Σήφη καλησπέρα.
Όλα τα γραφόμενά σου εκτός του ότι τα γνωρίζω τ΄ ασπάζομαι κι απόλυτα.
Ίσως να ήμουν απόλυτος στα γραφόμενά μου στηρίχθηκα όμως σε δύο παραδοχές :
- η CRT οθόνη του Μάνου είναι 40ετίας κι οι Μ/Σ Υ.Τ. που έβαζαν εκείνες τις εποχές σε τέτοιες
κατασκευές σειράς, ήταν αρκετά προβληματικοί άσχετα αν είχαν ρυθμιστικά ποτενσιόμετρα ενσωματωμένα
και κατά κάποιο τρόπο, ορισμένοι κατασκευαστές έβαζαν κι ένα είδος κόλλας για μαρκάρισμα,
- το 95% των βλαβών σε τέτοιου φαινομένου, επισκευές έβγαινε στο ρυθμιστικό του SCREEN όπως και του
FOCUS και πολλοί συνάδελφοι για να μην παιδεύονται και να ΄χουν και το κεφάλι τους ήσυχο (εφόσον βέβαια
πλήρωνε ο ιδιοκτήτης της συσκευής) άλλαζαν το Μ/Σ Υ.Τ., μ΄ αβέβαιο μάλιστα το γεγονός της μεγαλύτερης
διάρκειας καλής λειτουργίας.
Τώρα σίγουρα; μάλλον; ίσως ν΄ υπάρχει διακοπή στη γείωση, κομμένος χαλκοδιάδρομος που δεν φαίνεται ούτε
με μεγεθυντικό φακό και μπορεί να φάει μέρες η επισκευή μέχρι ν΄αποκατασταθεί η βλάβη, κ.λ.π. όμορφα πράγματα.
Η προτροπή μου ήταν ακόμα για την πιο απλή κι ανώδυνη λύση και απ΄ ότι καταλαβαίνεις όλων μας οι προτροπές
δεν είναι αναγκαίο ν΄ ακολουθούνται ως θέσφατα, άλλωστε σε νοήμονες ανθρώπους απευθύνονται.
Κάποια απλά tips όμως ακολουθούμενα μπορούν να λύσουν σχεδόν άκοπα και με μηδενικό κόστος ακόμα κι αρκετά
δύσκολα προβλήματα γι΄ αυτό καλό είναι να λέγονται απ΄ εμάς τους παλαιούς τεχνικούς.
Με πολύ φιλία κι εκτίμηση.
Δημήτρης Καρούσης

Απάντηση με παράθεση