Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Μέλος
    Όνομα
    Λουκάς
    Περιοχή
    Λιβαδειά

Προεπιλογή αναζητηση hartu transformer

καλησπερα ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο εξαρτημα. ειναι απο πλακετα στεγνωτηρίου και ειναι κατεστραμενο.
    πως μπορω να βρω τα χαρακτιριστικα του; για να το αντικαταστισω. παρακατω παραθετω την φωτογραφια
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλησπέρα Λουκά.Πολυ περίεργο έως εξαιρετικά σπάνιο να είναι καμμένος ο Μ/τ του smps.Παρολα αυτά τον ίδιο δύσκολα θα τον βρεις, εκτός αν έχεις πλακέτες παρόμοιες που έχουν τον ίδιο.Πως κατέληξες εκεί,τι μετρήσεις πήρες;

Μέλος
    Όνομα
    Λουκάς
    Περιοχή
    Λιβαδειά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ploukas Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλησπερα ψαχνω να βρω το συγκεκριμενο εξαρτημα. ειναι απο πλακετα στεγνωτηρίου και ειναι κατεστραμενο.
    πως μπορω να βρω τα χαρακτιριστικα του; για να το αντικαταστισω. παρακατω παραθετω την φωτογραφια

να δηλωσω οτι ειμαι ψυκτικος και ασχολουμε με λευκες οικιακες συσκευες, την πηγα σε ηλεκτρονικο(τεχνικο) και μου ειπε πως φταιει αυτο. μετρησε τα παντα mosfet και οτι αλλο υπαρχει. και μου ειπε: δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο, βρες απο αλλη ιδια πλακετα διαφορεικα θελει πλακετα δεν βρισκετε κατι τετοιο" γι αυτο αναφερθηκα εδω. ξαναλεω δεν ειμαι ηλεκτρονικος. οτιδηποτε σε οικιακη συσκευη μπορω να δωσω τεχνικη απαντηση.

ευχαριστω

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο
    Μισό λεπτό... μπορείς να βγάλεις φωτο το ίδιο καθαρή κι από την άλλη πλευρά του μετ/στή (να φανούν και τα άλλα άκρα του)?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gep58 : 11-09-20 στις 23:46
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα, Αχαία

Προεπιλογή

εμενα περισσοτερο για πηνιο μου κανει παρα για μετασχηματιστη. θελουμε και αλλες φωτο για ασφαλες συσμπερασμα. αν ειναι πηνιο δυσκολα καιγεται...

Το avatar του χρήστη pliktras
    Μέλος
    Όνομα
    Christos
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Το ότι ειναι μετασχηματιστής είναι σίγουρο δε σηκώνει αμφιβολία και το τσιπακι που το κοντρολαρει είναι το tny264 αν θυμάμαι σε αυτή την πλακέτα.Μια φορα μου έτυχε μετασχηματίστης smps καμμενος και έκανα πατέντα για να μην πάει χαμένη η πλακετα.Οι περισσότεροι δυστυχώς ηλεκτρονικοί γνωστες άμα μπορούν να τροποποιησουν το κύκλωμα δε θα κάτσουν γιατί δεν θα πληρώσει κανείς.Εγω σου λέω στείλτο σε άλλο φίλε μου να το δει...Ειναι πλακέτες αστείες στην επισκευή....

Μέλος
    Όνομα
    Λουκάς
    Περιοχή
    Λιβαδειά
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ploukas : 13-09-20 στις 14:00

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

μετρησε τα παντα mosfet και οτι αλλο υπαρχει. και μου ειπε: δεν ειναι καθαρα μετασχηματιστης δουλευει με παλμο

Εντάξει αφού όλα τα περιφερειακά μετρήθηκαν και είναι σωστά είδαμε και τις φωτο να πούμε 2 λόγια για τους μετ/στές.
    Υπάρχουν οι συμβατικοί ή σιδηρομαγνητικοί και οι παλμικοί ή switching ή φερριτικοί και οι βλάβες είναι ακριβώς ίδιες για όλους.
    - Να έχει καταστραφεί το/τα τύλιγμα/τα (βραχυκύκλωμα μεταξύ σπειρών τυλίγματος ή μεταξύ τυλιγμάτων) από υπερθέρμανση ή από αστοχία υλικού
    - Να υπάρχει διακοπή σε κάποιο από τα τυλίγματα είτε εσωτερικά αν υπάρχει εσωτερική θερμική ασφάλεια είτε εξωτερικά στους ακροδέκτες από ατελή κόλληση ή από κραδασμούς

Για την δική σου περίπτωση απορρίπτουμε το πρώτο γιατί θα έπρεπε να βρεθούν κατεστραμένα περιφερειακά του μετ/στή στοιχεία αλλά στηριζόμενοι στην διάγνωση του τεχνικού σου όλα είναι σωστά
    Όσον αφορά το δεύτερο στην περίπτωση σου δεν υπάρχει εσωτερική θερμική ασφάλεια οπότε μένει και είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί η συνέχεια των τυλιγμάτων και η επισκευή αν προκύψει θέμα.

Κατά την γνώμη μου ο τεχνικός βιάστηκε να αποφανθεί ότι φταίει ο μετ/στης, που ναι μετ/στής είναι και δεν υπάρχει ή ορολογία "καθαρά ή βρώμικα μετ/στής" και πρέπει να αλλαχτεί.
    Σε γενικές γραμμές αυτοί οι μετ/στές όπως αναφέρθηκε και παραπάνω πολύ δύσκολα σημειώνεται να χρήζουν αλλαγής και στη δική σου περίπτωση πιστεύω εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και συμφωνώ με τον φίλο pliktras.
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον gep58 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

pliktras (13-09-20)

Μέλος
    Όνομα
    Λουκάς
    Περιοχή
    Λιβαδειά

Προεπιλογή

ευχαριστω

Παρόμοια Θέματα

1. [Πικάπ] ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΗΣ
    από geaf69 στο forum Κασετόφωνο & Πικάπ