Αυτή η οδός , στο επάνω μέρος της κατάψυξης , υπάρχει περίπτωση στο σημείο που πιθανόν να έχει κάποια αποχέτευση (για την έξοδο νερών της απόψυξης προς συμπιεστή ) να φράζει αργότερα ? (π.χ χαλασμένη βοηθητική αντίσταση που δεν λειτουργεί και φράζει την οδό προς συντήρηση).Υπάρχει μόνον μία τρύπα (οδός) που ενώνει συντήρηση με κατάψυξη
Η κατάψυξη κατεβάζει βαθμούς?
Σε αυτήν την φάση δεν θα έπρεπε να σταματά ο ανεμιστήρας ? (από όσο θυμάσαι πριν όταν άνοιγες πόρτα ) γιατί εδώ μας λες ότι δουλεύει ο ανεμιστήρας και με ανοικτή πόρτα . Δείξε λεπτομέρειες για να σε βοηθήσουν.Όταν η πόρτα της κατάψυξης είναι έστω και λίγο ανοικτή, τότε και μόνον τότε, έρχεται ο αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση!!!
Αυτό το ''σαίνι'' ο τεχνικός που φώναξα έβγαλε την φτερωτή του ανεμιστήρα και την έβαλε ανάποδα. Παίζει να είναι αυτό η αιτία λέτε?
Ο ανεμιστήρας δουλεύει (από πάντα) ανεξαρτήτως αν είναι ανοικτή ή κλειστή η πόρτα.
Η κατάψυξη είναι επάνω. Η αποχέτευση είναι καθαρή. Η κατάψυξη λειτουργεί σωστά.
Έστω και δίκιο να έχεις , (και εννοείται τώρα έχεις σωστά βαλμένη την φτερωτή ή όπως ήταν πριν ) , έτσι κι αλλιώς για να τον φώναξες είχες και πάλι πρόβλημα , τι πρόβλημα είχες ? πάλι το ίδιο ? . Παρακολούθησε το τώρα ως έχει και δες τι γίνεται , πιθανόν να έχεις άλλο πρόβλημα.
Ναι, όλα ξεκίνησαν διότι δεν είχα ψύξη στην συντήρηση, ενώ η κατάψυξη δουλεύει κανονικά (-18 β.).
Έκανα απόψυξη (πάνω από 24 ώρες εκτός ρεύματος) και μετά δούλευε κανονικά για κανά 10ήμερο περίπου. Μετά από 10-15 ημέρες εμφανιζόταν πάλι το πρόβλημα.'Έπαυε να ψύχει η συντήρηση. Αυτό επαναλήφθηκε για 4-5 φορές, ώσπου φώναξα τον μάστορα (ελπίζω όχι τον Μπομπ χαχα).
Είδε την αποχέτευση, μέτρησε πίσω το ρολόι, αυτά ήταν οκ. Βρήκε πρόβλημα σε έναν σένσορα-εντολέα απόψυξης (?) ένα μικρό μαύρο πραγματάκι που βρίσκεται εσωτερικά πίσω από το καπάκι της πλάτης του καταψύκτη. Του έδωσα 60 ευρώ για αυτό, έβαλα το χέρι μου στο κανάλι από κάτω, αέρας δεν ερχόταν. Μου λέει ο τεχνικός ότι θα δουλέψει και έφυγε. Έβαλα μέσα θερμόμετρο 15 β. ένδειξη την επομένη το πρωί. Τον ξαναφωνάζω και μετά μου λέει φταίει το κλαπέ, ότι κάπου κόλλησε και τώρα πιθανόν να δουλέψει. Δεν δούλεψε. Την επομένη βγάζω και το κλαπέ με τα φελιζόλ και τα πλαστικά και όλα για να δώ αν φταίει πράγματι το κλαπέ ή όχι. Και πάλι ο ψυχρός αέρας δεν έρχεται. Συμπτωματικά λοιπόν διαπίστωσα αυτό που ανέφερα παλαιότερα, ότι η συντήρηση ψύχει, έρχεται δηλαδή ψυχρός αέρας από την κατάψυξη στην συντήρηση μέσω του καναλιού ΜΟΝΟΝ όταν η πόρτα της κατάψυξης είναι έστω και ελάχιστα ανοικτή. Αυτά.
Επομένως συμπέρασμα ότι δεν φταίει ο ανεμιστήρας ούτε και το κλαπέτο.Έκανα απόψυξη (πάνω από 24 ώρες εκτός ρεύματος) και μετά δούλευε κανονικά για κανά 10ήμερο περίπου. Μετά από 10-15 ημέρες εμφανιζόταν πάλι το πρόβλημα.'Έπαυε να ψύχει η συντήρηση. Αυτό επαναλήφθηκε για 4-5 φορές, ώσπου φώναξα τον μάστορα
Λαμβάνω υπόψιν τον ισχυρισμό σου ότι με την πόρτα ανοικτή μόνο τότε στέλνει στην συντήρηση , αλλά και πάλι δεν είναι απόδειξη ότι δεν στέλνει αέρα από την κατάψυξη στην συντήρηση , μπορεί να μην έχει βεβιασμένη κυκλοφορία και απλός ο ανεμιστήρας ωφελεί μόνο για την κατάψυξη.βαλα το χέρι μου στο κανάλι από κάτω, αέρας δεν ερχόταν.
Θα έπρεπε μετά τις 10-15 μέρες και εφόσον βλέπεις ότι δεν αποδίδει , να έβλεπες τι γίνεται στα στοιχεία της κατάψυξης (μάζεψαν πάγους κτλ) οπότε πιθανά έφραξαν και την οδό προς συντήρηση . Τελικά ο μηχανισμός απόψυξης δεν κάνει καλά την δουλειά του , και ίσως από τον τεχνικό που έφερες έτυχε μια παράληψη του και πρέπει να προσπαθήσει να το βρει.
Επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω, θεωρώ ότι είναι άλλη μία καλή απόψυξη. Αν δουλέψει πάλι για λίγες μέρες μόνον, θα σημαίνει ότι σε κάποιο μέρος (όχι στο κανάλι, όχι στο κλαπέ, όχι στα φελιζόλ) που δεν πρέπει πιάνει πάγο σιγά-σιγά και κατά συνέπεια δυσχεραίνει ή εμποδίζει την ροή του αέρα. Ή όχι ?