Για να πιάσει η κολληση στο κέλυφος του κινητήρα, πρεπει να ξύσεις με μαχαιράκι μια μικρη περιοχή να αγριέψει, και μετα να βαλεις σολντερινη και καλαι με το κολλητηρι.
Για να πιάσει η κολληση στο κέλυφος του κινητήρα, πρεπει να ξύσεις με μαχαιράκι μια μικρη περιοχή να αγριέψει, και μετα να βαλεις σολντερινη και καλαι με το κολλητηρι.
Άλλαξα το μοτέρ και εξακολουθεί να έχει το ίδιο πρόβλημα. Έκανα αυτό που έπρεπε να είχα κάνει απο την πρώτη μέρα, δηλαδή μια απλή αναζήτηση στο google και βρήκα πως το πιο πιθανό είναι να φταίει ένα transistor που ονομάζεται TIP33C και είναι υπεύθυνο για την τάση στο μοτέρ. Είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στην συγκεκριμένη σειρά απο ότι διάβασα. Θα προσπαθήσω να το αλλάξω αύριο για να δούμε αν ήταν αυτό.
Ακόμα πιο απλά, συνέδεσα 12V στο μοτεράκι και πάει σφαίρα! άρα δεν ήταν αυτό το πρόβλημα εξ αρχής, παίζουν κανονικά και τα 2 μοτέρ, τζάμπα το αγόρασα. Έτσι λοιπόν πήγα την πλακέτα σε επαγγελματία για να μετρήσει το τρανσιστορ (TIP33C) και μου είπε πως είναι μια χαρά. Όταν το πήγα μου είπε πως "αν δεν είναι το TIP33C, τότε το πρόβλημα είναι απο εκεί που "φεύγει" η εντονή και δεν αξίζει να επισκευαστεί/αλλαχθεί". Δεν ρώτησα περισσότερα δυστηχώς.
Τι σημαίνει "απο εκεί που φεύγει η εντολή" και γιατί δεν συμφέρει, πάει το μυαλό σας κάπου; Δεν είμαι ηλεκτρονικός και δεν γνωρίζω σχετικά...
Φαντάσου όπως είναι μια απλή βρύση , η βάνα της βρύσης είναι η εντολή για να ανοίξει / κλείσει η βρύση και να στείλει την απαραίτητη ποσότητα νερού (/ ρεύματος ) εκεί που θέλουμε να τροφοδοτήσουμε .Τι σημαίνει "απο εκεί που φεύγει η εντολή" και γιατί δεν συμφέρει, πάει το μυαλό σας κάπου; Δεν είμαι ηλεκτρονικός και δεν γνωρίζω σχετικά...
Τα επιμέρους μυξοπαρθενίστικα και ανεπρόκοπα ηλεκτρονικά της γύρω πλακέτας έχουν αστοχία στο να κουμαντάρουν την βάνα της βρύσης (τρανζίστορ) , οπότε και δεν στέλνει την απαραίτητη τροφοδοσία ρεύματος προς μοτέρ .
Άλλος ένας φόρος τιμής στις παλιές απλές και ένδοξες κατασκευές χωρίς την χρήση ηλεκτρονικών εκεί που δεν πρέπει έως που για μένα είναι απαγορευτικό .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 09-01-19 στις 09:10
ezizu (11-01-19)
Ευχαριστώ σε όσους απάντησαν, Πέτρο με κατατόπισες και σε ευχαριστώ! Σήφη έχεις δίκιο παράλειψη μου για τις φώτο για αυτό βάζω τώρα.
Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο με την επισκευή, το TIP33C και την Zener, δεν είναι η ίδια μηχανή αλλά είναι το ίδιο πρόβλημα.
IMG_8117.jpgIMG_8118.jpgIMG_8119.jpgIMG_8120.jpgIMG_8121.jpgIMG_8122.jpg