και μια φωτό του συμπιεστή μήπως βρει κανείς κάτι παραπάνω
1645900496341.jpg
και μια φωτό του συμπιεστή μήπως βρει κανείς κάτι παραπάνω
1645900496341.jpg
Βρήκα το συμπιεστή εδώ:
https://www.anastasop.gr/eshop/produ...A4%CE%95%CE%A1
και αναφέρει ρεύμα λειτουργίας 1.0 Ampere, το οποίο μου φαίνεται πιο λογικό από το 0.55A που βρήκες.
Με απλή αριθμητική, αν ο συμπιετής αποδίδει 1/5HP = 746W/5 = 149W, αν είχε βαθμό απόδοσης 100% θα τράβαγε 149W / 230V = 0.65A.
Επειδή βέβαια ο β.α. του κινητήρα είναι σαφώς κάτω από 100%, και προστίθενται και οι μηχανικές απώλειες του συμπιεστή (συγκροτήματος κυλίνδρου/εμβόλου), το πραγματικό ρεύμα λειτουργίας μου φαίνεται πολύ λογικό να είναι περί το 1.0A.
Ευχαριστώ!
Αυτός που έστειλες είναι ο NBM116Y (εγώ έχω NBU) και έχει μια σχετική διαφορά (π.χ. αυτός έχει ρεύμα εκκίνησης 7.1Α ενώ ο δικός μου αναγράφει 5.5Α)...
Βαθμό απόδοσης αναφέρει 1,33, ο NBU, δε γνωρίζω πως μεταφράζεται αυτό...
Τέλος πάντων, λογικά θα τα παρατήσω, απλά έλεγα μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να μετρήσω στην πλακέτα τους αισθητήρες... Αν πάει που πάει για φούντο, μπας και σώσω κανένα ανταλλακτικό για το επόμενο...
Μην τα παρατάς , αν δεις κάποιους άλλους που λύνουν τα προβλήματα με τον δικό τους τρόπο θα πάρεις θάρρος .
https://www.youtube.com/watch?v=IZd84fK1TnE
Δεν ξέρω τι θα κάνεις με τους αισθητήρες , αλλά μπορείς να πάρεις μια φωτό μαζί σου και να ρωτήσεις τεχνικούς στην περιοχή σου το εξής .
Σου μεταφέρω το σκεπτικό με την φωτογραφία
ΜΟΤΕΡ ΨΥΓΕΙΟΥ.jpg
Το τμήμα της κατάψυξης και συντήρησης , είναι όλα μαζί στο σημείο Α .
Το σημείο Γ είναι το τμήμα εξόδου του συμπυκνωτή
Τελευταία οι κατασκευαστές (όπως κάθε πέρυσι και καλύτερα ) παρακάμπτουν / διαιρούν θα έλεγα τον συμπυκνωτή και μέρος για να περάσουν σωληνώσεις περιφερειακά και γύρω από το πλαίσιο όπου ακουμπάει η πόρτα για να επωφεληθούν τα ζεστά του συμπυκνωτή και να μην πιάνει σταγονίδια εξωτερικά στο πλαίσιο .
Αυτά τα σημεία παράκαμψης του συμπυκνωτή είναι οι σωληνώσεις Β+Γ συνήθως τρυπάνε , ρώτα τους τεχνικούς για κόστος αν ακυρώσουν αυτήν την παράκαμψη (δηλαδή να ενωθεί το Β+Γ) αφού ελέγξουν για την σωλήνα Β+Γ με την μέθοδο κενού , αν τρύπησε όντως αυτό το κομμάτι και μόνο αυτό (πλευρά κατάψυξης και συντήρησης σωληνώσεις θα έχουν ελεγχθεί και αυτές αν έχουν διαρροή).
Θα δουλέψει , αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο η ακύρωση της παράκαμψης για να αποφεύγονται τα περιφερειακά σταγονίδια στο πλαίσιο και κοντά στην πόρτα θα έχει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις . Άκουσε την γνώμη τεχνικού για αυτήν την περίπτωση (τα υπέρ και τα κατά ) και δες ανάλογα το κόστος .
Φίλιππε μην τα παρατάς προσπάθησε όσο μπορείς να δώσεις λύση
Εγώ πάλευα το δικό μου ψυγείο 15 ήμερες είχα κάνει όλους τους έλεγχους μετρήσεις αλλά τίποτε το πρόβλημα συνεχιζόταν
και το πρόβλημα ήταν στα PTC (αισθητήρες θερμοκρασίας) ναι μεν έδειχναν ωμική αντίσταση αλλά όχι αυτό που έπρεπε η τιμή που έδειχναν ήταν fail 1,7KΩ ποιο κάτω από την τιμή που έπρεπε
μέχρι να το εντοπίσω τρελάθηκα στο ψάξε
μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο αλλά οι γνώσεις μου στα ψυγεία είναι λίγες
αυτά φίλε
mikemtb73 (27-02-22)
Λοιπόοοον..
Έκανα μια προσπάθεια να μετρήσω στην πλακέτα και στο χώρο της κατάψυξης...
Να αναφέρω ότι το ψυγείο είναι το MIELE KTN4582 SDed το οποίο είδα ότι είναι ίδιο με LIEBHERR 4653 & 4753 (χρονολογία 2005-200, έχει πάνω την κατάψυξη
Μέτρησα τον αισθητήρα που πάει στο ψυγείο και αυτόν της κατάψυξης και είναι ΟΚ.
Τώρα.... με ~10 βαθμούς κελσίου
- Στην κατάψυξη μέτρησα τον ανεμιστήρα (εκτός πρίζας και βγάζοντας τα καλώδια) και μέτρησα 590Ω (πολλά μου φάνηκαν)
- Με τον ίδιο τρόπο μέτρησα την αντίσταση απόψυξης και τη βρήκα 330Ω (επίσης πολλά ίσως)
- Μέτρησα και 2 ακροδέκτες που ακουμπάνε στην αντίσταση απόψυξης (θερμικό? κάτι άλλο?) και το βρήκα 0Ω (κλειστό κύκλωμα)
Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους και με άλλα καλώδια που έρχονται από την πλακέτα, δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη με αυτά...
Ανεμιστήρας F61-10M 220V
https://www.rueducommerce.fr/produit...24070-35814511
Έβαλα στην πρίζα και σε λειτουργία το ψυγείο και έβαλα μαγνήτη στην πόρτα της κατάψυξης και διαπίστωσα ότι ο ανεμιστήρας δε γυρνάει. ΑΚΥΡΟ, ΓΥΡΝΑΕΙ!
Μέτρηση τους ακροδέκτες πάλι και δε βρήκα να έρχεται τάση....
Ερωτήσεις:
αντίσταση απόψυξης? Μπορώ να την "οδηγήσω" απευθείας με 220V ή....
Άλλες ιδέες? Θα βάλω και ένα σχεδιάγραμμα μπας και....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fkyriazid@gmail.com : 02-03-22 στις 14:57
Βλέπω π.χ. ότι ο ανεμιστήρας είναι στην ίδια "σειρά" (δε μπορώ ωστόσο να καταλάβω αν συνδέονται μεταξύ τους)
- το μπλε του, με το γαλάζιο από το θερμικό και με ένα μπλέ από την πλακέτα
- το μαύρο του με το μαύρο από την πλακέτα
Επίσης το άλλο άκρο του "θερμικού" είναι με το ένα χοντρό μαύρο από την αντίσταση defrost
Επίσης, το άλλο άκρο defrost είναι μαζί με καφέ από πλακέταsyndeseis.jpg
Το ξανα-έλεγξα τώρα και γυρνάει κανονικά ο ανεμιστήρας, sorry...
Οπότε από τα υπόλοιπα (defrost) αν κάποιος γνωρίζει...
Κανένας?
Ας επανα-διατυπώσω το πρόβλημα, όπως το καταλαβαίνω εγώ (πάντα υπάρχει η υποψία έλλειψης ψυκτικού μέσου ωστόσο ας υποθέσουμε ότι επαρκεί για τώρα) - MIELE KTN4582 SDed / Liebherr CTes 4653
Φαίνεται (με βάσει τα ψηφιακά θερμόμετρα που έχω τοποθετήσει σε κατάψυξη και ψυγείο ότι ενώ σε 20-30 λεπτά από την αρχή λειτουργίας του επιτυγχάνεται η επιθυμητή ψύξη στην κατάψυξη
και σε 1,5 ώρα στο ψυγείο, ο συμπιεστής εξακολουθεί να δουλεύει (σύνολο περί τις 4 ώρες) και ενώ οι θερμοκρασίες φτάνουν να είναι ιδιαίτερα χαμηλές (-25 κατάψυξη και 0 ψυγείο) δεν κόβει.
Αντίστροφα και πάλι, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, φτάνει στους -10 κατάψυξη και 10 ψυγείο και μετά παίρνει μπροστά (πάλι μεσολαβούν 3-4 ώρες)
Καμία ιδέα?
Είναι π.χ. πιθανό να πιάνει τη θερμοκρασία όπως το βλέπω εγώ αλλά να δυσλειτουργεί κάποιος αισθητήρας (υπάρχουν και άλλοι?) και συνεχίζει να λειτουργεί?
Υπάρχει άλλος αισθητήρας θερμοκρασίας κάπου? Π.χ. μέσα στη μόνωση?
Και στο αντίθετο το ίδιο, δηλαδή, όταν κλείνει ο συμπιεστής, να έχει "παγώσει" η πλάτη του ψυγείου και να αργεί να ξεπαγώσει ο αισθητήρας ώστε να δώσει εντολή να ξανα-ανοίξει ο συμπιεστής?
1) Οι ανεμιστήρες δουλεύουν
2) Ο θερμοστάτης ανταποκρίνεται σε αλλαγές
3) 2 αισθητήρες θερμοκρασίας που μέτρησα (στο ψυγείο και στην κατάψυξη είναι οκ)
4) Η αντίσταση defrost επίσης φαίνεται ΟΚ
5) Το θερμικό ασφαλείας επίσης οκ
6) Η πλακέτα ελέγχου φαίνεται οκ (όχι μαυρίλες, όχι σκασμένοι πυκνωτές)
...