Αυτά που λέει πάντως στην μετάφραση στο #9 είναι πάρα πολύ σωστά (γιατί αν θεωρήσουμε τα τυριά και βούτυρα στους 4C) ποιος μπορεί να καταναλώσει αυτά τα προιόντα ? / είτε θα τα αφήσει καμιά 2 ώρες εκτός ψυγείου πριν τα καταναλώσει . Άρα ο μύθος των 4C είναι για παπατζίδες.
Χάνεις την ουσία Πέτρο. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ΚΑΠΟΙΑ τρόφιμα "αισθάνονται" καλά στους 7-9°C και είναι έτοιμα για κατανάλωση σε αυτή τη θερμοκρασία, (α) η αποστολή του ψυγείου είναι να τα συντηρεί, όχι να τα έχει έτοιμα για κατανάλωση, και (β) το παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι και όλα τα άλλα τρόφιμα συντηρούνται σωστά στους 7-9°C. Στην πραγματικότητα, αυτά που θέλουν λίγο ψηλότερη θερμοκρασία είναι η εξαίρεση, γι'αυτό και η warm zone είναι μόνο ένα μικρό μέρος της χωρητικότητς της συντήρησης. Εκτός βέβαια αν δεχτούμε ότι όλοι οι κατασκευαστές είναι ηλίθιοι.
Τι περιέχει από είδος προϊόντων στην συντήρηση ενός ψυγείου?
Θα τα χωρίσω σε "κρεατικά" "Ψαρικά" και στα "υπόλοιπα".. το μεγαλύτερο ποσοστό χωρητικότητας σε συντήρηση είναι τα "Υπόλοιπα " (βλέπε 4 τελευταίες σειρές του παρακάτω πίνακα)
http://hannagreece.gr/%CE%B8%CE%B5%C...C%CF%89%CE%BD/
Επομένως όταν εσείς προτείνεται τους <4C έως <2C είναι σαν να υπονοείται την κατά πλειοψηφία χρήσης συντήρησης του ψυγείου με προιόντα κρεατικών και ψαρικών μόνο. (στην πράξη τα κρεατικά / ψαρικά καταναλώνονται αμέσως όταν αυτά βρίσκονται στην συντήρηση ) ενώ τα "υπόλοιπα" (τελευταίες 4 σειρές) ως προιόντα είναι η πλειοψηφία χωρητικότητας σε συντηρήσεις ψυγείων.
Θα συμφωνούσα μαζί σας για το "απαραίτητο των <4C" εάν αυτό συνοδευόταν από πίνακες / και δυστυχώς αυτό που υποστηρίζεται εσείς ισχύει μόνο στα ωμά κρεατικά/ψαρικά .
Αυτός ο πίνακας λέει τη μισή αλήθεια μόνο, γιατί αναφέρει μόνο "ιδανικές" θερμοκρασίες για κάθε κατηγορία, χωρίς να βάζει μέσα τη διάσταση του χρόνου. Η ανάπτυξη μικροοργανισμών είναι συνάρτηση τοιυ χρόνου, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο πιο αργά εξελίσσεται, άρα και τόσο περισσότερο θα αντέξει το τρόφιμο πριν φτάσει στο κρίσιμο όριο πέρα από το οποίο είναι ακατάλληλο. Με πιο απλά λόγια, ένα φρέσκο γάλα αντέχει περισσότερες μέρες στους 5°C απ'ότι στους 8°C, αν δεν με πιστέυεις κάνε πείραμα.