-
Καλημέρα. Τα τρίμμερ δεν είναι τρίμμερ, είναι ποτενσιόμετρα τόνου που έχουν "κάτσει" στην ανάδραση. Η δίοδοι είναι από "την μάνα τους". Δηλαδή έχει δίνει τροποποίηση στο pcb και αντί της μιας 330Ω έχουν βάλει δίοδο όπως είπα, και είναι και σημειωμένη σαν d... επάνω στο Pcb. Δηλαδή κάτι θα είδαν στα πρώτα κομμάτια κατασκευής του ενισχυτη και τον τροποποίησαν χωρίς να διορθώσουν το σχηματικό.
Οι τρεις αντιστάσεις που υπάρχουν στο σχηματικό παράλληλα, στο pcb ήταν στο ένα κανάλι μια και στο άλλο 2. προφανώς ρύθμιζαν το ρεύμα ηρεμίας και μετά τοποθετούσαν αντιστάσεις. Το τρανζίστορ vbe ΔΕΝ είναι επάνω στην ψύκτρα των τελικών και ίσως αυτός είναι ο λόγος που χάλασε.
Ο ενισχυτής αυτός ήρθε σε εμένα δεύτερο χέρι κάπου αρχές 90 και έπαιξε λίγες φορές και παροπλίστηκε γιατί ο ήχος του μου φαινόταν "σκληρός". Μετά δε θυμάμαι, αλλά τον πήγα για επισκευή που από ότι είδα είχε κάψει ανόρθωση και πυκνωτές μαζί με κάποια τελικά. Επισκευάστηκε μπακαλίστικα και δεν θυμάμαι να τον δούλεψα και πολύ. Παροπλίστηκε πάλι και είπα να του βάλω χέρι εγώ που ή θα τον φτιάξω ή θα του βγάλω τα μάτια απο ότι βλέπω γιατί όλα τα ανάποδα σε αυτόν είναι μαζεμένα. Απο διπλοδίοδους ανορθωτές που είχαν (έκανα πατέντα) μέχρι αυτά που γράφω.
Έβαλα τρίμμερ στη θέση των 3 αντιστάσεων, τρίμμερ στις αντιστάσεις 422, 423, αλλά τίποτα. Μπερδεύτηκα. Ξεκόλλησα τα τρανζίστορ, τα μέτρησα, μέτρησα αντιστάσεις, όλα οκ.
Και άλλη μια ερώτηση. Όταν λέει 0.6 βόλτ στο vbe εννοούμε b-e οι ακροδέκτες και στο οδηγά όταν λέει 1.2 βολτ εννοεί βάση του ενός με βάση του άλλου; και στα εξόδου 0.6 βολτ βάση με βάση ή ως προς την γη;
Στο λινκ που παραθέτω έχει φώτο με την d403 https://www.audiovintage.fr/leforum/...ic.php?t=11906
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης