Στο ψυγείο αναβόσβηναν τα led ένδειξης της συντήρησης και κατάψυξης και ακουγόταν ένας θόρυβος σαν κτύπος καθώς προσπαθούσε να ξεκινήσει το μοτέρ.

Μετά από 5 -7 φορές ξεκίνησε. Αλλά το ξαναέκανε την επόμενη ημέρα που δεν ξεκίνησε και το έκλεισα για να μη καεί το μοτέρ.

Ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ No Frost Μοντέλο P1KCS3700U/02.

Διαβάζοντας λοιπόν όλους σας, όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και με τις οδηγίες σας που είναι β€œμπούσουλας”!!επισκεύασα το ψυγείο (ναι το έκανα για πρώτη φορά στα 59 μου) με κόστος για την αλλαγή και των δυο πυκνωτών 1 Ευρώ!

Βέβαια να αναφέρω ότι είχα την πολυτέλεια να υπάρχει στο σπίτι ένα εφεδρικό ψυγείο οπού μετέφερα όλα όσα είχα στο Πίτσος (Μπύρες. Βότκα κλπ).

Σήμερα 23.10.20. στα ανταλλακτικά η πλακέτα έχει από 125 – 130 Ευρώ. + την επίσκεψη του τεχνικού.(Από 40 – 70) ευρώ.

Από έρευνα που έκανα για την επισκευή της πλακέτας (όπως την κάναμε όλοι μας) η καλύτερη προσφορά ήταν τα 80 Ευρώ.

Θα ήθελα και εγώ να αναφέρω τα εξής.

Αφού βγάλουμε την πλαστική πρόσοψη οπού μέσα είναι σε μια πλαστική θήκη η πλακέτα δεν είναι ανάγκη να βγάλουμε το αυτοκόλλητο που είναι στην εμπρόσθια όψη της .

Όντως έχει πέντε β€œαυτάκια” (Φωτογραφία) που με υπομονή (εμένα μου πηρέ 1,5 ώρες) ξεκουμπώνουν και μετά έχεις την πλακέτα στην πλαστική θήκη της . Ανοίγεις και τα αυτάκια από την θήκη και η πλακέτα είναι στο χέρι σου.

Άλλαξα τον 470μF 16V με έναν 470μF στα 25V και τον 220μF 25V με έναν 220μF 35V.

Δουλεύει κανονικά έσβησε και το alarm .

Clips.jpgFace.jpg

Πολλές ευχαριστίες προς όλους σας και πολλά ΕΥΓΕ στο howtofixit!!!!

Με εκτίμηση