Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 23

Θέμα: Sansui AU-X501

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Sansui AU-X501

Γεια την ομάδα.
    Έχω αυτόν τον ενισχυτή πάνω από 30 χρόνια και έπαιζε τέλεια μέχρι πριν μερικές μέρες.
    Έκανε ο γιος μου πάρτι και ο ενισχυτής έπαιζε στο τέρμα για πολλές ώρες.
    Μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Ο ήχος είναι μουντός και χαμηλός. Πρέπει να είναι στο τέρμα το ποτενσιόμετρο για να ακουστεί, αλλά ακούγετε χάλια. Έλεγξα τα τρανζίστορ εξόδου είναι ΟΚ. Οι πυκνωτές δεν δείχνουν φουσκωμένοι.
    Παρατήρησα το εξής περίεργο φαινόμενο. Όταν βγάζω την φίσσα που συνδέει την πλακέτα με τα κοντρόλ ελέγχου, παίζει κανονικά αλλά μετά μερικά δευτερόλεπτα "κόβει" η προστασία.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή και όχι στα ηχεία; Μήπως έκαψε τα tweeter με τα παρατεταμένα γκάζια;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και εγώ. Έχω 2ο ζευγάρι το ίδιο κάνει. Όταν βγάζω την φίσσα που συνδέει την πλακέτα με τα ποτενσιόμετρα, παίζει κανονικά αλλά μετά μερικά δευτερόλεπτα "κόβει" η προστασία.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Εφόσον έχεις επιβεβαιώσει ότι δεν είναι τα ηχεία, περίμενε να σε καθοφηγήσει κάποιος πιο έμπειρος. Στο μεταξύ πάντως, αφού μπορείς να ελέγξεις τα τρανζίστορ, δες και τα οδηγά.

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimakosb Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια την ομάδα.
    Έχω αυτόν τον ενισχυτή πάνω από 30 χρόνια και έπαιζε τέλεια μέχρι πριν μερικές μέρες.
    Έκανε ο γιος μου πάρτι και ο ενισχυτής έπαιζε στο τέρμα για πολλές ώρες.
    Μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Ο ήχος είναι μουντός και χαμηλός. Πρέπει να είναι στο τέρμα το ποτενσιόμετρο για να ακουστεί, αλλά ακούγετε χάλια. Έλεγξα τα τρανζίστορ εξόδου είναι ΟΚ. Οι πυκνωτές δεν δείχνουν φουσκωμένοι.
    Παρατήρησα το εξής περίεργο φαινόμενο. Όταν βγάζω την φίσσα που συνδέει την πλακέτα με τα κοντρόλ ελέγχου, παίζει κανονικά αλλά μετά μερικά δευτερόλεπτα "κόβει" η προστασία.

τα εξοδου τα ελεγξες πανω στο κυκλωμα; αν ναι τοτε δεν μπορει να εισαι σιγουρος αν ειναι οκ η οχι

αλλα πρεπει πρεπει να κοιταξεις και ποιο πισω σε ολο το κυκλωμα ,τα driver ακομη και την προενυσχυση του μηχανηματος

για να κανεις τα παραπανω πρεπει να βρεις το service maual και αν γνωριζεις προχωρας αλλιως πας σε τεχνικο

για να δεις αν φταει το κομματι του προενυσχυτη η του τελικου πρεπει να βρεις το σημειο που γινεται η συνδεση τους και να απομονωσεις τελικο απο προ

και κατι για τους πυκνωτες δεν ειναι αναγκη να ειναι φουσκωμενοι για να εχουν χαλασει που λεμε ,χαλανε απο τα χρονια και ανεβαζουν υψηλο esr

επεισης να δεις αν ολες οι τασεις απο το τροφοδοτικο ειναι οκ

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βρήκα το σχέδιο και θα κάνω ελέγχους. Έχω γνώσεις ηλεκτρονικών αρκετές θα έλεγα, αλλά δεν είμαι expert.
    Τρανζίστορ εξόδου και driver είναι ΟΚ. Αυτά θα ήταν το εύκολο κομμάτι αν είχαν καεί.

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

tote ψαχνεις ποιο πισω ,αν μπορεις χωρισε προ-τελικο θα το βρεις ποιο ευκολα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χθες και σήμερα βρήκα τον χρόνο και ασχολήθηκα λίγο. Μέτρησα τάσεις, τρανζίστορ εξόδου, οδηγούς, πυκνωτές. Δεν βρήκα τίποτα.
    Το μόνο που παρατήρησα είναι όταν βγάζω την φίσα από το Tone Control που συνδέεται στον τελικό , το πρόβλημα διορθώνεται αλλά ανεβάζοντας την ένταση "κόβει" η προστασία.Μόλις την ξαναβάλω παίζει πάλι αλλά "χαμηλά". Η πλακέτα των Tone Control δεν έχει πρόβλημα από ότι είδα.

Καμιά ιδέα τι φταίει;

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

ειναι συνηθες να εχουν προβληματα στην τροφοδοσια του tone control το πλακετακι που ειναι μπροστα στο μετασχηματιστη ... εκει εχει ασφαλειο αντιστασεις που ανοιγουν ...
    Γενικοτερα παντως επιβεβαιωσε ολες τις τασεις συμφωνα με το σχηματικο
    Επισης το οτι ο μικρος το πλακωσε δεν δειχνει να σχετιζεται με την βλαβη που περιγραφεις .

Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από αρκετό καιρό ….
    Ο ενισχυτής επισκευάστηκε. Το πρόβλημα ήταν 2 αντιστάσεις στα driver και pre-driver τρανζίστορ. Η μία "ανοιχτή" και η άλλη με αλλοιωμένη τιμή και ανοιχτές οι βαττικές αντιστάσεις εξόδου (εκπομπού) των τελικών τρανζίστορ.
    Του έκανα διάφορα τεστ και
    έπαιζε μια χαρά για 3 μέρες περίπου.
    Αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να κλείσει και να μπει στην θέση του.
    Κάνοντας όμως τις ρυθμίσεις για το Bias και DC 0V στην έξοδο, ξαφνικά ενεργοποιήτε ή προστασία, και από τότε είναι συνέχεια ενεργή.
    Μέτρησα τα πάντα στην πλακέτα της προστασίας και δεν βρίσκω κάτι. Χρησιμοποιεί το ολοκληρωμένο TA7317P.
    Ο ενισχυτής παίζει μια χαρά γιατί γεφύρωσα τις επαφές του ρελέ και έχω ήχο.
    Μπορεί κάποιος με περισσότερη πείρα και γνώση να με βοηθήσει;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία