Καλησπέρα συνονόματε. Αυτό που λες δεν ισχύει. Εννοείται ότι άμα είσαι ηλεκτρονικός και δη μηχανικός(να έχεις μελετήσει και κατανοήσει τη θεωρία και το αντικείμενο που δουλεύεις) και όχι απλά "επισκευάζω πλακέτες, είδα στο youtube πως αλλάζω πυκνωτές" και η κύρια δουλειά μου είναι ψυκτικός πχ. Τότε και υλικά βρίσκεις και απο το εξωτερικό ψωνίζεις γνήσια (και όχι κινέζικα), και τους κωδικούς διαβάζεις και τα equivalent components κατανοείς, διαβάζοντας το datasheet .Ε στη χειρότερη κάνεις και τροποποίηση και γλιτώνει και ο πελάτης άμεσα. Όλα αυτά βέβαια με ασφάλεια για τον πελάτη. Πριν 1 μήνα φίλος μου ηλεκτρολόγος μου έστειλε μια φωτογραφία απο πλακέτα εστίας να μου πει αν θα την αναλάβω να τη φτιάξω. Είχε πάρει φωτιά η μισή πλακέτα και αυτό γιατί κάποιος που την επισκεύασε, έβαλε ενα λάθος εξάρτημα, παρότι στην ουσία δούλευε ο φούρνος για κάποιο διάστημα, αλλά με λάθος υλικά. Αυτό αποτελεί μεγάλο κίνδυνο και πρέπει να προσέχουμε όλοι πολύ καλά τι γίνεται με τα εξαρτήματα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τη δουλειά μας.
Υ.Γ:Δεν το λέω για αντιπαράθεση ούτε για να κατηγορήσω κανένα, αλλά πρέπει όλοι να αλλάξουμε νοοτροπία στην Ελλάδα και να είμαστε ασφαλείς στις επισκευές.Άνθρωποι είμαστε και κάνουμε και λάθη. Εννοείται ότι ο επαγγελματίας έχει υλικό στοκ και προμηθευτές και οι τιμές του είναι πιο τσιμπημένες απο κάποιους που ακούς "5 ευρω σου φτιάχνω πλακέτα".Τέλος οι πλακέτες οικιακών συσκευών είναι σε γενικές γραμμές πάρα πολύ εύκολες στις επισκευές.