και στην τελική αφου εχεις πολυμετρο, κανε μια προσπαθεια με την βοηθεια απο εδω, πιστευω θα βγει ακρη
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
και στην τελική αφου εχεις πολυμετρο, κανε μια προσπαθεια με την βοηθεια απο εδω, πιστευω θα βγει ακρη
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για το post #7 του φίλου και συναδέλφου από Θεσσαλονίκη :
Ναι απόλυτο δίκαιο δική μου αστοχία (αντιστροφή), όταν ζεσταίνεται ο θερμοστάτης ο διακόπτης "ανοίγει" για να διακοπεί το κύκλωμα,
όταν κρυώνει ξανακλείνει για να ζεστάνει το νερό.
Τα 160V A.C. μπορούν να σημαίνουν πολλά και σοβαρά θέματα για την ηλεκτρολογική εγκατ/ση του θερμ/να και πρέπει να προσεχθούν.
Μία απώλεια τάσης της τάξης των 60~70V A.C. μπορούν να ΄ναι πολύ επικίνδυνα ιδιαίτερα για τα καλώδια συνδεσμολογίας του εν λόγω
κυκλώματος και πρέπει ν΄ ελεγχθούν ΑΜΕΣΑ χρονιάρες μέρες που ΄χουμε για την ασφάλεια των προσώπων κυρίως που βρίσκονται στο
χώρο που είναι εγκατεστημένος ο θερμοσίφωνας.
Εκτός εάν το πολύμετρο ήταν σε βλάβη κι έδωσε λάθος ένδειξη, οπότε όλα καλά μέχρι τον θερμοστάτη του θερμ/να.
Δεν παύει όμως ο φίλος Λεωνίδας να χρειάζεται (αν ήδη δεν το ΄χει κάνει) να φέρει πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη για την επίλυση
του προβλήματός του.
ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να ΄ναι το 2023, μ΄ ΥΓΕΙΑ γι΄ όλους μας.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Οτι ναναι..
Αφου μετρησε 160V στην ΕΙΣΟΔΟ του θερμοστατη πως ειναι ειναι δυνατον να φταιει ο θερμοστατης αφου δεν εχει μπει στο κυκλωμα;
Κατα πασα πιθανοτητα τα 160v θα γινουν 0 αν βαλεις ενα φορτιο στο σημειο εκεινο..
Ποτε δεν μπορουμε να βγαλουμε ασφαλες συμπερασμα σε τετοιες περιπτωσεις, ουτε με απλο δοκιμαστικο,ουτε με πολυμετρο, μονο με κατι τετοιο https://e-metallon.gr/ergaleia/10132...ht82566-0.html ειμαστε σιγουροι..
Ας ανοιξει καποιος ηλεκτρολογος(οχι σαν αυτον που εφερες) τον πινακα για να δει οτι μαλλον εχει προβλημα ο μικροαυτοματος και το ρευμα δεν φευγει καν απο τον πινακα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Ενα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο που επινόησα (σίγουρα όχι πρώτος, αλλά δεν το είχα δει και πουθενά) όταν χρίστηκα ηλεκτρολόγος στρατοπέδου όταν υπηρετούσα, ήταν ένα μικρής ισχύος λαμπάκι πυράκτωσης 220V. Αυτό μαζί με ένα δοκιμαστικό και ένα μυτοτσίμπιδο αποτελούσαν την ταπεινή μου εργαλειοθήκη, και το λαμπάκι με ξελάσπωσε πολλές φορές εκεί που το δοκιμαστικό ξεγελούσε.
mikemtb73 (08-01-23)
ναι Νικο κατι παρομοιο εκανα και εγω στο στρατο με λαμπακι 230 αλλα και 24V(με ειχαν μπλεξει και στα οχηματα) αλλα δεν το προτεινα για λογους ασφαλειας..
Και εγω οταν πηγα ηταν 220 αλλα εγραψα 230 απο συνηθεια..
Το 2008 εγινε η αλλαγη σε ολη την Ευρωπη.
nyannaco (10-01-23)