Δεν θέλω στατικό, δεν θέλω να κάνω χειροκίνητη απόψυξη βρε αδερφέ, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό. Επομένως το να συγκρίνω το στατικό με το no frost δεν έχει νόημα.
Αντίθετα, συγκρίνοντας το απλό, χωρίς ηλεκτρονικά, (σχεδόν) no frost GE που αγόρασα πριν 16 χρόνια, και πέταξα στα 10 όταν παρέδωσε πνεύμα, με το full ηλεκτρονικό πραγματικό no frost Samsung αντίστοιχης χωρητικότητας που αγόρασα προς αντικατάστασή του (και με χαμηλότερη τιμή), έχω να πω ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη (λιγότερο από τη μισή) που φάνηκε στο λογαριασμό του ρεύματος - και αυτό δεν είναι "πιστεύω" και "νομίζω", είναι αντικειμενική μέτρηση.
Αλλωστε το είπα ήδη, στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ
Όσο για το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι, επειδή το ξαναδιάβασα όλο από την αρχή, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με μετρήσεις. Υπάρχουν μετρήσεις μόνο από το δεινόσαυρο, και πέραν αυτού σύγκριση ονομαστικών καταναλώσεων των κατασκευαστών, επιλέγοντας κάποια τυχαία ζεύγη σύγχρονων συσκευών. Αν και αυτό απέχει πολύ από του να είναι επιστημονική προσέγγιση, εγώ θα δεχτώ ότι ενέχει μεγάλη δόση αλήθειας, για τη οικονομία της συζήτησης. Και έτσι όμως, όταν έχω να επιλέξω μεταξύ χειροκίνητης ή αυτόματης απόψυξης και πολύ μεγαλύτερης ψυκτικής ικανότητας στη δεύτερη περίπτωση, θα διαλέξω πάντα το δεύτερο, για λόγους άνεσης αλλά και απόδοσης (όταν έρθει το κατσικάκι από το χωριό, η απλά όταν φέρνω τις μπύρες από το σούπερ μάρκετ).

Απάντηση με παράθεση