Μου κανει εντύπωση όταν λες δεν μενει ακίνητη. ουσιαστικα αυτη βρισκει κοντρα σε αυτες τις ντιζες και στο κατω μέρος της λεκάνης.Αν οι ντιζες δεν είναι οσο πρεπει μεσα γλυστραει λιγο η κόντρα-αλλεν και αφηνει κενο απο την πανω πλευρά της λεκάνης.
Μου κανει εντύπωση όταν λες δεν μενει ακίνητη. ουσιαστικα αυτη βρισκει κοντρα σε αυτες τις ντιζες και στο κατω μέρος της λεκάνης.Αν οι ντιζες δεν είναι οσο πρεπει μεσα γλυστραει λιγο η κόντρα-αλλεν και αφηνει κενο απο την πανω πλευρά της λεκάνης.
Panoss (15-09-21)
Απορία , η βίδες που μπαίνουν στον τοίχο , με ποιον τρόπο τοποθετούνται και τι λένε οι οδηγίες εκεί , δηλαδή στηρίζονται (υποθέτω) σε πλαστικές ούπες ? ή δίνουν συγκεκριμένες πληροφορίες για την τοποθέτηση τους στον τοίχο και ποιες είναι αυτές .
Γιατί σε άλλα βίντεο εκτός την τοποθέτηση της βίδας στον τοίχο και της πλάκας της βοηθητικής βάζουν ειδικές ροδέλες απαραίτητες με την λογική να μην κάμψουν οι βίδες προς τα κάτω , δηλαδή ισχυροποιούν την οριζοντίωση και μη τυχόν κάμψη της βίδας τοίχου, κάτι που στο παρόν βίντεο δεν έχει αυτές τις βίδες / ροδέλες.
Ας πούμε ούπα πλαστική που τοποθετήθηκε μη σφηνωτά ίσως από μεγαλύτερη διαμέτρου τρύπα από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να κάμπτεται η βίδα τοίχου προς τα κάτω.
Σε αυτού του τύπου τις λεκάνες οι ντιζες βρίσκονται πάνω στο επιτοίχιο καζανάκι και χτίζονται εσωτερικά μαζί με αυτό. σαν επιπλέον στήριξη με μικρή συμμετοχή μπορούν να θεωρηθούν οι σωλήνες από το καζανάκι και την αποχέτευση.
Δοκίμασε λοιπόν να βιδωσεις κανα δυο στροφές τα στηρίγματα πριν βάλεις τη λεκάνη και να δεις μετά αν βιδωνουν τα αλεν.
Panoss (15-09-21)
Λοιπόν παιδιά, τελικά το λάθος ήτανε δικό μου, μια χαρά είναι η λεκάνη.
Τι έκανα για να δω τι φταίει (το γράφω για την περίπτωση που κάποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα): βίδωσα τη λεκάνη στον τοίχο χωρίς τις δυο σωλήνες (η λεκάνη συνδέεται στον τοίχο με δύο σωλήνες pvc, μία για την παροχή νερού και μία αποχέτευσης. Τις αφαίρεσα)
solines-parohis-apohetefsis.jpg
Η λεκάνη βίδωνε τέλεια και ήταν ακλόνητη!
Άρα...το πρόβλημα ήταν ότι οι σωλήνες ήταν μακρύτερες απ' όσο έπρεπε. Τις κόντυνα και τις δύο περίπου ένα εκατοστό κι όλα οκ!
Πάντως σαν σύστημα, αυτό με την άλλεν + βίδα με εγκοπή, αν και προς το παρόν φαίνεται οκ, δεν κουνάει καθόλου, φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου, με μικροκουνήματα από το βάρος αυτών που θα τη χρησιμοποιούνε, θα λασκάρει...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 15-09-21 στις 19:36
You only live twice.
aktis (16-09-21)