Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 136

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #11

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Εγγραφή
    Jan 2015
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    3

    Προεπιλογή

    Καλημέρα παιδιά, μοντέλο Pitsos P1KCL4000A/01. Έκανε την βλάβη που αναφέρεται πιο πάνω (αναβόσβηναν τα LED μετά από διακοπή ρεύματος και το ψυγείο δεν ξεκινούσε) για πολλά χρόνια, αλλά τελικά ξεκινούσε αφού πατούσα τα πλήκτρα του σε τυχαίο συνδυασμό (δηλ. δεν είχα καταλάβει τι κάνουν τα πλήκτρα για να κάνω συγκεκριμένο συνδυασμό). Μου ξαναέκανε την βλάβη τώρα που είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά, και είπα να το ψάξω για να το φτιάξω αν γίνεται ή να το πετάξω και να πάρω καινούριο στην τελική. Και η λύση δόθηκε από το site των πρωταθλητών howtofixit.gr... Άλλαξα τους πυκνωτές και το ψυγείο ήρθε στα ίσια του. Ευχαριστώ πολύ! Μεγάλη βοήθεια ήταν και οι φωτογραφίες του mioan στην σελίδα 6 του θέματος (https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater) για το ξεκούμπωμα των πλαστικών.

    Επίσης σαν να έβγαλα κάποιο νόημα για το τι κάνουν τα πλήκτρα σε περίπτωση βλάβης:
    1. Κάνουμε OFF με το πλήκτρο ON/OFF.
    2. Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Super (τέρμα αριστερά) και πατάμε το πλήκτρο ON/OFF για να ξεκινήσει το ψυγείο. Περιμένουμε 5 sec με το πλήκτρο SUPER πατημένο και όταν το αφήνουμε, αρχίζει να αναβοσβήνει το LED στο 8. Το ψυγείο έχει μπει μάλλον σε κατάσταση διαγνωστικών.
    4. Πατώντας το πλήκτρο C της συντήρησης (αριστερά από το ON/OFF) αλλάζει το LED που ανάβει. Κάθε LED αντιστοιχεί σε κάποια λειτουργία του ψυγείου: Ανεμιστήρας κατάψυξης, ανεμιστήρας συντήρησης, μοτέρ, κτλ. Ίσως να ξεκινάει και το σύστημα απόψυξης, δεν ξέρω γιατί σε δύο LED δεν ακούγεται ήχος. Για να γίνει έλεγχος της αντίστοιχης λειτουργίας κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο ενεργοποιείται η αντίσοτιχη λειτουργία. Π.χ. επιλέγουμε το LED 6 με το πλήκτρο C, πατάμε και κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο δουλεύει ο ανεμιστήρας της κατάψυξης.
    5. Αν επιλέξουμε το LED -18 και πατήσουμε το πλήκτρο SUPER, ανάβουν τα LED της κατάψυξης και της συντήρησης που ήταν ρυθμισμένα στην κανονική λειτουργία. Έτσι το ξεκινούσα όταν είχε την βλάβη, πριν να αλλάξω τους πυκνωτές. Το άφηνα σε αυτήν την κατάσταση και μετά από κανένα τέταρτο από ό,τι θυμάμαι ξεκινούσε μόνο του. Την τελευταία φορά όμως δεν δούλεψε το σύστημα έτσι, οπότε μετά από μισή ώρα το έκλεισα/ξαναάνοιξα με το ON/OFF, ενώ ήταν στην κατάσταση με το LED -18, και πήρε κανονικά (πριν ξανακάνει την βλάβη μετά από 2 ώρες).

    Τέλος πάντων, αυτά κατάλαβα από τα πλήκτρα. Το αναφέρω μήπως και βοηθήσει κάποιον μέχρι να βρει πυκνωτές. Μπορεί να ξαναξεκινήσει το ψυγείο πρόχειρα με τα πλήκτρα και να μην χαλάσουν τα τρόφιμα (δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναξεκινήσει, αλλά σε εμένα έχει δουλέψει 4-5 φορές το παρελθόν).

    Συνημμένες και δύο φωτογραφίες με επεξήγηση για το ξεκούμπωμα της εσωτερικής θήκης της πλακέτας.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg 9α.jpg (144,1 KB, 80 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 10_.jpg (150,1 KB, 64 εμφανίσεις)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη biris : 17-08-20 στις 10:44

  2. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον biris για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    Aleckan (10-08-25), goumis (09-09-20), mikemtb73 (17-08-20)

Παρόμοια Θέματα

  1. Δε μπορω να κατεβασω τα service manual
    από akisssssssss στο forum Αναζήτηση Service Manual
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-13, 17:11
  2. [Τηλεόραση] Δεν μπορω να μπω στο menu σε FUNAI TV.
    από kostas1914 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-13, 20:11
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-11, 22:25
  4. Που μπορω να βρω τιουνερ?
    από giorgos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-09, 12:23
  5. Που μπορω να βρω CRT οθονη για SONY KV-29FC60D
    από vassgeo στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-07, 08:21

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας