Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 26

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Σαλαμινα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι εννοείς; Ότι για κάποιους ηλεκτρονικούς δεν χρειάζονται στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικών;
    Το "χρειαζονται" ειναι μεγαλο θεμα, αλλα αν ο φιλος απλως βαζει συναγερμους και fire alarms η αν δουλευει σε μια εταιρια που τον στελνουν με trableshooting τυφλοσουρτη, η αν εχει ριξει ολο το βαρος στο software και δουλευει με ετοιμες πλακετες, δεχομαι οτι δεν ειναι "απαραιτητες" οι γνωσεις που οι περισσοτεροι θεωρουμε στοιχειωδεις.
    Ειλικρινα εχω γνωρισει συναδελφους που δουλευαν ετσι και πηραν συνταξη χωρις να εχουν μετρησει στη ζωη τους ενα τρανζιστορ.

Στάλθηκε από το SM-T585 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nick1974 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vasilimertzani (13-03-19)

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ok.
    Όμως το να κατέχεις πτυχίο ηλεκτρονικού και να μην έχεις μετρήσει στη ζωή σου ένα τρανζίστορ ή να μην ξέρεις τι σημαίνει 'πυκνωτές σε σειρά' σημαίνει απλά ότι το πτυχίο σου είναι άνευ αντικρίσματος.

Σαν να λέμε έχω πτυχίο φιλολογίας αλλά έχω απορία...'τι είναι τα γράμματα...και αν παθαίνουν κάτι αν τα...βάλουμε σε σειρά'...
    Κι επίσης δεν έχω δει ποτέ βιβλίο (τι είν' αυτό; ) αλλά έχω πτυχίο. Φιλολογίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 13-03-19 στις 14:51
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ok.
    Όμως το να κατέχεις πτυχίο ηλεκτρονικού και να μην έχεις μετρήσει στη ζωή σου ένα τρανζίστορ ή να μην ξέρεις τι σημαίνει 'πυκνωτές σε σειρά' σημαίνει απλά ότι το πτυχίο σου είναι άνευ αντικρίσματος.

Σαν να λέμε έχω πτυχίο φιλολογίας αλλά έχω απορία...'τι είναι τα γράμματα...και αν παθαίνουν κάτι αν τα...βάλουμε σε σειρά'...
    Κι επίσης δεν έχω δει ποτέ βιβλίο (τι είν' αυτό; ) αλλά έχω πτυχίο. Φιλολογίας.
    Νιώθω αμηχανα με όλο το θέμα...μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσω...ότι επισκευές έχω κάνει έχω προσέξει τους πυκνωτές ότι ήταν πάντα παράλληλα....δεν μου έτυχε κάποιο κύκλωμα που οι πυκνωτές να είναι σε σειρά...
    Ναι και έχω μετρήσει τρανζίστορ και όσο μπορώ κάνω επισκευές...δέχομαι ότι δεν είμαι τόσο έμπειρος όσο εσείς και δεν έχω της δικές σας γνώσεις..αλλά δεν είμαι και τέλειος άσχετος....νυχτερινό τεε τελείωσα και όσο προλαβενα και μπορούσα διάβαζα... τελοσπαντων...ευχαριστώ πράγματικα όλους...οι βοήθεια σας ήταν πολύτιμη...
    Υ.Γ
    Αδύνατο να πιστέψω ότι βγήκαν άνθρωποι σε συντάξει χωρίς καν να ξέρουν να μετρήσουν έστω ένα τρανζίστορ..η μία αντίσταση..

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ρε Γιώργο δεν έγραψα ό,τι έγραψα για σου 'την πω'.
    Απλά μου φαίνεται λίγο παράξενο κάποιος να έχει πτυχίο ηλεκτρονικών και να κάνει τέτοια ερώτηση.
    Μπορεί να έχω και άδικο.
    Δεν υπάρχει πάντως λόγος να ντρέπεσαι, δεν έκανες τίποτα παράνομο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 13-03-19 στις 19:29
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Απλά μου φαίνεται λίγο παράξενο κάποιος να έχει πτυχίο ηλεκτρονικών και να κάνει τέτοια ερώτηση.
    Μπορεί να έχω και άδικο.
    Δεν ντρέπομαι ρε φίλε απλώς ένιωσα λίγο άσχημα ....με την έννοια ότι κατακρίνω τον εαυτό μου που δεν πήγα σχολείο Τότες που έπρεπε και πήγα μετά στο νυχτερινό..και όλο αυτό με πήγε πίσω...όσο και να θελει κάνεις κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε..ειδικά τα ηλεκτρονικά που τρέχουν με τη ταχύτητα του φωτός.. τελοσπαντων είναι μεγάλη ιστορία ..πάντως αλήθεια δεν μου έτυχε κύκλωμα με πυκνωτές σε σειρά..πάντα παράλληλα.....
    Τελοσπαντων...να μην σας κουράζω άλλο... ευχαριστώ πολύ και πάλι ..να είστε καλά...

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Μπορεί να έχω και άδικο.
    Α όσο αφορά το παράξενο και έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό.το αναγνωρίζω...και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω το οτιδήποτε....αν πηγενες νυχτερινό φιλε
    Θα το κατάλαβενες πολύ καλά ...δεν στη λέω αλήθεια...απλά σου απαντάω σε αυτό που λες ότι σου φενετε παράξενο...
    Μπορεί να μην ήξερες ούτε τα μισά από αυτά τα ελάχιστα που ξέρω εγώ...

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgos thesalonikh Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ντρέπομαι ρε φίλε απλώς ένιωσα λίγο άσχημα ....με την έννοια ότι κατακρίνω τον εαυτό μου που δεν πήγα σχολείο Τότες που έπρεπε και πήγα μετά στο νυχτερινό..και όλο αυτό με πήγε πίσω...όσο και να θελει κάνεις κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε..ειδικά τα ηλεκτρονικά που τρέχουν με τη ταχύτητα του φωτός.. τελοσπαντων είναι μεγάλη ιστορία ..πάντως αλήθεια δεν μου έτυχε κύκλωμα με πυκνωτές σε σειρά..πάντα παράλληλα.....
    Τελοσπαντων...να μην σας κουράζω άλλο... ευχαριστώ πολύ και πάλι ..να είστε καλά...
    Μην στενοχωριέσαι πολλοί από εμάς τους παλιοηλεκτρονικούς νυχτερινό πήγαν απλά πρέπει να κάνεις λίγα πρακτικά πειράματα στο εργαστήριό σου, όσον αφορά την τεχνολογία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην στενοχωριέσαι πολλοί από εμάς τους παλιοηλεκτρονικούς νυχτερινό πήγαν απλά πρέπει να κάνεις λίγα πρακτικά πειράματα στο εργαστήριό σου, όσον αφορά την τεχνολογία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
    Ακριβώς ! . και εγώ νυχτερινά έκανα (τότε στα νιάτα όλο έξω στα καφέ μπιλιάρδα και ανάθεμα όσο αφορά τα βιβλία της σχολής που τα είχα χωμένα για να τα διαβάσω ) . Ούτε καν κατάλαβα γιατί μου δώσανε πτυχία (ηλεκτρολόγου & ψυκτικού) ασχολήθηκα μόνο με του ψυκτικού .
    Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που δεν δούλεψα έστω και αφιλοκερδός δίπλα σε έμπειρους τεχνίτες όταν είχα τις ευκαιρίες .

Το πτυχίο δεν μπορεί να σε καλύψει σε μετέπειτα προβλήματα (απέχει τρομερά η θεωρία από την πράξη ) .
    Μάλιστα είχα συμμαθητές που ήταν πιο μπουμπούνες και από γάιδαρο , αυτοί όμως μετά από χρόνια που τους συνάντησα ήταν από τα πιο κορυφαία μαστόρια της περιοχής τους (από τον μπαμπάκα που ήταν επίσης ψυκτικός / από το μπατζανάκι / φίλο κτλ ) που του εξήγησαν τα περί θεωρίας διαφορετικά από ότι τα παπαγαλίστικα της σχολής .

Όταν κάποιοι του τομέα της ηλεκτρονικής καμώνονται και λένε περί "πρέπει να έχεις βασικά στοιχεία γνώσεων" το βλέπω με 1 μάτι . Αλλά στο φόρουμ δημιουργήθηκαν θέματα (από ηλεκτρονικούς που ήθελαν να φτιάξουν το ψυγείο τους ) και δεν γνώριζαν που και τι είναι η απόψυξη ψυγείου (δηλαδή στοιχεία ηλεκτρολογικών θεμάτων ) που κατά εμένα είναι πολύ κατώτερα της ηλεκτρονικής .

Επίσης συναντάω θέματα αμφιλεγόμενα (κόντρες μεταξύ απόψεων ηλεκτρονικών για το ίδιο θέμα ) και άρα οι μισοί από αυτούς που έχουν ήδη πτυχίο και βρέθηκαν εκτεθειμένοι από τις απόψεις τους , πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία ?

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgos thesalonikh Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νιώθω αμηχανα με όλο το θέμα...μάλλον δεν έπρεπε να ρωτήσω...
    Εάν μου επιτρέπεις, θα σου πρότεινα (δεν γράφω "θα σε συμβούλευα", γιατί ποιος είμαι εγώ που θα δώσω συμβουλές), να μην ντρέπεσαι ΠΟΤΕ να εκφράσεις απορία όσο ηλίθια ή χαζή και εάν σου φαίνεται. Προσωπικά, από τότε που ξεπέρασα αυτή τη φοβία μου (κάποιος βέβαια με ώθησε για να το κάνω) έγινα πολύ καλύτερος ...

11. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον andyferraristi για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Κυριακίδης (13-03-19)

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Γιώργο Σαλονικιέ, όχι μόνο δεν πρέπει να κατακρίνεις τον εαυτό σου για το σχολείο που δεν πήγες αλλά μετέπειτα στο νυχτερινό αλλά πρέπει να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.. Προφανώς για δικούς σου προσωπικούς λόγους προφανώς δεν μπόρεσες να το ολοκληρώσεις τότε και τα κατάφερες αργότερα στο νυχτερινό. Σου αξίζουν συγχαρητήρια..
    Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τώρα στη κουβέντα που άνοιξε η παρέα,...αυτά έχουν αναπτυχθεί σε τόσους πολλούς τομείς και πεδία που είναι αδύνατον πλέον ένας ηλεκτρονικός να τα γνωρίζει όλα αυτά. Υπάρχουν ηλεκτρονικοί που ασχολούνται μόνο με embedded programming σε μικροεπεξεργαστές και δεν έχουν ιδέα από RF και το αντίστροφο, όπως και υπάρχουν εγκαταστάτες συναγερμών, ή δορυφορικών συστημάτων λήψης και δεν έχουν ιδέα από επισκευή τηλεόρασης ας πούμε... Πλέον όλο και περισσότερο απαιτείται και χρειάζεται η εξειδίκευση..

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Δέκτης MPEG4] πιθανο προβλημα με πυκνωτή. Παραθέτω φωτογραφία για τους γνώστες απο πυκνωτές.
    από geioannou στο forum Επίγειος & Δορυφορικός Δέκτης
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-16, 15:37
  2. Πυκνωτές κομπρεσέρ αέρος.
    από coolerman στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-15, 12:48
  3. Αλλαγή πυκνωτές.
    από GiannisSma στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-15, 15:14
  4. [Σταθερός Η/Υ] Μου αρπάζουν πυκνωτές σε MOBO