Όχι , η διαφορά θερμοκρασίας έναρξης και σταματήματος ενός ψυγείου είναι μεγαλύτερη για αυτονόητους λόγους , αν θέλαμε τέτοια ακρίβεια 1 βαθμού ή δεκάτων του 1C καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα ταλαιπωρούσε συχνά τον συμπιεστή με τις συχνές ενάρξεις / παύσεις ή κάθε φορά που θα άνοιγες πόρτα .Με άλλα λόγια, η θερμοκρασία στην συντήρηση πρέπει να είναι σταθερή (+,- 1 β.) ή όχι ?
Αφήνουν μια αρκετή θερμοκρασιακή διαφορά τέτοια ώστε να μην καταπονεί τον συμπιεστή με συχνά star/ stop , η ουσία όμως που βγαίνει από αυτήν την θερμοκρασιακή διαφορά είναι ο μέσος όρος αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας .
Τον μέσο όρο θα τον βρεις σε εξέταση με θερμόμετρο π.χ. σε ένα ποτήρι με νερό , αυτό θα σου δείξει πιο κοντά τον μέσο όρο της πραγματικής θερμοκρασίας . Επειδή το ποτήρι με το νερό έχει μια αρκετή χωρητικότητα δεν επηρεάζεται άμεσα η πλασματική εξωτερική θερμοκρασία , αλλά η αντικειμενική θερμοκρασία του νερού που είναι ο μέσος όρος .