Λογικά έχει μια βαλβίδα εσωτερικά (στο aquastop) και όταν τροφοδοτείται ηλεκτρικά θα πρέπει να εισάγει νερό (και έχεις ελέγξει το πηνίο ότι δεν είναι κομμένο)
Αν δεν εισάγει νερό ενώ τροφοδοτείται ηλεκτρικά , τότε θέλει αντικατάσταση .
Έχει διπλό σωλήνα , έναν εξωτερικό που φαίνεται σε εμάς ορατός , και έναν εσωτερικό σωλήνα μη ορατό . Αν τρυπήσει ο εσωτερικός σωλήνας για οποιοδήποτε λόγο (και ο εσωτερικός σωλήνας είναι ο βασικός για την είσοδο νερού στην συσκευή ) τότε το νερό που διαφεύγει από τον εσωτερικό σωλήνα θα ξεφύγει προς τον εξωτερικό και ανάμεσα , και θα οδηγηθεί το νερό αυτό στο πάτωμα της συσκευής για να διακόψει την τροφοδοσία της βαλβίδας με τον φλοτέρ διακόπτη.
Επειδή μπορεί και να κολλήσει η βαλβίδα (από άλατα και να παραμείνει ανοικτή , είτε τροφοδοτείται ηλεκτρικά η βαλβίδα είτε όχι ) υπάρχει το ύστατο της ενεργοποίησης της αντλίας αποχέτευσης .
Δεν αποκλείεται να έχει σωστό πηνίο βαλβίδας και λειτουργικό , ταυτόχρονα να μην έχει τρυπήσει η εσωτερική σωλήνα του aquastop αλλά να βούλωσε π.χ εντελώς το φίλτρο εισόδου νερού ή μηχανικά η ίδια βαλβίδα (παρόλο που ηλεκτρικά προσπαθεί να την ανοίξει ).