Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Dredd Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια σας (και χρόνια πολλά για τις ημέρες που διανύουμε )

Μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας του συγκεκριμένου μοντέλου (AEG FAVORIT F52850), και ενώ μια μέρα ξεκίνησα να το βάλω σε λειτουργία, ξεκινά να τραβάει νερό, με την διαφορά όμως να μην σταματάει ποτέ.... και δεν ξεκινά εννοείτε και το πρόγραμμα, μέχρι που σβήνουν και όλες οι ενδείξεις μετά από λίγη ώρα
¶λλαξα την βαλβίδα νερού πιστεύοντας πως είτε από τα άλατα του νερού, είτε το ότι έχει δουλέψει αρκετά, πως είχε έρθει το τέλος της..... μα μάταια, και η καινούρια μια από τα ίδια. Κάποια ιδέα - γνώμη το τι άλλο μπορεί να ευθύνεται για το πρόβλημα αυτό?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημήτρης
Πριν ξεκινήσεις Βγάλε τη συσκευή από τη μπρίζα και: 1. Βγάλε τη σχάρα των πιάτων, 2. Πίσω δεξιά, μέσα, είναι η τάπα για το αλάτι ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΤΗ!, 3. ¶δειασε το νερό από μέσα εκεί με μια αντλία (εγώ αγόρασα μια μικρή λαδιού), 4. Καθάρισε αν χρειάζεται και το φίλτρο κάτω από το σπρίνκλερ. 5. Μετά από 1 ώρα βάλτο στην μπρίζα με τον διακόπτη στο off. Σε εμένα τουλάχιστον όταν το ξαναβάλω στη μπρίζα δεν μου κάνει ξανά τα ίδια, εκτός αν έχει βουλώσει το σιφώνι του νιπτήρα (βλ. παρακάτω).
Το παθαίνει γιατί το λάστιχο για την αποχέτευση στη δική μου περίπτωση είναι μεγάλο οπότε περισσεύουν νερά και το αντιπλυμμηρικό "νομίζει" ότι δεν πετάει τα νερά. Επίσης αν έχεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις και το έχεις συνδέσει στην αποχέτευση του νιπτήρα υπάρχει περίπτωση το σιφώνι σου να έχει ρίξει νερά στην αποχέτευση του πλυντηρίου, οπότε tu-bo-flo κλπ, εγώ το κάνω ανά τρίμηνο περίπου. Την πρώτη πρώτη φορά μου πετούσε και τα νερά κάτω από το πλυντήριο οπότε κάνω το καθάρισμα με θρησκευτική ευλάβια.