Καλημερα ...!!
Καλημερα ...!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SIRAP : 14-06-19 στις 11:50
Να "εκμεταλλευτώ" κι εγώ το θέμα αφού με καλύπτει ο τίτλος
Λοιπόν ανεμιστήρας με πόδι IZZY 2-3 ετών. Δούλευε μια χαρά μέχρι πριν καμιά 10ρια μέρες όπου ξαφνικά δεν ξεκινούσε. Πατώντας μία από τις τρεις ταχύτητες έκανε ένα βουητό το μοτέρ αλλά καθόλου κίνηση. Σκέφτηκα το προφανές και αλλάζω πυκνωτή. Επειδή αυτός που είχε ήταν 1,2 και είχα πρόχειρο ένα διπλό (1,2 & 2) μάλλον από ανεμιστήρα οροφής χρησιμοποίησα αυτόν συνδέοντας τα καλώδια για το 1,2 (μάλιστα τον έβαλα εξωτερικά αφού δεν χωρούσε μέσα).
Ο ανεμιστήρας δούλεψε οκ για περίπου 10 μέρες και ξαφνικά, εκεί που δούλευε, σταματάει. Χωρίς βόμβο ή ότι άλλο. Σκέφτομαι ότι μάλλον δείχνει για θερμοασφάλεια (εδώ να αναφέρω ότι όταν δούλευε τελευταία ψιλοζεσταινόταν αλλά το απέδωσα στις ζέστες των ημερών).
Σήμερα αλλάζω την θερμοασφάλεια κι επίσης και τον πυκνωτή με ένα 1,5 ο οποίος και μπήκε κανονικά στη θέση του.
Ξεκινάει να δουλεύει και όλα καλά. Και ξαφνικά, μετά από καμιά ώρα λειτουργίας, τα ίδια. Βόμβος, αμιδρή προσπάθεια για εκκίνηση, αλλά τίποτα άλλο. "Δίνοντάς" του με το χέρι ψιλοξεκινάει αλλά σε πολύ χαμηλή ταχύτητα η οποία σιγά-σιγά πέφτει. Και ο βόμβος, βόμβος.
Καμιά ιδέα;
Κι επίσης, 2η ερώτηση, όταν καθαρίζουμε τα κουζινέτα (μια που τον άνοιξα είπα να το κάνω) ποιο είναι το ιδανικό καθαριστικό και μετά τι να μπει για λίπανση;
Τώρα πρόσεξα ότι το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο το βρήκα από την αναζήτηση του φόρουμ, είναι σε λάθος ενότητα.
Μήπως θα έπρεπε να μεταφερθεί;;;
mikemtb73 (07-07-19)
Λάδι έξτρα παρθένο μηχανής
Έχεις άλλον ανεμιστήρα ιδίων διαστάσεων (έστω περίπου) με του δικού σου? για να εξηγήσω ένα τεστάκι original επιβεβαίωσης κατάστασης κουζινέτων και τυχών τριβών ;
1) Βάζεις να λειτουργεί στην χαμηλότερη σκάλα μόνο τον καλό ανεμιστήρα / ο άλλος ανεμιστήρας υποψίας τριβών εκτός ρεύματος
2) Απομακρύνεις αρχικά τους 2 ανεμιστήρες και τους πλησιάζεις πολύ σιγά π.χ. 10 εκατοστά κάθε φορά
3) την στιγμή που μόλις αντιληφθείς πάει να ξεκινήσει έστω το παραμικρό ο ελαττωματικός ανεμιστήρας το τραβάς αμέσως 1 μέτρο πίσω (απομάκρυνση ανεμιστήρων ) και το αφήνεις εκεί μόνιμα .
4) Τα πτερύγια του ελαττωματικού ανεμιστήρα αν γυρίζουν συνεχώς με ταχύτητα 1- 2 στροφές (περίπου) ανά δευτερόλεπτο είναι άψογη κατάσταση .
Το παραπάνω πείραμα έγινε σε ανεμιστήρες με διάμετρο πτερυγίων 40cm / σε ελαττωματικά με τριβές πτερύγια δεν μπορείς να πετύχεις 1 στροφή ανά δευτερόλεπτο. ¨Η θα σταματάνε εντελώς / ή θα στροφάρουν κατά πολύ περισσότερο από 1 στροφή ανά δευτερόλεπτο που δεν είναι καλό .![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 07-07-19 στις 15:11
haris_216 (08-07-19)