Δε το ξέρω, πάνω στην εγκατάσταση μου το ζήτησαν.. δεν μπήκε μετά.
Για να καταλάβω: έκανες μια σοβαρή επένδυση με αντλία θερμότητας και fan coils. Ποιός ανέλαβε το έργο; Κάποια εταιρεία που προμήθευσε και την αντλία; Μηχανολόγος; Υδραυλικός χωρίς μηχανολόγο; Τσομπάνης;
Το εχω ξαναπει στο 1ο ποστ μου, και ο Πολιτικος μηχανικος και ο Μηχανολογος την κοπανησαν ακομα τους ψαχνω απλα, ειναι τα καλα των προγραμματων εσπα.. και γω τα εμαθα κατοπιν εορτης..
τωρα ειμαι με 3ο υδραυλικο, ο 2ος μηχανολογος δεν το ανελαβε, και εφερα την εταιρεια για την εκκινηση.. εχω πληρωσει 4 επισκεψεις κ ακομα υπολειτουργει.. δεν εχω αλλα λεφτα να δινω 100αρια για επισκεψεις, ψαχνω μονος μου αλλιως ας ρημαξει .. εσκασα απλα..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ganagnost02 : 28-02-20 στις 14:58
μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο της εγκατάστασης;
Μονοσωληνιο ή δισωληνιο σύστημα; 1/2 ή 3/4' ;
Υ.Γ από ότι κατάλαβα το σύστημα το έχετε ήδη έτοιμο οπότε το ευκολότερο είναι να βάλετε ένα υδροστατη για να λειτουργει όταν το νερό είναι ζεστό.
ganagnost02 (04-03-20)
Φίλος... κάνε μας ένα σχέδιο τι έχεις πού... βγάλε και μια φώτο τον κυκλοφοριτή σου...και τι διάσταση σωλήνες έχεις...
ganagnost02 (04-03-20)
Ευχαριστω πολυ παιδια,
Εχω σε 3 οροφους δεξια κ αριστερα πολυστρωματικες σωληνες φ20 για τα φαν κοιλ, φ18 για τις πετσετοκραμαστρες.
Φτανουν στον 4 οροφο σε 2 σημεια.
Δεξια 6 διπλες πολυστρωματικες φ20 και 1 φ18.
Συνολο 14 σωληνες, μπαινουν απο 7 σε 2 μεγαλες σωληνες πρασινες με διακοπτες, αν θυμαμαι την ελεγε ppr υδραυλικος.
Αριστερα 3 διπλες πολυστρωματικες φ20, 1 φ18 για πετσετοκρεμαστρα.
Συνολο 8 σωληνες, μπαινουν απο 4 σε αλλες 2 μεγαλες σωληνες ppr με διακοπτες, στο τελος εχει κατι σαν εξαεριστικα η καθε σωληνα.
Η πανω ppr πρεπει να ειναι 70-80αρα στους διακοπτες και φτανει μεχρι 50-60αρα, ξαναμεγαλωνει οταν ενωνει η δεξια-αριστερη ppr πανω στον κυκλοφορητη wilo Yonos pico 30/1-8 και στη συνεχεια στο δοχειο αδρανειας.
Απο το δοχειο αδρανειας φευγει μια αλλη μεγαλη ppr 70-80αρα που χωριζεται σε 2 μικροτερες 50-60αρα και παει δεξια και αριστερα στις κατω ppr στα 2 σημεια που ειναι οι πολυστρωματικες.
Απο το δοχειο αδρανειας φευγουν 2 μεγαλες ppr που καταληγουν στην ανλια, η μια εχει βρυσακι με διακοπτη.
Η αλλη μονο διακοπτη.
Σε μια απο αυτες τις 2 ενωνει σωληνα απο το δικτυο με ρυθμιστη πιεσης και μανομετρο.
Σε μια απο αυτες ενωνει ενα μικρο δοχειο.
Δεν θυμαμαι αν ειναι η ιδια γραμμη που ενωνει ή γραμμη δικτυου και μικρο δοχειο.
Η εγκατασταση ειναι καπως ετσι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ganagnost02 : 03-03-20 στις 16:31
ganagnost02 (04-03-20), vasilllis (04-03-20)
το αδρανίας πόσα λίτρα ειναι... 200?
ganagnost02 (04-03-20)