Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Smile HOGEN 12000 BTU δεν ψυχει

Το ως θέμα κλιματιστικό 14 ετών με συνολική χρήση 33 μηνών - βλέπε εξοχικό - όπου έσω και έξω μονάδες λυμένες είναι τόσο καθαρές σαν να κατασκευάστηκε σήμερα παρουσίασε τα εξής:1.Κατα την έναρξη με το κοντρόλ κ αφού ανάψει ενίοτε θέλει σφαλιαριτσες 😎 στο πλάι της εσωτερικής μονάδας και κατόπιν ακούω κλικ και αρχίζει να ψυχει η να θερμαίνει ανάλογα τι έχω επιλέξει.2.απο πέρυσι καλοκαίρι έπιανε χιόνι η λεπτή εξωτερικά σωλήνα στο σημείο που κουμπώνει στην εξωτ. Μονάδα.Λειτουργουσε όμως το συστημα .Όμως το έξω μοτέρ σταματούσε για λιγότερο Που 2 λεπτά κ ξαναπαίρνει πάλι εμπρός και δούλευε για ώρα πολύ.Στο σταμάτημα έκανε θόρυβο η έξω μονάδα σαν το κπρςσερ να χτύπαγε σε ξεβιδωτη σιδερένια βαση3.Φετος Πάσχα οκ στη θέρμανση.Τωρα καλοκαίρι δεν έδινε ψύξη ενώ δούλευε ο Φάνης μέσα και έξω έδειχνε να κομπλαρει .Δεν το σφαλιαρισα τούτη τη φορά.Το ξέχασα και έφερα ψυκτικό.Ο ένας μου είπε είναι αδειο από φρέον έλεγχος με μανομετρα και να βρούμε τη διαρροή και θα ξανάρθει αύριο.του λέω δουλεύει στο ζεστό πως δεν έχει φρεον?Δεν ήρθε έφερα άλλον αυθημερόν και είπε ότι είναι φουλ από φρέον κ λάδια και ψάχνοντας κατέληξε στην τετραοδη κ να πάρω λέει νέο μχνμα γιατί τετραοδη δεν κάθεται να αλλάξει.Κ δε με συμφέρει ως μου είπε.Τριτον ψυκτικό δεν φέρνω γιατί αν μου πει ότι φταίει ο γείτονας που πάρκαρε κάτω απο δέντρο θα τα παίξω εγώ 🍌😰Σημειωτέον ότι τώρα δουλεύει στην ψύξη αφού δοκίμασε με δικό του ηλεκτρομαγνήτη την τετραοδη αλλά πάντα με καποιο χιόνι έξω στην ένωση υψηλής πίεσης στην έξω μονάδα.Τι με συμβουλευετε να πράξω φιλταοι τεχνικοί συμφορουμιτες?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Επροταθη εναλλακτική για μεταχειρισμένο
    σε φθηνότερη από μισή τιμή του καινουριου + τοποθέτηση βεβαια .Έχω την αίσθηση ότι επισκευάζεται όμως το υπαρχιν .Ίσως με αλλαγή του πηνίου τετραοδης.προς το πΑρον δουλεύει στην ψύξη αλλά δεν τολμώ να το γυρίσω θέρμανση για δοκιμή μηπως μετά δεν δίνει ψύξη πάλι.Βεβαια το χιονακι στην υψηλή πίεση έξω μονάδας ένωση το κάνει. Βοήθεια κάποιος ?

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Η πρόοδος του μηχανήματος είναι ότι αφού δούλεψε 2 νύχτες κ 3 μεσημέρια σε ψύξη , φθινοντας καθημερινά σε απόδοση έφθασε σήμερα να δουλεύει στην ψύξη σαν σκέτος φανης/ανεμιστήρας δλδ και πλέον δεν έχει χιονακι στην σωλήνα υψηλής πίεσης όπως ακριβώς είχε συμπεριφερθεί πριν την επίσκεψη του ψυκτικού.Αν ξέρει κάποιος να μου πει η τετραοδη αφού οπλίζει στη θέρμανση με το μαγνήτη στην ψύξη υποθέτω αλλάζει θέση με ελατήριο μέσα στο πουρακι που με αλλαγή θέσης σε κάποιο εμβολακι επιτρέπει την δίοδο φρέον προς την τετραοδη ώστε αυτή να αλλάξει θέση κ να αντιστρέψει την διαδρομή του φρέον στο κύκλωμα.?Αν οι φλάντζες τετραοδης για κάποιο άγνωστο λόγο καταστράφηκαν μήπως υπάρχει περίπτωση σκουπίδια να κυκλοφορουν στο κύκλωμα και να φράξουν κάποιο τριχοειδείς ψεκασμού ?η αν καταφέρω να την αλλάξω την τετραοδη θα λειτουργεί εντάξει? για καινούρια αγορά υπάρχει κάποια γνώμη για TCL ,F&U,Arrielli,Coolstar 12000 βτυ?Αυτά βρίσκω κάπως οικονομικά Αν γνωρίζει κάποιος ας με κατατοπίσει κι ευχαριστω

Μέλος
    Όνομα
    ΧΡΗΣΤΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλησπερα γιωργο το θεμα σου για αγορα νεου ειναι απλο. Το κλιματιστικο απο την φυση του ειναι ψυκτικη μηχανη οποτε μην πιστεψεις τα επαγγελματια τρικ που σου λενε οι εμποροι ,πλεον η τεχνολογια βοηθαει τους τους εμπορους να σου πουνε πολλα .ολες αυτες η μαρκες που λες φτιαχνονται στο ιδιο εργοστασιο made china η made prc .Αν βρεις μηχανημα on/off οπως λεγονται παρτο λιγο δυσκολο γιατι δεν υπαρχουν τα περισοτερα ειναι inverter ειναι αληθεια οτι κανει μια μικρη οικονομια αλλα δεν ειναι αληθεια αυτα που λενε για μεγαλη.ενα αλλο θεμα που θα αντιμετωπισης ειναι η εγγυησης δηλαδη υπαρχουν εταιριες που σου δεινουν 10 χρονια στο μοτερ,και σου λεω οτι αυτο ειναι απατη ,και σου εξειγω οτι η κατασκευαστες εφτιαξαν μια τεχνολογια για να δουλευει το συστημα πιο αναλυτηκα το μοτερ inverter ειναι φτιαχμενο για να αντεχει πτωσεις τασεως ακομα και βραχυκυκλωμα δεν ειναι ευκολο να χαλασει,και αν χαλασει ειναι σιγουρο οτι η εγγυηση θα εχει φυγη,στο inverter αυτο που χαλαει ειναι η πλακετα που ειναι ακριβη,και το μοτερ ειναι ακριβο,καλα αν χαλασει το μοτερ και ερθει τεχνικος θα σου πει παρε καινουριο για να δουλειει το συστημα.γιατι δεν δινουν εγγυηση 10 χρονια στην πλακετα γιατι δεν τους συμφερει.ολα αυτα στα λεω γιατι την πατηση ο ιδιο οταν ειχα δωση 1650 για mitsubishi και καλα η mercendes του κλιματισμου μετα απο 12 χρονια λειτουργειας χωρις βλαβη χτυπαει ο συμπιεστης και φυσικα ο τεχνικος μου λεει παμε για καινουριο , μην δωσεις πολλα λεφτα την φιρμα αλλαζουν και τα πουλανε με αλλο ονομα μεταξυ απο αυτα που λες για f/u και arrielli oxi η tcl η coolstar.ξεχασα να σου πω οτι ενα κλιματιστικο on/off σε βλαβη μαζευετε πιο ευκολα απο ενα inverter.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Δια σ ευχαριστω για την απάντηση κ την κατατοπίση που μου δίνεις.Να πω ότι το προτεινόμενο μτχνο είναι made in Japan μάρκα κορυφαία κ τότε και τώρα (Κίνας τα σημερινά) αλλά κόλλησα ότι γράφει 11000 βτυ ψύξη και 12000 θέρμανση.Ο χωρος έχω/να ψυχει είναι 36 μ2 δωματιο σε διαμέρισμα α ορόφου και με το 12000 ψύξη 13600 θερμανση που εχω τα βόλευα καλά.Σκεφτομαι το μτχνο μήπως είναι μικρό.Επισης δεν θέλω ινβερτερ και προτιμώ το ον/οφ αλλά και επειδή από θάλασσα απέχω 80 μέτρα αυτό το μτχνο γράφει IPXO δλδ σωματίδια δεν ελέγχθηκαν και αδιάβροχο δεν είναι.Σκεφτομαι μη τα παίξει με την εξάτμιση της αλμύρας της θάλασσας στο μπαλκόνι που θα μπει.ειναι κίτρινη από τα χρόνια η μέσα μονάδα αλλά αυτό ειν το τελευταίο που με απασχολεί.ο συστήνω Ψυκτικος εγγυάται το μχνμα το έκανε σέρβις λέει κ το ξέρει.Η TCL είδα δίνει εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μερη.Γνωμες??

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Η TCL είδα δίνει εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μερη.Γνωμες??
    Πολλές φορές το λένε "υπο προυπόθεση" δηλ μετά π.χ. τον 1ο χρόνο αν θέλεις υπογράφεις σύμβαση επί ενός ποσού για να σε καλύψει στα 10 χρόνια , διάβασε τα ψιλά γράμματα της εγγύησης . Αν ανέχεσαι το ποσό της επέκτασης εγγύησης διάλεξε εσύ τι σε συμφέρει.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Γεια σου Πέτρο κ ευχαριστω .Ήθελα και μια γνώμη / συμβουλή ως προς τα όσα αναφέρω για το μτχνο.Δηλαδη αν σκέφτομαι σωστά για τα βτυ /μ2. Διότι βλέπω τα νέα Αιρκον δινουν εύρος μεγαλύτερο από την ονομαστική ,εκείνα τα παλαιά δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο αλλά μόνο την ονομαστική απόδοση σε βτυ.??

Μέλος
    Όνομα
    ΧΡΗΣΤΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

συμφωνω με τον πετρο υπαρχει περιπτωσει να υπαρχει κριφος ορος που δεν τον ξερεις εσυ. σου λενε 10 χρονια αλλα στην πραξη αν σου βγαλει βλαβη μπορει να σου που δεν σε καλυπτει η εγγυηση πχ πλακετες διοτι θα σου πουν η βλαβη προκληθηκε απο υπερφορτωση δυκτιου .και να σου πω ,και τι σου περναει να κανεις να κοινηθης δικαστικα δεν το πιστευω οποτε τα 10 χρονια που δινει η tlc για μενα ειναι τρικ.να σου πω και κατι ακομα αυτη ξερουν τι πουλανε γιατι πριν βγει μια συσκευει στο εμποριο εχει περασει πολλα τεστ.διστιχιος ζουμε στην εποχη τις πειθου ο καλυτερος ηθοποιος επβιωνη.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΓΙΩΡΓΟΣ Π Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σκεφτομαι το μτχνο μήπως είναι μικρό.
    Είναι ασήμαντα μικρότερο σε απόδοση / η γνώμη μου είναι με τα χρήματα που φαντάζομαι περίπου ότι θα πληρώσεις για ένα μεταχειρισμένο δεν θα απέχεις πολύ από ένα καινούριο .

Έπειτα δεν ξέρεις το μεταχειρισμένο πόσα χρόνια έχει δουλέψει έστω και αν επισκευάστηκε , π.χ. εσύ λες ότι το δικό σου το έχεις 14 έτη αλλά συνολική χρήση 33 μηνών , ενώ το μεταχειρισμένο που λέει ο λόγος μπορεί να το είχε κάποιος Σαουδάραβας που στα 14 έτη μόνο στους 33 μήνες το είχε κλειστό .

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Ναι έχεις δίκιο δεν πήρα σαφή απάντηση όταν ρώτησα είναι εξοχικό ? Μαγαζί? Που δούλευε?η απάντηση ήταν είναι καλό το ξέρω το μχνμα .τεσπα είναι ένα τουοτομι γιαπωνέζικο στα 100 ευρώ + η εγκατάσταση.Πως ακούγεται?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας