Για να πειστείς για τα παράπετα λαμαρίνας βρες ένα απλό δοχείο μονωμένο (έστω από ξύλο π.χ. συρτάρι) και στην αρχή καπάκωσε σκέτο με τζάμι , μέτρα την θερμοκρασία , αυτή θα είναι το πολύ 80-90 βαθμούς , αλλά με τα ανακλαστικά θα φτάσει στους 150 - 170 βαθμούς.
Λειτουργεί ως φαινόμενο θερμοκηπίου + μαύρες απορροφητικές βαφές στο εσωτερικό + μαύρα σκεύη + αντανάκλαση που μεγαλώνει την επιφάνεια
Σε αντίθεση με το 1ο βίντεο του #37 όπου την λαμαρίνα την έβαλε σε γωνία 90 μοίρες (ναι σε αυτήν την περίπτωση ισχύει όταν το τζάμι του φούρνου είναι επίπεδο ) αλλά το σωστό είναι 40-45 μοίρες προς τα έξω όπως π.χ.
https://preparednessadvice.com/we-sp...solar-cooking/
Καμμιά σχέση , το ίδιο είναι , όταν συγκεντρώνεις όλη την επιφάνεια σε ένα σημείο γίνεται ισχυρότερη απόδοση για το σημείο που κεντράρουν οι ακτίνες στην μικρή τελική επιφάνεια , αλλά και οι λαμαρίνες χωρίς απόλυτο κεντράρισμα ακτίνων του ήλιου σε αντιστοιχία είναι το ίδιο.(όπως βάζαμε μικροί φωτιά με τους μεγεθυντικους φακούς)
Μην βάλεις περισσότερο από 15 εκατοστά ύψος λαμαρίνας (σε αντίθεση με τα περίπου 40-50 εκατοστά ύψος στο παραπάνω link) αν θέλεις να μην βρεθεί η τάπα ασφαλείας του μπόιλερ στην ταράτσα του γείτονα. Και ποτέ μόνιμα ακόμη και τον χειμώνα.




Απάντηση με παράθεση