Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 32

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Άμα θες εμπιστεύσου με και στα μπετά
    Έχω βάλει όλο κι όλο 4 κλιματιστικά (2 Χ F22 και 2 X F134a) αυτά ζουν και βασιλεύουν χωρίς ποτέ να έχουν χάσει τα υγρά εργοστασίου . Ακριβώς επειδή είμαι ανειδίκευτος / κωλόφαρδος τι να κάνουμε.

και ο αλλος ειναι ενας επαγγελματιας ψυκτικος που ετυχε να βρισκομαι σε σπιτι που εγκατεστησε καινουριο κλιματιστικο και την αλλη μερα εχασε ολο το φρεον, προφανως απο κακη συνδεση... Αυτος ζηταει 80 περιπου, απ οτι ειπε, αλλα αντε να τον εμπιστευτεις μετα απ αυτο.
    Το έχασε όλο το φρεον για έναν και μοναδικό λόγο (όπως και πλειάδα άλλων τεχνικών ) στο ότι βιάζονται να περάσουν και τα άλλα 45 κλιματιστικά της ίδιας μέρας .... ευτυχώς εγώ είχα 45 φραπέδες για να περάσω ολόκληρη την ημέρα τοποθετώντας 1 κλιματιστικό (αλλά τι κλιματιστικό , αιωνόβιο ) .
    Κάνε το με την 1η μέθοδο και άσε τους άλλους να λένε .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο τέλος με την συσκευή εκτός λειτουργίας , ανοίγεις το μικρό βανάκι της λεπτής σωλήνας , στην συνέχεια πιέζεις την βαλβίδα που έχει και είναι για την υποδοχή του λάστιχου πλήρωσης μανομέτρου (στην μεγάλη βάνα της χοντρής σωλήνας ) και αφήνεις να τρέξει με πίεση για 7 με 10 δευτερόλεπτα , τέλος ανοίγεις και την βάνα την μεγάλη .
    Σαπουνοδιάλλυμα με αφρό από υγρό πιάτων πάνω σε σφουγγάρι , ο αφρός να γίνει πηκτός και να μην τρέχει με νερά , πηκτός αφρός σαν σαντιγί . Απλώνεις πάνω στα ρακόρ και παρακολουθείς υπομονετικά για πιθανή διαρροή για φουσκάλες στον αφρό .
    Κατόπιν βάζεις την συσκευή μπροστά , και πάλι έλεγχος υπομονετικός με αφρό .
    Σε τυχόν διαρροή κλείνεις την συσκευή / όλα τα βανάκια και επαναλαμβάνεις διαδικασίες .

Η σωστή μέθοδος είναι να μην ανοίξεις καμία βάνα , και να αρχίσεις κενό από το βαλβιδάκι της χοντρής σωλήνας / μόλις ολοκληρωθεί το κενό και το ίδιο μανόμετρο δεν μας δείχνει "απώλειες " , ανοίγουμε στο τέλος και τις 2 βάνες , αφού έχουμε βγάλει και το σωληνάκι πλήρωσης από το αυτόματο βαλβιδάκι πλήρωσης .
    Θα σεβαστείς παρέμβαση 3ου εφόσον εξηγήσει σε τι είμαι λάθος . (είπαμε δεν είμαι ειδικός ) .

Το πρωτο μερος με την απλη εξαερωση δε θα το ακολουθησω, γιατι πιστευω δεν ειναι ο σωστος τροπος. Θα ακολουθησω τη σωστη μεθοδο με την αντλια κενου, την οποια θα κατασκευασω απο μοτερ ψυγειου που εχω στη διαθεση μου και θα παρω μονο ενα μανομετρο και σωληνα με βυσμα. Το μονο που πρεπει να γινει διαφορετικα σε αυτη τη μεθοδο απ οτι διαβασα, ειναι οτι πρεπει μολις γινει το κενο και αφου δεν υπαρχει καποια μεταβολη στο μανομετρο περιμενοντας καμποσα λεπτα, τοτε απελευθερωνουμε μια μικρη ποσοτητα φρεον για 5-6 δευτερολεπτα στο κυκλωμα, ωστε να σηκωσει λιγο μεγαλυτερη πιεση απο αυτη του περιβαλλοντος και τοτε τσεκαρουμε με σαπουναδα για διαρροες. Αν τσεκαρεις πριν που εχεις κενο με σαπουναδα, αν υπαρχει διαρροη, θα σου ρουφιξει μεσα σαπουνι και θα "μολυνεις" το κυκλωμα. Επισης δε θα κανει φουσκαλες αν κανει αναρροφιση λογικα.. Επισης δεν πρεπει να βγαλεις το μανομετρο απ το κυκλωμα οσο εχει κενο, γιατι με το που θα ξεβιδωσεις τη βαλβιδα, θα εισχωρησει ενα μικρο ποσοστο αερα και παει το κενο..
    Στο τελος οταν δεις οτι ολα ειναι καλα, τοτε βγαζεις πλεον το μανομετρο απο τη βαλβιδα, οποτε μετα ανοιγεις κανονικα τις βανες του φρεον και τσεκαρεις ξανα.

Ενα θεματακι που διαπιστωσα, ειναι οτι το μεγεθος της βαλβιδας στη συγκεκριμενη μοναδα ειναι 1/2 της ιντσας και στο εμποριο οι σωληνες και οι ανταπτορες πληρωσης δε βλεπω να αναφερονται σε αυτη τη διασταση, παρα μονο σε 1/4 και σε 5/16. Γιατι εχουν χρησιμοποιησει αραγε διαφορετικο βανακι, λογω του οτι εμπεριεχει R32? Βρηκα ενα στο εμποριο, που αναφερει οτι ειναι για R410, το οποιο εχει τις διαστασεις που πρεπει, δηλαδη 11.5 στο θηλυκο βυσμα, αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το αναφερει ως 5/16, αφου στην ουσια ειναι μιση ιντσα..

SNAG-0424.jpgSNAG-0425.jpg

Το avatar του χρήστη mitsos74
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ονομασία είναι Freon το R είναι ο αριθμητικός τύπος του Freon. (έτσι διάβασα κάπου ) .
    Καλημέρα.

Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, FREON είναι η εμπορική ονομασία, των ψυκτικών μέσων Rxxx, της εταιρίας DUPONT.
    Τα παλιότερα χρόνια που με τα ψυκτικά μέσα ασχολιόταν σχεδον κατά αποκλειστικότητα η DUPONT επικράτησε και η ονομασία FREON.
    Το σωστό όμως είναι Rxxx ή ψυκτικό μέσο xxxx.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mitsos74 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το σωστό όμως είναι Rxxx ή ψυκτικό μέσο xxxx.
    Πρέπει να του δώσουμε ένα "όνομα " και ποιο είναι αυτό ?
    Λογικά το R xxxx σημαίνει R - gas = Refrigerant (gas αριθμητικός αριθμός του gas π.χ. 410α κτλ )
    Αυτό στα Ελληνικά μεταφράζεται ως "ψυκτικό 410α" ή "ψυκτικό 134α"

"Ψυκτικό" νοείται που λέει ο λόγος και το παραφλού στα ψυγεία αυτοκινήτων / "ψυκτικό" στους ηλιακούς θερμοσίφωνες κτλ .

Για να καταλάβει ο άλλος καλύτερα πως θα το πεις ? To R xxx είναι αριθμός κλάσης του ψυκτικού . Π.χ. "ψυκτικό μέσο 32 ". (δεν προσδιορίζει αν είναι παραφλού / αντιψυκτικό ηλιακού κτλ )
    Ενώ ο όρος Freon ξεκαθαρίζει μια και έξω.

Ο όρος "freon" είναι ένας κοινός περιγραφέας ή ιδιόκτητο επώνυμο (παρόμοιο με ένα κοινό εμπορικό σήμα ) όπως το " xerox " ή το " kleenex ".Χρησιμοποιείται συνήθως όταν γίνεται αναφορά σε ψυκτικά μέσα φθοράνθρακα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-19 στις 10:19

Μέλος
    Όνομα
    Λευτερης
    Περιοχή
    Θεσ/νικη

Προεπιλογή

Χωρίς παρεξήγηση θα μιλησω σαν ψυκτικός. Ενας συνάδελφος θα σ έβαζε το μηχάνημα με 60ε αντε 70ε μεχρι 3 μέτρα σωλήνα τα χρηματα που θα δώσεις για ολα αυτα που χρειάζεται να αγοράσεις ή να κατασκευάσεις δεν αξίζει τον κόπο. Στα λεω επιφυλακτικά γτ το R32 ειναι εύφλεκτο μπορει απο το πουθενά να δημιουργήσεις προβλημα στο ιδιο το κλιματιατικό η κάποια διαρροή που θα πληρώσεις τα χρηματα επι 2. Επισης δεν μπορεί να συγκριθεί η αντλία κενου με ενα απλο μοτερ ψυγείου. Αν ηταν ολοι οι ψυκτικοί θα περναμε μοτερ ψυγείου πιο φθηνα θα μας εβγαινε. Καλη επιτυχία

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον lefteris251 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

xsterg (26-07-19)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefteris251 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επισης δεν μπορεί να συγκριθεί η αντλία κενου με ενα απλο μοτερ ψυγείου.
    Στην περίπτωση εδώ μιλάμε για κενό στο κομμάτι μόνο της εσωτερικής μονάδας (κομμάτι σε διαστάσεις παρόμοιο με ψυγείου) και εξήγησε το "ασύμφερο " του δεν "συγκρίνεται" . (χωρίς παρεξήγηση επίσης ) .
    Εξήγησε επίσης εάν εσύ ο ίδιος του κάνεις την δουλειά με 60 ευρώ / και ουδείς τέλειος από υπαιτιότητα σου ξαναχάνει υγρά (π.χ. μετά από 1 χρόνο ή κάθε χρόνο = συνήθεις βαριάντα από πλευράς συναδέλφων σας ) ποια θα είναι η στάση σας από οικονομικής πλευράς προς τον πελάτης σας ? (αναφορές πελατών για "εγγύηση " 2-3 μήνες για τα υγρά / απαντήσεις των συναδέλφων σας "νίπτω τας χείρας μου " .....αλλά το 60 αράκι στην τσεπούλα ) .
    Ποια η συμπεριφορά συναδέλφων σας σε οικιακά ψυγεία που αναφέρετε αληθώς στον πελάτη για διαρροή (αλλά από αδυναμία του πελάτη στο κόστος για να αγοράσει νέο ψυγείο ) επίσης καταδέχεστε να "συμπληρώνετε " υγρά ? .
    Δεν τσουβαλιάζω τους πάντες ..... αλλά οι αναφορές πελατών έχουν φτάσει ταβάνι .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 25-07-19 στις 23:00

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

sotron1 (26-07-19)

Μέλος
    Όνομα
    Λευτερης
    Περιοχή
    Θεσ/νικη

Προεπιλογή

Τα γνωρίζω ολα αυτα γιατί τα βρίσκω μπροστά μου καθε μέρα δεν θα το παίξω τέλειος μάστορας αλλα είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή. Εγω προσωπικά είμαι της άποψης "ο καθενας στην δουλειά του". Δεν μιλάμε για κάτι απλό κατα την αποψη μου. Έχω δει κόσμο που πέρασε μόνος του κλιματιστικό ( και το πληρωσε χρυσό) επισης να ξηλώνει κλιματιστικό και να πλήρωνει πάλι τα υγρα χρυσό. ( αν γνωρίζεται απο τιμές ψυκτικών υγρών εχουν φτασει στον θεό) μιλάω πάντα φιλικά και αν παρεξηγήθηκα σε κάτι με συγχωρείτε.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefteris251 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα γνωρίζω ολα αυτα γιατί τα βρίσκω μπροστά μου καθε μέρα δεν θα το παίξω τέλειος μάστορας αλλα είναι πολύ μεγάλη συζήτηση αυτή.
    Επομένως πρέπει να πάρεις μια θέση ..... στο τι θα κάνεις/εται όταν από υπαιτιότητα άλλων ή δική σου ξαναχάσει υγρά . (έτσι για να ζυγίσουμε σωστά την δήλωση σου "και το πλήρωσε χρυσό" ) γιατί στην ουσία το ξέρουμε και οι 2 πάρα πολύ καλά ότι την μεγαλύτερη ζημιά την προξενούν επαγγελματίες και σφυρίζουν αδιάφορα κοιτώντας το ταβάνι περιμένοντας πέρα από το 1ο 60 αράκι να υφαρπάξουν και το επόμενο 60 αράκι . ίσως και το 3ο κτλ .
    Έχω να σου δίνω άπειρα παραδείγματα και πέρα από όσα αναφέρονται στο howto από δικά μου συμβάντα και της περιοχής μου που με βεβαιώνουν ότι γίνεται σκόπιμη ληστεία μέχρι παρτούζας και οργίων κυρίως από επαγγελματίες σε ανυποψίαστους πελάτες. (τόσο ανυποψίαστους πελάτες π.χ. συνταξιούχους ή με μαλάκυνση εγκεφάλου που νομίζανε ότι τα υγρά θέλανε κατά δήλωση του επαγγελματία κάθε 2 χρόνια αντικατάσταση / δηλαδή κάτι σαν τις λάμπες που θέλουν αλλαγή κάθε 2 χρόνια ) .
    Αυτό φυσικά δεν έχει σχέση του επαγγελματία ΄στην αξιοπιστία του στην εργασία του / αλλά όταν πράγματι υπάρχει υπαιτιότητα του επαγγελματία (προς τους υγιείς πελάτες ) δεν βλέπω σαφή απάντηση .

Άλλο πιο πρόσφατο περιστατικό πριν 3 μήνες περίπου .
    Φίλος μου που μένει σε άλλη πόλη , μου έδωσε τα κλειδιά του 2ου σπιτιού που έχει στην δική μου πόλη .
    Του χάλασε το κλιματιστικό / δεν είχε απόδοση (καινούριο το εγκατέστησαν άλλοι τεχνικοί και μέσα στην εγγύηση )
    Μου λέει "φτιάξε το εσύ " του απαντώ δεν έχω τα μέσα και λόγω εγγύησης καλύτερα να το αναλάβουν μέσω εγγύησης άλλοι . (έληξε η εγγύηση στο παραπέντε ).
    Για λογαριασμό του , ήρθαν 2 βοηθοί ψυκτικού στο σπίτι του . (εγώ έκανα απλός τον πορτιέρη στο σπίτι του φίλου μου για να ανοίξω να μπουν οι τεχνικοί ).
    Τους εξήγησα τι συμβαίνει και στα περί πιθανής έλλειψης υγρών και να πράξουν τα δέοντα .
    Οι τεχνικοί έψαξαν να βρουν την διαρροή (όντως την επαλήθευσαν ως προς τα μανόμετρα ) και δεν την βρήκαν με τίποτα ως προς το σημείο / όλα τα ρακόρ οκ / μέχρι και υποψίας εντός εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας π.χ. εργοστασιακό πρόβλημα διαρροής .
    Στο τέλος οι τεχνικοί ξηλώνουν εσωτερική και εξωτερική μονάδα ΚΑΙ τους χαλκοσωλήνες , και την φορτώνουν στο όχημα τους για το εργαστήριο τους.
    Ξανάρχονται μετά από 2 βδομάδες το ξανασυναρμολογούν και τώρα δουλεύει .
    Σε όλη αυτήν την διαδικασία κρατούσα σιγή ιχθύος στο να μην παρεμβαίνω στις εργασίες των βοηθών του ψυκτικού . (ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι η διαρροή ήταν στο χαλαρό σφίξιμο των χαλκοσωλήνων από την 1η εγκατάσταση άσχετα που αυτοί οι βοηθοί δεν την εντόπισαν ) .

Μόλις τελείωσαν τις δουλειές τους , μου είπαν ότι ο φίλος μου θα πάει εκείνος να τους πληρώσει , και τους λέω "οκ" .
    Πριν φύγουν οι βοηθοί τεχνικοί , τους ρωτάω που εντοπίσατε την διαρροή? τι πρόβλημα είχε ?
    Μου απαντούν δεν ξέρουμε, αυτό θα το απαντήσει το αφεντικό μας στον φίλο σου , καθώς και για το κόστος της επισκευής . (τους λέω οκ )

Όταν επικοινώνησα τελικά με τον φίλο μου να μου πει τι πρόβλημα βρήκαν στην συσκευή και πόσο το κόστος , μου απαντά δεν βρήκαν διαρροή και το κόστος ήταν 150 ευρώ . Το ξαναγέμισε στο εργαστήριο και απλά το ξανατοποθέτησαν με την ίδια διαδικασία όπως τοποθετήθηκε όταν μπήκε 1η φορά .

Του λέω δηλαδή? τα 150 ευρώ για ποιόν λόγο τα έδωσες ? επειδή δεν είχε τίποτα ? , μου λέει "ξέρω γώ"? έτσι μου είπε ο ψυκτικός
    Δηλαδή τι σου είπε ?
    Να μου είπε ο ψυκτικός ότι έκαναν τα πάντα να εντοπίσουν την διαρροή αλλά δεν την βρίσκανε !!!
    Και μου είπαν ότι αν πάθει κάτι θα αναλάβουν πλήρως την ευθύνη !!!! (δεν ήθελαν οι τεχνικοί να παραδεχτούν ότι η διαρροή ήταν απλά στους χαλκοσωλήνες και στο κακό σφίξιμο !!!!) .
    Αυτά περί "επαγγελματιών " ψυκτικών .
    Sorry για το σεντόνι ..... αλλά αυτά πρέπει να λέγονται .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 27-07-19 στις 03:23

11. 3 μέλη ευχαρίστησαν τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (05-09-21), sotron1 (27-07-19), vasilimertzani (28-07-19)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Αμαλιαδα

Προεπιλογή

Καλημέρα.

Διαβάζω σε διάφορες συζητησεις τοποθέτησης κλιματιστικων, πως κάνουμε κουλούρα τις σωλήνες στο πίσω μέρος της εξωτερικής μονάδας.

Το γεγονός πως η σωλήνα κάνει πολλές καμπύλες, δεν παίζει ρόλο στις πιέσεις του ψυκτικού μέσου; Δηλαδή δε μεταβάλλεται η πιεση όσο καμπυλωνουν οι σωλήνες; Αυτό με το λάδι του συμπιεστη ότι μένει στην κάτω μεριά των σωλήνων αν είναι σε κουλούρα, που ανέφερθηκε σε προηγούμενο ποστ, δεν ισχύει;

Επίσης τι διάμετρο πρέπει να έχει αυτή η κουλούρα των σωλήνων, όσο πιο μεγάλη τόσο καλύτερα λογικά, αλλά ποση είναι η ελάχιστη διάμετρος που μπορεί να πάρει;

Παρατήρησα επίσης πως οι σωλήνες με μόνωση απ το εργοστάσιο, έρχονται σε μικρη σε διάμετρο κουλουρα. Πως μπορεί κάποιος να επαλυθευσει πως η σωλήνα δεν έχει τσακίσει κάπου κάτω απ τη μόνωση και πως θα της δώσει την κατάλληλη μορφή, εφόσον τον εμποδίζει η μόνωση να της αλλάξει μορφη;

Πρέπει να ξετυλιχθει η κουλούρα τελείως, να ισιώσει τη σωλήνα, να βγάλει τη μονωση για να την τσεκάρει κ έπειτα να της δώσει τη μορφή που πρέπει για την εγκατάσταση;

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό LG] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ LG MIRROR 18άρι
    από nickbebinos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 134
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-23, 19:50
  2. [Κλιματιστικό] ΒΛΑΒΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ FUJITEC
    από simosb στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-19, 18:26
  3. Εξωτερικός προβολέας. "Ρίχνει" την ασφάλεια
    από Atlas63 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-19, 18:08
  4. Αλήθεια για την καταναλωση ψυγείων και οχι μονο