Θα αντικαταστησεις τους "διακοπτες με χερουλια" με 2 ηλεκτροβανες. Και μεσα στο σπιτι με ενα μεταγωγικο διακοπτη θα κάνεις την δουλειά σου.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Θα αντικαταστησεις τους "διακοπτες με χερουλια" με 2 ηλεκτροβανες. Και μεσα στο σπιτι με ενα μεταγωγικο διακοπτη θα κάνεις την δουλειά σου.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
DimMani (15-02-19)
[QUOTE=mikemtb73;598764]Θα αντικαταστησεις τους "διακοπτες με χερουλια" με 2 ηλεκτροβανες. Και μεσα στο σπιτι με ενα μεταγωγικο διακοπτη θα κάνεις την δουλειά σου.
Κατ'αρχάς ευχαριστώ . Μεταγωγικός Διακόπτης Ράγας(??)Μονοπολικός (??) διπολικός (??) πόσα A (??) . Έχω 3φασικό ρεύμα . Θα πρέπει να περάσει καλώδιο μέσα από τον τοίχο αποθήκη/κουζίνα , ή θα γίνει σύνδεση στον ηλ/κό πίνακα . (??) . Δεν θα το φτιάξω μόνος μου , δεν έχω τις γνώσεις , αλλά θέλω να ξέρω που βαδίζω .
αυτες οι βανες θελουν μια ταση.Τωρα απο που θα την παρεις εξαρταται απο που βολευει.Πιθανων απο το λεβητοστασιο να γινει ξετρυπημα και να μπουν οι διακοπτες στην κουζινα.
Ολα αυτα μπορουν να γινουν και με sonnoff αν μπορεις να ριξεις καλωδιο στον ηλιακο να βλεπεις την θερμοκρασια.
Θα σας ταλαιπωρήσω ακόμη λίγο , αν βέβαια υπάρχει διάθεση . Καλό το sonnoff , αν αντικαθιστά τις ηλεκτροβάνες και δουλεύει μόνο του , αλλά το να "ρίξω καλώδιο κλπ..." ακούγεται μπελάς . Οπότε γυρνάω στην υπάρχουσα κατάσταση . Στην αποθήκη υπάρχει πινακάκι ηλεκτρικό , που δίνει ρεύμα σε 3 επιτοίχιες πρίζες και σ'ένα φως . Το πινακάκι ελέγχεται από έναν ασφαλειο-διακόπτη στον κεντρικό πίνακα(ABB C16) , άρα δεν χρειάζεται να τρυπήσω τοίχο . Σωστά ; Προτίθεμαι πέρα από τις ηλεκτροβάνες , να βάλω ακόνη 2 επιτοίχιες πρίζες . Υποθέτω ότι θα χρειασθεί να αλλάξω και τον ασφαλειο-διακόπτη ; Σε πόσα ampere ; Αν μπορείτε να μου προτείνετε ηλεκτροβάνες , ώστε να ρυθμίσω "χωροταξικά" την αποθήκη στην οποία υπάρχει το αδιαχώρητο . Ευχαριστώ .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimMani : 05-02-19 στις 17:05