Καλημέρα! ΟΚ Ευχαριστώ!
Καλημέρα! ΟΚ Ευχαριστώ!
Καλησπέρα!
Σε δοκιμή που έγινε πριν λίγο έκανε την πλύση και μετά ξεκίνησε να βγάζει νερά και ακουγόταν κανονικά. Δεν ολοκλήρωσε όμως την διαδικασία και σταμάτησε με το μύνημα. Η αντλία ακουγόταν ακόμη και όταν βγήκε το μήνυμα. Όταν πάτησα ΟΚ στο μήνυμα σταμάτησε και ο θόρυβός της. Η πόρτα άνοιγε οπότε είχε βγάλει αρκετά νερά...
Πάμε για αντλία..?
Όσες φορές βγάζει τα νερά , τα βγάζει όλα? (πριν πάρει το επόμενο νερό) ή αφήνει εναπομείναντα νερά / κοίταξες στην έξοδο αποχέτευσης αν φεύγουν ικανοποιητικά τα νερά?
Δεν ξέρω αν τα βγάζει όλα πάντως σταματάει στο πρώτο άδεισμα. Όσες φορές έχει σταματήσει από την βλάβη και με αφήσε να ανοίξω την πόρτα αμέσως δεν βρήκα νερά στον κάδο. Κάποιες φορές που δεν με αφήνει να ανοίξω την πόρτα βγάζω τα νερά από κάτω από το φίλτρο. Πάντως όσες φορές τα έβγαλα από το φίλτρο δεν μπορώ να πω πως ήταν πολλά. 2-3 λίτρα. θα έλεγα.
Η αποχέτευση πάει στο σιφόνι της κουζίνας στο οποίο πάει και το πλυντήριο πιάτων. Δεν μπορώ να δω αν έχει ικανοποιητική ροή. Το σιφώνι το έβγαλα και ήταν καθαρό. Να έχει κάτι από εκεί και μετά? Δεν ξέρω...
Να κάνω και μία προσπάθεια και να το βάλω να αδειάσει πχ στον νεροχύτη να δω να θα κάνει το ίδιο?
Έβαλα την αποχέτευση στον νεροχύτη να δω τι θα γίνει. Τώρα είχα και καλύτερη εικόνα οπότε είδα πως το νερό το άδειασε σχεδόν όλο και μετά όταν έβγαζε λίγο-λίγο έβγαλε την βλάβη. Το περίεργο είναι πως αν και σφύριζε με την βλάβη, η αντλία ακόμη δούλευε και μάλιστα έβγαζε και ακόμη που και που λίγο νερό... Άρα ούτε η αποχέτευση είναι....
Το "σχεδόν όλο"είδα πως το νερό το άδειασε σχεδόν όλο..... τι να σου πω τώρα , έχω διαβάσει περιπτώσεις για ορισμένα Miele και εντοπίσανε σύμφωνα με λεγόμενα χρηστών ότι κάποια μοντέλα μετά την αντλία έχουν κάποιες "γωνίες" οι οποίες λειτουργούν τάχα ως αντεπίστροφα / σε αυτές τις γωνίες τις ανοίξανε κάποιοι και βρήκαν κάποια "χνούδια" σκουπίδια σκαλωμένα.
Καθαρίζοντας αυτές τις γωνίες ξαναδούλευαν άριστα αργότερα , δεν ξέρω αν είσαι σε ίδια περίπτωση. Δεν αναφέρομαι στο φίλτρο αντλίας , αλλά μετά την αντλία και προς την έξοδο αποχέτευσης (έχει εκεί κάποια περίεργη γωνία?) αν ναι έλεγξε.
Έψαξα για γωνίες και η αλήθεια είχε ένα σημείο το οποίο δεν είχε καθαριστεί μέχρι τώρα. Μετά την αντλία έχει ένα ελαστικό σωλήνα ο οποίος πιάνει πάνω σε έναν πλαστικό. Αυτό μετά καταλήγει κάπως έξωτερικά και εκεί πιάνει ο εξωτερικός σωλήνας της αποχέτεσης και πάει στο σιφώνι. Δεν το έβγαλα γιατί είναι μεγάλο "κομμάτι" και πρέπει να συνδέονται και άλλα σημεία πάνω. Πάντως το καθάρισα περνώντας μέσα καλώδιο 2,5άρι σκληρό. Δεν είχε τίποτα το περίεργο μέσα οπότε δεν νομίζω να ήταν από εκεί. Έκανα και δοκιμή αλλά τίποτα, πάλι τα ίδια. Αύριο θα παραγγείλω αντλία.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Λύσε το πλυντήριο από την αριστερή πλευρά πάνω στο παγούρι έχει την φυσουνα που πάει στο κάδο εκεί θα βρεις ένα Υ με ένα σολινα να πηγενη στο πλαστικό της αποχέτευσης και ένα σολινα που να κατεβενει κάτω στην αντλία βγάλε και καθάρισε αυτό το σολινα και θα είναι όλα καλα