Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Aug 2019
    Περιοχή
    Παναιτώλιο
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    Για την ακρίβεια ο πάγος ξεκινά να δημιουργείται στον "πάτο μέσα δεξιά πλευρά", και κατόπιν αν δεν τον αποσπάσω επεκτείνεται και αριστερά, δείχνοντας πάντα ότι η αρχή δημιουργίας του είναι το μέσα μέρος της κατάψυξης, και έρχεται σιγά σιγά προς τα έξω. Πως τσεκάρουμε την αντίσταση; Για τα λεκανάκια των μοτέρ Νο 410 στο σχετικό, θα βγάλω το ψυγείο από την θέση του και θα τα ελέγξω. Όσο για το λάστιχο μάλλον δεν είναι η αιτία έτσι όπως μου περιγράφεις την κατάσταση, δεν δείχνει "διαμπερές" τραύμα.
    Αν έχει βουλώσει η αποχέτευση, τότε πως περνούν τα νερά στην κατάψυξη, αφού δεν υπάρχει σημείο διέλευσης προς εκεί;
    Ευχαριστώ και πάλι για τις λεπτομερείς απαντήσεις.

  2. #2

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.688

    Προεπιλογή

    Αν έχει βουλώσει η αποχέτευση, τότε πως περνούν τα νερά στην κατάψυξη,
    Ανάποδα γίνεται , από τα στοιχεία της κατάψυξης (evaporator και αφού γίνει η περιοδική απόψυξη / λιώσουν οι πάγοι ) αυτά τα νερά θα καταλήξουν στο κάτω μέρος του evaporator και στην συνέχεια θα φύγουν μέσω αποχέτευσης προς τις λεκάνες εξωτερικά και πάνω από τα μοτέρ .

    Έχω εδώ και δέκα χρόνια έναν ψυγειοκαταψύκτη Liebherr CNess 5056
    ,
    Να βρεις την επέκταση του "CNess 5056" + (ΧΧ) και πηγαίνεις στην "εμφάνιση λεπτομερειών " + "μάρκες μοντέλα " που συμφωνούν με το δικό σου μοντέλο .
    http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...=1#prettyPhoto (για αντιστάσεις απόψυξης δεν αναφέρει περισσότερα της τάσης λειτουργίας τους )

    http://www.eaparts.gr/content.aspx?I...m=781&so=2&l=1 (για αισθητήρες με λεπτομέρειες σε Kohm )

    http://www.eaparts.gr/content.aspx?I...=1#51812_marka (βάση μοντέλου για να μάθεις αν υπάρχει σκέτο το λάστιχο πόρτας ) .
    Εάν τα παραπάνω τα βρεις σωστά (αισθητήρες / αντίσταση οκ ) μπορεί να έχει πτώση απόδοσης ψυκτικής (π.χ. δουλεύει περισσότερο του κανονικού χρονικού ορίου που θα έπρεπε εξαιτίας της κακής απόδοσης ) .
    Δεν τα έχω δουλέψει τα συγκεκριμένα για να ξέρω , αλλά θα έβλεπα π.χ. μετά από κάθε απόψυξη όποτε αυτή πραγματοποιείται , αν πράγματι ο κύκλος απόψυξης έχει προσφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα .

    Η συγκεκριμένη πόρτα ολόκληρη της κατάψυξης κοστίζει όσο αγόρασα ένα συμβατικό ψυγείο Indesit Biaa (συμβατικό και αξιοπρεπές ) μαζί με το μοτέρ του και τις 2 πόρτες τους ......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 10-08-19 στις 13:09

  3. #3

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Aug 2019
    Περιοχή
    Παναιτώλιο
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    "μετά από κάθε απόψυξη όποτε αυτή πραγματοποιείταi".... αυτό πως το ελέγχουμε, δηλαδη το πότε κάνει απόψυξη; Στην φωτό που έβγαλα σήμερα φαίνεται πως ξεκινά να πιάνει πάγο.
    Liebherr.jpg

  4. #4

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.688

    Προεπιλογή

    Από ότι καταλαβαίνω από την φωτογραφία το κάτω μισό μέρος της φωτογραφίας είναι το πάτωμα? και επάνω μισό πάει στο κάλυμμα που θα βρεις εσωτερικά τα στοιχεία ?
    Βλέπω νερά στα πάτωμα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί (άρα μπορεί να είπα σωστά ότι έχει βούλωμα στην αποχέτευση ) .
    "μετά από κάθε απόψυξη όποτε αυτή πραγματοποιείταi".... αυτό πως το ελέγχουμε, δηλαδη το πότε κάνει απόψυξη;

    Θα χρησιμοποιούσα μετρητή κατανάλωσης ρεύματος , με την λογική ότι άλλη κατανάλωση θα έχει όταν δουλεύει το μοτέρ + ανεμιστήρες + φώτα κτλ και άλλη κατανάλωση όταν λογικά θα έχει γίνει παύση του μοτέρ και θα λειτουργεί η αντίσταση απόψυξης (όποτε αυτή γίνεται η απόψυξη , γιατί δεν κάνει πάντα απόψυξη , έχει λογικά και απλές παύσεις ).

  5. #5

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Aug 2019
    Περιοχή
    Παναιτώλιο
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    Φίλε Πέτρο, αυτό που βλέπεις είναι σχηματισμένος πάγος, όχι νερά. Ναι είναι το πάτωμα του καταψύκτη που βρίσκεται στο κάτω μισό του ψυγείου.

  6. #6

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.688

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papagayor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Πέτρο, αυτό που βλέπεις είναι σχηματισμένος πάγος, όχι νερά. Ναι είναι το πάτωμα του καταψύκτη που βρίσκεται στο κάτω μισό του ψυγείου.
    Sorry που φαίνεται να μην το ανάλυσα σωστά , αλλά αυτό ακριβώς εννοούσα (πρώτα στην απόψυξη λιώνουν τα νερά από την επίδραση της αντίστασης και αντί αυτά τα λιωμένα νερά να κατευθυνθούν στην αποχέτευση επειδή είναι βουλωμένη βγήκαν εκτός λεκάνης εσωτερικής που στην συνέχεια θα γίνουν πάγοι από την αντίστοιχη θερμοκρασία της κατάψυξης ).
    Στρώμα στρώμα συσσωρεύονται αυτά μέχρι να τα δεις "βουνά " (μετά από 15 μέρες ) . Ναι μεν λέμε για "no frost " αλλά όλα αυτά είναι μυξοπαρθενιές όπως το λέω πάντα .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 10-08-19 στις 20:25

  7. #7

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Aug 2019
    Περιοχή
    Παναιτώλιο
    Μηνύματα
    7

    Προεπιλογή

    Τώρα κατάλαβα τι συμβαίνει. Και που να βρίσκεται αυτό το σωληνάκι της αποχέτευσης της κατάψυξης; Γιατί της συντήρησης το βλέπω, έχει νεροχύτη όπου συγκεντρώνονται τα νερά και φεύγουν μέσω μιας οπής. Έχω ξεβουλώσει αυτή την οδό με ατσαλίνα ηλεκτρολόγου. Της κατάψυξης φαντάζομαι θα είναι πιό δύσκολο να την εντοπίσω. Μπορείς να με βοηθήσεις Πέτρο, ίσως με οδηγό και το σχεδιάγραμμα που αναφέρεις πιο πάνω που δείχνει όλα τα μέρη του ψυγείου;

Παρόμοια Θέματα

  1. [Liebherr] προβλημα ψυξης σε Liebherr 4003
    από tsiki76 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 80
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-25, 10:40
  2. [Liebherr] Καταψύκτης liebherr βλαβη
    από Gioevan στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-19, 20:49
  3. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-19, 00:47
  4. [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG LE40C530 Πρόβλημα στην εικόνα.Help
    από TakisP στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-19, 11:18

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας