ( όλα ανεξάρτητα φωτιστικά ) που όλα τυχαίνουν να έχουν λαμπτήρες σωληνωτές Τ8 9W έκαστην. Λογικά φτάνουμε στο 200άρι (κλάψ)
Υπάρχει κανείς που να έχει θείο τον Κινέζο ?
https://www.alibaba.com/product-deta...057600883.html
https://gr.benweilight.com/lighting-...th-motion.html
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-05-24 στις 21:15
Στην ιστοσελίδα :
https://ledmarkt.gr/%CE%BB%CE%AC%CE%...5-classic.html
πωλείται λάμπα LED T8 μ΄ αισθητήρα
κίνησης ενός άκρου classic, 14 W, 2100 lm, μήκους 1,20 μ., στη τιμή των 29€.
Το χρώμα είναι 6500 K κι ο κωδικός του προϊόντος : EL951265
Σημείωση :
Όπου υπάρχουν κενά μεταξύ των συμβόλων στην αντιγραφή / επικόλληση του παραπάνω link ενώνονται όταν εισέρχεται στη μηχανή αναζήτησης
της GOOGLE για ν΄ εξαχθεί το σωστό αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τον Κινέζο θείο, θα πρότεινα, σ΄ αντιστοιχία με τις τιμές των αντίστοιχων ζητούμενων υλικών, εγχώριων - Κίνας,
ένα Πασχαλινό ταξίδι στη μακρινή αυτή χώρα όπου μπορείς ν΄ αγοράσεις τόσους σωληνωτούς λαμπτήρες T8 στο μισό της κατανάλωσης ισχύος
των εγχωρίων, ώστε να δημιουργήσεις αντιπροσωπεία πώλησής τους για τη Χώρα μας.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Μερικές σημειώσεις . Την συγκεκριμένη λάμπα την έβγαλε και η Osram , αλλά ....
Ποιος θέλει πραγματικά μια τέτοια λάμπα ? (να πέφτει στο 20% εντός 5 λεπτών ) , για γραφεία δεν κάνει , για πολύ μικρούς χώρους π.χ Wc μπορεί .Ανάβει στο 100% αμέσως μόλις ανιχνέυσει κίνηση, μετά απο 5 λεπτά ο φωτισμός πέφτει το 20% εφόσον δεν ανιχνεύσει καμία άλλη κίνηση, και μετά από 2 άλλα 2 λεπτά σβήνει εντελώς.
Κατά καιρούς έχω καταλάβει ότι ένας ανιχνευτής πρέπει να επιλέγεται με βάση μέγιστες (ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις ) π.χ. να έχει μέγιστο χρόνο συγκράτησης 15 λεπτά τουλάχιστον , έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση ανάλογα τον χώρο να μην βρεθείς σε ανεπιθύμητες καταστάσεις .
Υπάρχουν και ανιχνευτές με δυνατότητα παράκαμψης αυτόματης λειτουργίας , που την θεωρώ απαραίτητη δυνατότητα ανάλογα και πάλι ορισμένες καταστάσεις .
Η λάμπα (του 5 λεπτου για μείωση στο 20%) δεν ξέρω , ίσως είναι κατάλληλη για γκαράζ αυτοκινήτων , όπου εκεί δεν θέλεις απόλυτη συσκότιση με τίποτα . Και ανάλογα των αριθμό λαμπών σε κάθε σκαφάκι που το 20% μείωσης της κάθε λάμπας να φέρνει στο σύνολο έναν ικανοποιητικό φωτισμό εφεδρείας .
Έπειτα στο κινέζικο link που δείχνει κάποια παραδείγματα φωτισμού γκαράζ , λογικά είναι μούφα , διότι καμία λάμπα δεν έχει ανιχνευτή που να καλύπτει τόσο μεγάλες αποστάσεις έτσι ώστε να ανάβουν όλες μαζί οι λάμπες σε ένα τεράστιας έκτασης γκαράζ . Απλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάποιες επιλογές