Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 22

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Το avatar του χρήστη @Vagelis@
    Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Εγγραφή
    Nov 2012
    Περιοχή
    Λήμνος
    Μηνύματα
    68

    Προεπιλογή

    συγνωμη αλλα δε σε λαμβανω...

    αν το θεμα ειναι το οτι θιγονται συντεχνιακα συμφεροντα επειδη καποιος κανει μονος του συντηρηση της ιδιοκτησιας του,
    τοτε θα παει πολυ μακρια η κουβεντα, αφου θα βρεθουν χιλιαδες να παραθεσουν περιστατικα
    απο κομπογιαννιτες τυπου Τσακωνα με την ατακα ετοιμη... ''κλασικη περιπτωση βλαβης''.

    προσωπικα ειμαι υπερηφανος για το γεγονος οτι καταφερνω πραγματα, αν αυτο ενοχλει πραγματικα δε με απασχολει.

    ευχαριστω ολους για το χρονο σας
    το θεμα κλεινει εδω.

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.716

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @Vagelis@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    το θεμα κλεινει εδω.
    Μην βιάζεσαι , κάνε μια ερώτηση παρακάτω
    http://www.axiomakarou.gr/category-236/ (στην φωτογραφία φαίνεται να έχει ίδιου τύπου αντίσταση με σεπαρντίνα και ίσως να μην την έχει 200Ε ) μπορεί να τυχαίνει να έχει μικροδιαφορές αλλά να ταιριάζει πάραυτα .

    Επειδή δεν είμαι του αντικειμένου , όσο αφορά τον σχολιασμό στο #3 με την εικασία ότι αν δεν αλλάζεις το ανόδιο προκαλείς την καταστροφή της επισμάλτωσης του μπόιλερ θα ήθελα και άλλες απόψεις (δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η αιτία καταστροφής μπόιλερ ) αλλά άλλα συμβάντα π.χ. αν αφήνεις τον ηλιακό με υπεραπόδοση σε έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες με ταυτόχρονα μηδενική κατανάλωση του ζεστού νερού .
    Τυχαίνει να έχω εμπειρίες με πλυντήρια ρούχων όπου έχω ανοίξει διάφορους κάδους (είτε Inox / είτε σμάλτου / είτε πλαστικούς ) τα συμβάντα και εκεί είναι περίπου τα ίδια με αντιστάσεις φουλ στα άλατα κτλ
    Οι δε κάδοι inox και πλαστικοί δεν χαμπαριάζουν τίποτα από αιτίες αλάτων στην αντίσταση (ως συνέπεια και κατ επέκταση να καταστρέψουν και τα τοιχώματα του κάδου ).
    Αλλά ούτε και στους επισμαλτωμένους κάδους γίνεται καταστροφή από φουλ αντιστάσεις στα άλατα ή στα τοιχώματα .
    Οι επισμαλτωμένοι κάδοι καταστρέφονταν πάντα από "κράκ" που θα συμβεί στην γέφυρα που αγκαλιάζει την αντίσταση και επειδή έχουν φουσκώσει τα άλατα πίεζαν ανάλογα την γέφυρα αυτή και στην συνέχεια τρυπούσε και το σμάλτο του κάδου (στον θερμοσίφωνα δεν έχουμε γέφυρες )
    Άλλο σημείο που τρυπούσε ο επισμαλτωμένος κάδος πλυντηρίου ήταν στα σημεία ακριβώς που δέχονταν ο κάδος τα αμορτισέρ από την έξω πλευρά (και άρα πιθανό σημείο "κρακ" ραγίσματος του σμάλτου ) ή κοντά στην φωλιά στήριξης των ρουλεμάν με τις ακραίες καταπονήσεις .

    Καταλήγοντας μήπως ποτέ δεν φταίνε τα άλατα στην αντίσταση αλλά στην περίπτωση ηλιακού φταίνε οι ακραίες πιέσεις που τους αφήνουμε τους ηλιακούς περιστασιακά (και καλός μερικοί τους σκεπάζουν έγκαιρα όπως και δήλωσε ο Βαγγέλης ) , αλλά όταν έχεις σωλήνες κενού κάποια μέρα δεν θα το προλάβεις το κακό .
    Για τους σωλήνες κενού διάβασα διάφορα , υπάρχουν σωλήνες που βγάζουν 200C και άλλοι σωλήνες που είναι πιο ήπιοι , δηλαδή έχουν εσωτερικά ένα υγρό που όταν εξατμίζεται αυτό λειτουργεί σαν "κόφτης " να μην αναγκαστεί σε υπεραπόδοση και μεγάλες θερμοκρασίες .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 27-06-20 στις 19:47

  3. #3

    Μέλος
    Όνομα
    vasilis
    Εγγραφή
    Nov 2019
    Περιοχή
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    312

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @Vagelis@ Εμφάνιση μηνυμάτων
    συγνωμη αλλα δε σε λαμβανω...

    αν το θεμα ειναι το οτι θιγονται συντεχνιακα συμφεροντα επειδη καποιος κανει μονος του συντηρηση της ιδιοκτησιας του,
    τοτε θα παει πολυ μακρια η κουβεντα, αφου θα βρεθουν χιλιαδες να παραθεσουν περιστατικα
    απο κομπογιαννιτες τυπου Τσακωνα με την ατακα ετοιμη... ''κλασικη περιπτωση βλαβης''.

    προσωπικα ειμαι υπερηφανος για το γεγονος οτι καταφερνω πραγματα, αν αυτο ενοχλει πραγματικα δε με απασχολει.

    ευχαριστω ολους για το χρονο σας
    το θεμα κλεινει εδω.
    καμια απολύτως σχέση.
    Απλα παραθέτω θεμα προς συζητηση αν αξιζει τελικα η αγορα ηλιακου ή οχι.και εγω στην ιδια κατηγορια με εσενα ειμαι σε 12 χρόνια να εχω αλλάξει δυο και να ειμαι τωρα με ηλεκτρικο.σαν κοστος χρήσης βαζω και την συντηρηση οπως και την αγορά .

Παρόμοια Θέματα

  1. Ηλιακος calpak
    από ganagnost02 στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-20, 16:44
  2. ηλιακος θερμοσιφωνας
    από ben155 στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-18, 01:05
  3. Ηλιακος θερμοσιφωνας καθετου ροης
    από eric2014l στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-17, 10:39
  4. ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
    από lavrakas στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-16, 19:10
  5. Επισκευη ηλιακου θερμοσιφωνα
    από aser στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-14, 20:45

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας