Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 39

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πάρε μόνο το πλατώ εστιών για χρήση υγραερίου , που τα δίνουν και χωριστά .
    https://www.teka.com/el-gr/proion/hl...l-tr_40229148/
    Για φούρνο πάρε επίσης χωριστό αλλά να είναι εξ ολοκλήρου ανοξείδωτος .
    https://www.ergo-horeca.gr/product_i...ducts_id=54361
    Αν με ακούσεις την επόμενη συμβουλή θα την πάρεις κάπου το 3020. (πάω πάσο για το πλατώ εστιών , που ανάλογα την εταιρία μπορεί να σε προδώσει μελλοντικά στα ανταλλακτικά , αλλά και έτσι να είναι το κόστος αντικατάστασης ολόκληρου του πλατώ εστιών είναι στο 1/3 της αγοράς νέας κουζίνας .)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-07-20 στις 17:45

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (20-07-20)

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

https://www.skroutz.gr/c/403/kouzines/f/379085_489534/aeriou-aeriou.html

Πάντως καλή ιδέα να είναι ξεχωριστά οι εστίες από τον φούρνο, αφού αυξάνει η αξιοπιστία αν χαλάσει ένα από τα δύο!
    Πιστεύω θα επιτρέπεται να βάλω τις ξεχωριστές εστίες πάνω στο φούρνο λόγω έλλειψης χώρου( ; )
    Η σωλήνα φυσικού αερίου μου περνάει ακριβώς έξω από την κουζίνα και το σκέφτομαι σοβαρά όταν έρθει η ώρα της να μην ξαναπάρω ηλεκτρική λόγω οικονομίας.

Τις κουζίνες αερίου Teka δεν τις έχει σχολιάσει κανένας στο skroutz.
    Για εστία Teka βρήκα ότι έχουν ανταλλακτικά αλλά αργεί γ εισαγωγή τους:
    "Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας χάλασε το μεγάλο μάτι. Είμαι σε αναμονή ήδη 20 ημέρες γιατί δεν υπάρχει ανταλλακτικό στην Ελλάδα και πρέπει να το κάνουν εισαγωγή.
    15/11/2018. Για το ανταλλακτικό 40 Μέρες αναμονή και συνεχίζουμε."
    https://www.skroutz.gr/s/10301654/Te...T.html#reviews

Για το σχόλιο τρίτου για τον θερμοστάτη είναι από εδώ:
    https://www.skroutz.gr/s/18203139/Ferre-F6T40G2-W-eco.html
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Elliot : 20-07-20 στις 04:25

Το avatar του χρήστη geoek4
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ηλιουπολη

Προεπιλογή

Φίλε μπορεί να είναι και υγρασία πάντως η βλάβη σου και να μην χρειάζεται αντικατάσταση το μάτι. Κάνε μια δοκιμή έτσι για το γαμωτο μιας και παρηγγειλες καινούριο..
    Ρίξε την ασφάλεια από τον πινακα πρωτα. Βγάλε την γείωση πίσω από την κουζίνα, σήκωσε ασφάλεια, άναψε φούρνο πάνω κάτω μέγιστη θερμοκρασία και άστο να πιάσει. Θα σου έλεγα να ανάψεις και το προβληματικό μάτι κάνα μισάωρο να βρασεις ένα νερό πχ
    Μετά ρίχνεις ασφάλεια, τα κλείνεις ολα συνδέεις την γείωση από πίσω σηκώνεις ξανά ασφάλεια και δοκιμάζεις να δεις αν λειτουργεί το μάτι χωρίς να σου ρίχνει τον ρελέ
    ΠΡΟΣΟΧΗ Όση ώρα είναι αναμενος ο φούρνος/μάτι και έχεις την γείωση εκτός, ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΣ κανένα μεταλλικό μέρος της κουζινας. Βασικά δεν ακουμπας τίποτα, ακόμα και τους διακόπτες να τους γυρίσεις με πεσμένη ασφάλεια

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Elliot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως καλή ιδέα να είναι ξεχωριστά οι εστίες από τον φούρνο, αφού αυξάνει η αξιοπιστία αν χαλάσει ένα από τα δύο!
    Ακριβώς , όχι μόνο αυτό , αλλά είχα πάρει τέτοιο πλατώ (Whirlpool) το οποίο είχε τις 3 εστίες με υγραέριο και την 4η ηλεκτρική (Σε περίπτωση που απρόβλεπτα είχε αδειάσει η φιάλη είχα την λύση της ηλεκτρικής μέχρι την αντικατάσταση της φιάλης ).
    Στην περίπτωση σου με φυσικό αέριο αλλάζουν τα μπεκ με το σετ για μετατροπή από υγραέριο σε φυσικό αέριο . Αυτά άσε να τα κάνουν αυτοί που τα γνωρίζουν γιατί δεν είναι μόνο τα μπέκ .

Η ταχύτητα μαγειρέματος με αέριο είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτές του ρεύματος.

Τις κουζίνες αερίου Teka δεν τις έχει σχολιάσει κανένας στο skroutz.
    Το "Teka" ήταν δείγμα , μάρκες υπάρχουν πολλές . Για όσα προβλήματα αναφέρονται πιο κάτω από χρήστες εξαιρώ την αναφορά για τον "χαλασμένο θερμοστάτη " που αναφέρεται σε φούρνο ηλεκτρικό , και έστω αν δεν υπάρχει ο γνήσιος θερμοστάτης , με τον κατάλληλο τεχνικό θα μπορούσε να ξεμπερδεύει νωρίτερα.
    Για τα προβλήματα των υπολοίπων με εστίες υγραερίου σε σύντομο χρόνο βλάβης έχει να κάνει πολλές φορές με την εσφαλμένη χρήση των εστιών π.χ. πέφτανε ζουμιά κατά το μαγείρεμα μέσα στα μπεκ και επόμενο ήταν να μην ανάβουν (και απλά ήθελε καθαρισμό γύρω από το μπέκ / έτσι και δεν ανάψουν με την μία μπλοκάρουν εκ του ασφαλούς ή αν η ροή αερίου έχει βουλώσει σβήνει αργότερα ) .
    Για την ποιότητα , εκτός το ανοξείδωτο πλαίσιο της εστίας πλατώ υγραερίου θα πρέπει να δεις και την ποιότητα της βάσης όπου ακουμπούν τα σκεύη (σχάρες?) να είναι υλικά που δεν οξειδώνονται ή στρεβλώνουν εύκολα.

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

αεριο στην κουζινα εχω τα τελευταια 25 χρονια.δεν το αλλαζω με τιποτα,ο φουρνος απαραιτητα με θερμοστατη και γκριλ αεριου.σε 10 λεπτα (χαλαρα) φτανει τους 180.ΜΑΚΡΙΑ απο τουρκικες κατασκευες (κυκλοφορρουν με διαφορα ονοματα-φασον) αυτο απο προσωπικη πικρη εμπειρια.

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

@geoek4 Θα το έκανα αυτό που μου αναφέρεις και προφανώς είναι και ένας τρόπος να διώξεις την υγρασία, όμως η βλάβη μου είναι πολύ χαοτική, δηλαδή δεν είναι ότι το κάνει πάντα για να προσπαθήσω να διώξω την υγρασία υπερπηδώντας το ρελέ. Το κάνει στατιστικά 1 μέρα την εβδομάδα και κολλάει άσχημα όλη την μέρα. Μάλιστα άναψα τον φούρνο μου ακριβώς όπως ανέφερες για αρκετή ώρα και δεν είδα κανένα αποτέλεσμα-ξεμπλοκάρισμα. Την επόμενη μέρα μου άναβε κανονικά. Μπορεί να επανέλθει την επόμενη μέρα και χωρίς να ανάψω τον φούρνο. Έχω δει και τοστιέρα να ρίχνει το ρελέ με τον ίδιο τρόπο (όποτε της κατέβει), οπότε παίζουν αρκετές πιθανότητες να μην είναι η υγρασία.

@georgis Δυστυχώς το μαναδικό μοντέλο της Pitsos που το σχολιάζει θετικά ένας στο Skroutz δεν είναι καθαρά με αέριο ο φούρνος του, αλλά το grill του είναι με αντίσταση. Σε αντίθεση με τον φούρνο που παρέθεσε ο Κυριακίδης που μου φαίνεται γνήσιος αερίου σε όλες της λειτουργίες του. Η Pitsos είναι Γερμανική, αλλά μήπως έχει σχέση με φασόν στην Τουρκία;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Elliot : 22-07-20 στις 01:33

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Στην ηλεκτρική κουζίνα που έχω χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα που δεν ήταν ανοξείδωτη αλλά απλώς εμαγιέ. Στο αέριο ενδύκνειται καλύτερα οι ανοξείδωτες συσκευές; Είδα και φούρνο και εστίες πρότεινες ανοξείδωτες. Επίσης αν παραγγείλω πχ τον φούρνο ή τις εστίες από Αθήνα και είμαι Θεσσαλονίκη θα πρέπει να τους πω ότι τον θέλω για φυσικό αέριο για να μου βάλουν μέσα και ξεχωριστά μπεκ; Πάντως σε μερικές κουζίνες πχ Bosch νομίζω είδα ότι στέλνουν με την αγορά δωρεάν και τον τεχνικό για την μετατροπή αυτή των μπέκς και ρυθμίσεις.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς , όχι μόνο αυτό , αλλά είχα πάρει τέτοιο πλατώ (Whirlpool) το οποίο είχε τις 3 εστίες με υγραέριο και την 4η ηλεκτρική (Σε περίπτωση που απρόβλεπτα είχε αδειάσει η φιάλη είχα την λύση της ηλεκτρικής μέχρι την αντικατάσταση της φιάλης ).
    Στην περίπτωση σου με φυσικό αέριο αλλάζουν τα μπεκ με το σετ για μετατροπή από υγραέριο σε φυσικό αέριο . Αυτά άσε να τα κάνουν αυτοί που τα γνωρίζουν γιατί δεν είναι μόνο τα μπέκ .

Η ταχύτητα μαγειρέματος με αέριο είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτές του ρεύματος.

Το "Teka" ήταν δείγμα , μάρκες υπάρχουν πολλές . Για όσα προβλήματα αναφέρονται πιο κάτω από χρήστες εξαιρώ την αναφορά για τον "χαλασμένο θερμοστάτη " που αναφέρεται σε φούρνο ηλεκτρικό , και έστω αν δεν υπάρχει ο γνήσιος θερμοστάτης , με τον κατάλληλο τεχνικό θα μπορούσε να ξεμπερδεύει νωρίτερα.
    Για τα προβλήματα των υπολοίπων με εστίες υγραερίου σε σύντομο χρόνο βλάβης έχει να κάνει πολλές φορές με την εσφαλμένη χρήση των εστιών π.χ. πέφτανε ζουμιά κατά το μαγείρεμα μέσα στα μπεκ και επόμενο ήταν να μην ανάβουν (και απλά ήθελε καθαρισμό γύρω από το μπέκ / έτσι και δεν ανάψουν με την μία μπλοκάρουν εκ του ασφαλούς ή αν η ροή αερίου έχει βουλώσει σβήνει αργότερα ) .
    Για την ποιότητα , εκτός το ανοξείδωτο πλαίσιο της εστίας πλατώ υγραερίου θα πρέπει να δεις και την ποιότητα της βάσης όπου ακουμπούν τα σκεύη (σχάρες?) να είναι υλικά που δεν οξειδώνονται ή στρεβλώνουν εύκολα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Επίσης αν παραγγείλω πχ τον φούρνο ή τις εστίες από Αθήνα και είμαι Θεσσαλονίκη θα πρέπει να τους πω ότι τον θέλω για φυσικό αέριο για να μου βάλουν μέσα και ξεχωριστά μπεκ; Πάντως σε μερικές κουζίνες πχ Bosch νομίζω είδα ότι στέλνουν με την αγορά δωρεάν και τον τεχνικό για την μετατροπή αυτή των μπέκς και ρυθμίσεις.
    Στο πακέτο μέσα θα έχει και τα 2 σετ μπεκ (Υγραέριο και φυσικό αέριο μαζί και τα 2 μπεκ) ή αλλαγή τους εύκολη , εκεί που με καθοδήγησαν ήταν να αλλάξω στην φιάλη υγραερίου τον ρυθμιστή ασφαλείας . Για φυσικό αέριο δεν γνωρίζω τι γίνεται γιαυτό ότι σου πουν οι ειδικοί θα κάνεις .
    Διάβασα όσα γράφεις στο #16 και νομίζω έχει μεγάλα ποσοστά να μην φταίει η κουζίνα . (αν και η τοστιέρα δουλεύει και αυτή όποτε "γουστάρει" )

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (22-07-20)

Banned
    Όνομα
    Αλέκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Επειδή η μητέρα μου συνηθίζει να υπερχειλίζει τις κατσαρόλες λόγω μη προσοχής στο μαγείρεμα, φαντάζομαι τα μπεκ θα μπορούν να καθαριστούν και να ξεβουλώσουν αν έχουν βουλώσει, έ;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Για την μητέρα σου και έλλειψη προσοχής ,είμαι κάθετα αντίθετος στην χρήση υγραερίου αλλά και ηλεκτρικής κουζίνας .
    Το ασφαλέστερο για αυτήν είναι και η κατάλληλη συσκευή.
    https://video.search.yahoo.com/video...kip=1595555461

Εναλλακτικά αυτή
    https://www.amazon.co.uk/Tefal-RK302...A3YBK5929K440K

με ελάχιστα χειρότερη αυτήν. (πολύ κακό στην μόνωση από το γυάλινο καπάκι επάνω)
    https://www.amazon.co.uk/Chef-Matic-.../dp/B00VXSND02

Την πρώτη επάνω συσκευή την έχω εγώ πολλά χρόνια
    Προκαλώ ακόμη και για την δήλωση του Γιώργου
    αεριο στην κουζινα εχω τα τελευταια 25 χρονια.δεν το αλλαζω με τιποτα,
    Και θα τον πείσω να αλλάξει την κουζίνα υγραερίου με την Chef 0 matic με συνοπτικές διαδικασίες αν δει τα πλεονεκτήματα της . (Φυσικά έχει και τα λογικά μειονεκτήματα της π.χ. δεν μπορείς να ασχοληθείς με τηγανητά ή να φτιάξεις καφέ. ).

Τα πλεονεκτήματα της είναι τα 800W / η πολύ καλή εξωτερική μόνωση σε σημείο όταν π.χ. βράζει το νερό , να μπορείς να πιάσεις την συσκευή με τα χέρια από τα εξωτερικά τοιχώματα και να την μετακινήσεις .
    Να ρυθμίσεις τον χρόνο που θα δουλέψει και που θα σβήσει μόνη της / να μπορείς να πας για ύπνο χωρίς να χρειάζεται να ανακατεύεις / και όταν ξυπνήσεις αμέσως το φαγητό στο πιάτο και ζεστό .
    15 λεπτά χρήσης με 800W είναι αρκετό για να μαγειρέψει τα πάντα . Μέχρι ψωμί και κέικ / ριζότο / σούπες κτλ

Και η επιβεβαίωση με φωτογραφία όπου η Chef o Matic στέκεται στο υψηλότερο βάθρο νικητής , πάνω από την εστία υγραερίου.

νεα κουζίνα.jpg
    Ένα μπρίκι κοινό που φτιάχνεις καφέ είναι πάνω κάτω 500 - 600W

Με 800W βράζουν 10 λίτρα νερό σε 20 λεπτά .

P00724-051041.jpg
    Κακώς την ονομάζουν chef o matic , το όνομα που του ταιριάζει είναι λούφα και παραλλαγή στο μαγείρεμα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 24-07-20 στις 07:14

13. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Elliot (25-07-20)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Neff] Μάτι κουζίνας
    από alex20 στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-17, 20:32
  2. [Άλλη] Ψυγείο general electric ριχνει το ρελέ
    από ΣΚΛΗΚΟΣ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5