Ναι υπάρχει στην βιβλιογραφία του HowToFix όπου θα δεις σε διάφορα ποστ πολλοί δεν ξέρουν να μετράνε την θερμοκρασία (ανοίγουν τις πόρτες 5-10 φορές και αφήνουν με ανυπομονησία το θερμόμετρο στον θάλαμο για 2 λεπτά ) . Γιαυτό και πολλές φορές σε διάφορα ποστ έχω αναφέρει ότι αν θέλουν να μετρήσουν πιο αντικειμενικά την θερμοκρασία αυτή να την επαληθεύσουν αφού έχει δουλέψει το ψυγείο με μόνιμα κλειστές πόρτες για πολλές ώρες .
Η Βιβλιογραφία του HowToFix είναι πιο αντικειμενική από άλλες βιβλιογραφίες που δεν τα αναφέρουν αυτά .
Από το παραπάνω Link λένε ...
Και το ερώτημα από εμένα όσο αφορά τις ενέργειες των Super Market στα αυγά / που στην πλειοψηφία αυτά βρίσκονται εκτός ψυγείων και στα ράφια / αν ισχύει η 1 ώρα για το καλοκαίρι , πόσες ώρες παραμένουν στα ράφια στην πράξη? (μήπως αντί για 1 ώρα , τίποτα μέρες ?)Μάλιστα, στην περίπτωση ευπαθών τροφών (όπως π.χ. του ωμού κρέατος, θαλασσινών και των αυγών), ο μέγιστος χρόνος εκτός ψυγείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1 ώρα το καλοκαίρι, όταν ο υδράργυρος αρχίζει να «σκαρφαλώνει» πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Και το "κερασάκι " στην τούρτα από Κώτσο
Πιο πάνω λέγανε για 1 ώρα από του 30C και πάνω.Αν, πάλι, κάνεις τα ψώνια σου με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου πως η θερμοκρασία στο εσωτερικό του είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επομένως, τα τρόφιμα θα πρέπει να παραμένουν στο εσωτερικό του όσο το δυνατόν λιγότερο, και σε καμία περίπτωση παραπάνω από 2 ώρες (ή 1 ώρα το καλοκαίρι).
Στο τελευταίο απόσπασμα λένε 2 ώρες (για θερμοκρασία αυτοκινήτου που ενδεχομένως το καλοκαίρι να είναι κοντά στους 50C ) . Το ίδιο είναι ?