παρε σε ανταλλακτικά toyota και ρώτησε τους με τον α. πλαισίου
Πήγα σε συνεργείο , ο εγκέφαλος είναι καθαρός χωρίς σφάλμα , μου έκανε και καθαρισμό της πεταλούδας.
Το πρόβλημα παραμένει..
Για την ιστορία , τελικά έβαλε επιτέλους σφάλμα ο εγκέφαλος (P0303).
Πήγα σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων , του είπα να ελέγξει μπουζί , μπουζοκαλώδια και πολλαπλασιαστές και ειδικότερα αυτά του 3 κυλίνδρου που υποδείκνυε το σφάλμα.
"Ελαττωματικός" πολλαπλασιαστής, αλλάχτηκε με καινούργιο , 4 μέρες το αμάξι δουλεύει μια χαρά, κατά πάσα πιθανότητα αυτό ήταν το πρόβλημα.
mikemtb73 (19-06-22)
Επανέρχομαι καθώς μετά από σχεδον 3 χρόνια έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα τους τελευταίους 2 μήνες (όταν μείνει το αμάξι αρκετή ώρα ακίνητο τόσο όσο να πέσει η θερμοκρασία του για καλοκαίρι και το βάζω μπροστά μου παίζει το ρελαντι +- 150 rpm έως ότου ζεσταθεί) δεν έχω κοψίματα ή ρετάρισμα. Μου έβγαλε 2 φόρες σφάλμα ο εγκέφαλος αλλά όταν έσβησε το αμάξι και το ξαναβαλα μπροστά είχε χαθεί.
Άλλαξα μπουζί , φίλτρο αέρα , καθάρισα το maf με ειδικό spray...
Τώρα έβαλα 100αρα βενζίνη από άλλο βενζινάδικο μήπως η βενζίνη ήταν κακής ποιότητας από το βενζινάδικό που βάζω.
Επόμενο βήμα είναι να βάλω liqui moly pro-line fuel injection cleaner
Μου είπαν σε παρόμοιο πρόβλημα δούλεψε.
Τι μπορεί να είναι τώρα πάλι; πριν πάω σε μηχανικό και αρχίζει να αλλάζει διάφορα μέχρι να το βρει αν το βρει..
Η 100αρα ειναι πιο επηρρεπης σε νοθεια απο μερικους βενζιναδες λογω αυξημενου κερδους,να προτιμας Εταιρικο πρατηριο.
Τα καθαριστικα αυτα ειναι πιο πολυ για συντηρηση,εαν ειναι βουλωμενο το μπεκ δεν θα στο ξεβουλωσει με την μια,εαν εχεις προβλημα το δειχνει το μανομετρο σε λιγα λεπτα (''κ@τουραει'' το λενε τα παλια μαστορια) οταν συνδεθει πριν τον αισθητηρα πιεσης καυσιμου.
Θα δεις πως η πιεση θα πεφτει σιγα-σιγα και δεν θα μενει σταθερη (σβηστο το μοτερ,1η σκαλα το κλειδι να δουλεψει η αντλια).
Εαν εχεις προβλημα σε καποιο μπεκ θα εχεις και μειωμενη αποδοση,ουτε χαμηλα ουτε ψηλα θα δουλευει σωστα.