Λοιπόν, το ψυγείο βγήκε από την πρίζα, ανοίχτηκε η κατάψυξη και αποκαλύφθηκε το στοιχείο (οριζόντιο, στον πάτο της κατάψυξης), το οποίο είχε κάποιο πάγο, αλλά όχι την Αλάσκα (είχε γίνει 48ωρη απόψυξη πριν κανένα τρίμηνο). Ο πάγος πάντως έχει ανέβει μερικά χιλιοστά ψηλότερα από την είσοδο του ανεμιστήρα που στέλνει αέρα στη συντήρηση, και μάλλον τα νερά από τον πάγο που έλιωνε στη φάση της αυτόματης απόψυξης κατέβαιναν από εκεί.
Αφέθηκε ανοιχτό μέρχι να λιώσει όλος ο πάγος (12-15 ώρες περίπου πήρε, αφέθηκε συνολικά 24). Στην αρχή έτρεχαν νερά στη συντήρηση, από ένα σημείο και μετά (στο εξάωρο) σταμάτησαν. Τα υπόλοιπα νερά έτρεξαν τελικά στο δίκο συλλογής δίπλα στο μοτέρ. Σημειώνω ότι ο δίσκος πριν ήταν τελείως στεγνός. Αρα, καταλαβαίνω ότι ο μεν σωλήνας δεν ήταν βουλωμένος, αλλά η υπερβολική - για κάποιο λόγο - ποσότητα του πάγου μάλλον έιχε φράξει την είσοδό του. Σωστά;
Μετά τέθηκε σε λειτουργία κενό, και έπιασε -18°C στην κατάψυξη και 3°C στη συντήρηση (στιγμιαία και λιγότερο) σε λιγότερο από τρεις ώρες, άρα καταλαβαίνω ότι απώλεια ψυκτικού υγρού ή πτώση σαπόδοσης του συμιεστή δεν υπάρχει, σωστά;
Μετά το τρίωρο μπήκαν μέσα κάποια πράγματα, τα οποία στο μεταξύ ήταν σε άλλο ψυγείο (άρα δεν χρειαζόταν να τους κατεβάσει τη θερμοκρασία) και αφέθηκε να λειτουργήσει για παρακολούθηση. Αρχικά όλα μια χρά, και μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι ακουγόταν και λιγότερο ο συμιεστής κατά τη λειτουργία σε σχέση με πριν. Μετά από κανένα οκτάωρο όμως, άρχισε να παρουσιάζει μία περίεργη συμπεριφορά στην εκκίνηση από την εντολή του θερμοστάτη: κλικ, λειτουργία για 9-10 δευτερόλεπτα, δεύτερο κλικ (λίγο λιγότερο δυνατό) και σταμάτημα του μοτέρ. Παύση για 3-4 λεπτά, και νέα απόπειρα εκκίνησης. Αρχικά τα κατάφερνε να εκκινήσει κανονικά μετά από 1-2 απόπειρες, μετά έφτασε και 7-8 χωρίς επιτυχία. Αυτό το είχε κάνει λίγες φορές τις τελευταίες μέρες πριν το ξεπάγωμα, αλλά πάντα ξεκίναγε μετά από 1-2 αποτυχίες, και είχε ψύξη κανονικά. Χτες το βράδυ μετά τις μαζεμένες αποτυχίες το φοβήθηκα, αλλά τελικά λειτούργησε τη νύχτα και έχει ακόμη κανονική ψύξη / θερμοκρασίες. Παρ'όλα αυτά, καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ετοιμάζεται να παραδώσει το πνεύμα; Τι πιστεύετε ότι είναι το πρόβλημα; Διευκρινίζω ότι τι ψυγείο (25+ ετών) δεν έχει καθόλου ηλεκτρονικά, έχει μηχανικό θερμοστάτη και χρονοδιακόπτη απόψυξης.




Απάντηση με παράθεση