Μπορείς φίλε μου JOUN σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς μήπως βρω κάμια άκρη .Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μπορείς φίλε μου JOUN σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς μήπως βρω κάμια άκρη .Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εγώ φίλε Κώστα θα σου ΄λεγα να κάνεις έλεγχο για διαρροή στα καλώδια που φεύγουν από την αντίσταση
και καταλήγουν στον διακόπτη του φούρνου, ή ακόμη
ν΄ ελέγξεις τον ίδιο αυτόν τον δ/πτη καθόσον στη θέση " άνω αντίσταση " μπορεί να παρουσιάζει διαρροή
ως προς " γη " κι ως εκ τούτου σου " ρίχνει " το relay διαφυγής.
Σ΄ αυτή τη περίπτωση ο διακόπτης χρήζει αντικατάστασης.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Σ ευχαριστώ Δημήτρη το δοκίμασα και άλλαξα τα καλώδια και ......το ίδιο. Όσο για τον διακόπτη αν αποσυνδέσω στην πανω αντίσταση και βάλω την επιλογή πάνω κάτω λειτουργεί κανονικά. Και το γκριλ παίρνει από το ίδιο καλώδιο (φάση) . Δηλαδή πρώτα πάει στην πάνω αντίσταση και μετά συνεχίζει στο γκριλ το ίδιο καλώδιο. Αρα το κύκλωμα κλείνει με τον ουδέτερο τις κάθε αντίστασης για να ανάψει. Ο διακόπτης είναι ηλεκτρονικός. Εγώ σκέφτομαι μήπως εχει διαρροή το ρελεδάκι στην πλακέτα...
Όταν γράφεις ότι πιθανόν να ΄χει διαρροή το relay της πλακέτας τι εννοείς;
Που εμπλέκεται αυτό με την λειτουργία των αντιστάσεων του φούρνου;
Γράφε το μοντέλο της πλακέτας που αναφέρεις ή φωτογράφησέ τη κι ανέβασέ τη
αν θέλεις.
Αν δεν υπάρχει σχεδιάγραμμα της πλακέτας με βάση το μοντέλο της ή το μοντέλο της κουζίνας
στο Διαδίκτυο, πάρε τη γραμμή που παρέχει φάση / ουδέτερο στις αντιστάσεις του φούρνου και
καταλήγει στη πλακέτα, και μέτρησε ωμομετρικά ως προς τη γείωση της, όλα τ΄ εξαρτ/τά της,
που ενώνονται στην εν λόγω γραμμή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης