Παράθεση Αρχικό μήνυμα από washcloud Εμφάνιση μηνυμάτων
...για παράδειγμα έχω μείνει με απορίες περί "τόξου", το οποίο νομίζω σημαίνει το λιγότερο ως (πιθανό; βέβαιο; ) επακόλουθο "σπινθήρας"
Ουσιαστικά, ναι.
αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τί γίνεται παρακάτω : πυρκαγιά; Σίγουρη; Ή με τάδε πιθανότητες;
Δεν το βλέπουμε έτσι. Λαμβάνουμε μέτρα ώστε να μη δημιουργηθεί τόξο, και όχι για να σβήσουμε τη φωτιά που αυτό μπορεί να δημιουργήσει...
Ή μήπως/και βραχυκύκλωμα που ενδέχεται να βλάψει εκείνη την στιγμή αυτόν που ίσως ακουμπάει τον φούρνο; (είναι και με μεταλλικό περίβλημα, πανάθεμά τον - αλλά για την ιστορία, στον πίνακα υπάρχει ρελέ διαφυγής, ΑΝ το λέω σωστά.)
Το μεταλλικό σώμα του φούρνου (επιβάλλεται να) είναι γειωμένο και είναι για να το αγγίζει κανείς.
απορία 2η που προέκυψε από τα παραπάνω : η ακατάλληλη 250άρα ασφάλεια που έχω βάλει, είναι για συσκευές που δεν δουλεύουν σε τόσο υψηλή τάση όπως ο φούρνος; Ό,που δηλαδή δεν μπορεί να δημιουργηθεί τόξο;
Είναι για τάσεις μέχρι 250V (εναλλασσόμενες). Θα μπορούσε να είναι ακόμα και για τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά στα συστήματά του που τροφοδοτούνται με την τάση της πρίζας (230V) - όχι στο κύκλωμα υψηλής τάσης.
Όσο για αυτόν που μου την έδωσε, 70άρης αποσυρμένος είναι, με πολύ καλό χαρακτήρα, συνεπώς δεν μπορώ να συμφωνήσω εύκολα ότι είναι "για σκότωμα" (θέλω να πω ότι καλός χαρακτήρας, ΣΥΝΗΘΩΣ = ξέρει τί του γίνεται). Ίσως πάλι να έχεις δίκιο και να ήταν "εγκληματικό" να μου προτείνει να ΔΟΚΙΜΑΣΩ να δω τί θα γίνει αν την βάλω πάνω, ούτε αυτός ήταν σίγουρος ότι δεν θα καεί. Κουβέντα για τόξα πάντως δεν μου έκανε. Άλλωστε αρχικά με παρέπεμψε σε μαγαζί που είναι μακρυά (Παλλήνη), όπου θα έβρισκα τις σωστές, και ήμουν εγώ που επέμενα να ρωτώ αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν "πρόχειρα" αυτές που μου έδωσε. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί ακριβώς την παραίνεση για πειράματα, όταν ενέχεται κίνδυνος, αλλά λέμε τώρα...Τεσπα.
(Επίσης, ηλεκτρονικός είναι, και δεν είμαι σίγουρος αν οι ηλεκτρονικοί αναλαμβάνουν φούρνους, πιο πολύ για "τηλεορασάκια" τον κατάλαβα, οπότε παίζει να μην έχει κάνει...ανάλογες φουρνοφρανκεσταϊνιές παλιότερα. Έτσι για την ιστορία δηλαδή.)
Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτό που έκανε ήταν λάθος και επικίνδυνο για τους άλλους. Το αν είναι ευγενικός ή οτιδήποτε άλλο, δεν το διορθώνει αυτό.