Καλημέρα, μια διευκρίνηση ο φούρνος δεν είναι bosch αλλά gaggenau - είναι στον ίδιο όμιλο και χρησιμοποιεί τα ίδια εξαρτήματα.

Οπως το είχα προβλέψει ήρθε πάλι τεχνικός με την πλακέτα στο χέρι, την άλλαξε και έπαιξε αμέσως ο φούρνος. Την προηγουμενη φορα την ειχα παρει μονος μου και την αλλαξα (το καλοκαιρι) αλλα επειδη δεν την εβαλε τεχνικος δεν καλυπτεται απο την εγγυηση.

Πριν έρθει ο τεχνικός πήρα μια χαλασμένη πλακέτα και την πήγα να την δεί κάποιος ηλεκτρονικός της περιοχής που φτιάχνει τηλεοράσεις άλλαξε στα γρήγορα μια αντίσταση (αυτή που στην φωτο είναι στο R38 ) που ήταν καμμένη αλλά δεν την έβαλε στο ρεύμα να την δεί μου την έδωσε έτσι. Την εβαλα στον φούρνο και δεν έγινε τιποτα, προφανώς υπάρχει και κάτι άλλο που έχει καεί. Πάντως απο την όψη της αυτός δεν είδε κάτι αλλο καμμένο. Κάνω attach φωτογραφίες της τελευταίας πλακέτας να την δείτε.

Απο τα λόγια του τεχνικού που ήρθε κατάλαβα οτι ο φούρνος έχει πρόβλημα και καίει συνέχεια τέτοιες πλακέτες, συνήθως το κάνει όταν είναι σε λειτουργία και ανοίγεις την πόρτα δηλαδή όλοι οι "πελάτες" αυτό του λένε και όντως και σε εμένα έτσι εγινε ανοίγωντας την πόρτα πέθανε ο φούρνος. Δεν χρησιμοποιώ πυρόλυση ούτε είχα βάλει καμια τρελή θερμοκρασία για ατελείωτες ώρες, ο φούρνος λειτούργησε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά στο τελευταίο κάψιμο πλακέτας.
Μου είπε επίσης πως δεν είναι θέμα θερμοκρασίας γιατί ο θάλαμος που είναι οι πλακέτες και οι μετασχηματιστές είναι απομονωμένος και δεν περνάνε θερμοκρασίες. Κοίταξε και την τοποθέτηση και διαπίστωσε πως έχουν γίνει σωστά όλα όσα προβλέπονται απο την εταιρεία για τον σωστό αερισμό εντοιχισμένου φούρνου, οπότε αποκλείουμε την περίπτωση κακής τοποθέτησης η βλάβης της πλακέτας απο θερμοκρασίες.
Μου είπε οτι μπορεί να έχω θέμα με υπέρταση αλλά τόσα χρόνια δεν θα είχα πρόβλημα και σε άλλες συσκευές; Να είναι πολύ ευαίσθητη η πλακέτα και να καίγεται; Να φέρω εναν ηλεκτρολόγο και να μου βάλει στον πίνακα εναν επιτηρητη τάσης για τον φούρνο και τις εστείες;

Τώρα εχω εγγύηση για δυο χρόνια οπότε όταν ξαναχαλάσει δεν θα πληρώσω το ανταλλακτικό, αλλα επείδη έχω 2 πλακέτες στο υπόγειο που σίγουρα επισκευάζονται και τις έχω πληρώσει πανάκριβα θα ήθελα να τις φτιάξω να τις έχω σαν ανταλλακτικό.