Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή Πλαστική πολυθρόνα

Καλημέρα σας.
    Εχει σπάσει στήριγμα πλαστικής πολυθρόνας εξωτερικού χώρου. Την κόλησα με Logo στιγμής, και στην πρώτη πίεση ξεκόλησε πάλι.
    Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κόλα που να κάνει για την περίπτωση, δηλ να συμφέρει και στο κόστος ? Προφανώς δεν θέλω να πάρω κατι κόστους >12€ . Η πολυθρόνα έχει κόστος 25€ , και το υλικό δεν είναι ακριβώς το μαλακό λευκό πλαστικό της κοινής πλαστικής καρέκλας που ξέρουμε, είναι καπως πιο συμπαγές και σκληρό.
    Σε κατάστημα χρωμάτων κλπ μου πρότειναν κόλα κόστους 13€ "για σκληρά πλαστικά" , αλλά χωρίς να μου εγγυάται φυσικά κανείς οτι θα κολήσει...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Είναι δύσκολο αν είναι σε σημεία νευραλγικά και σε σημεία μεγάλης καταπόνησης (πόδια / χερούλια ) . Ή σε σημεία που περιέχουν "νεύρα" .
    Σαν ύστατη τεχνική μου άρεσε η συγκόλληση με το ίδιο πλαστικό και προσθήκη πλέγματος συρμάτινου σαν αυτού που κοσκινίζεις την άμμο .
    https://www.polyvance.com/kcwelder.php

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (09-09-18)

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Επειδή με έχει απασχολήσει το θέμα παλιότερα να σου πω ότι το κάθε πλαστικό είναι διαφορετικό δηλαδή εννοώ η σύστασή του είναι διαφορετική και ο πιο σωστός τρόπος είναι εν θερμώ με ράβδους ίδιους όπως το υλικό που είναι φτιαγμένο το πλαστικό της καρέκλας σου. Τώρα οικονομική λύση. Οταν μου έσπασε το πλαστικό ράφι απ το ψυγείο μου αγόρασα πολυεστέρα ύφασμα και πολυεστέρα υγρό και του έκανα μία επισκευή τέλεια. Εχουν περάσει 4 χρόνια από τότε.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Ατάκα 1η.......Οχι ...Οχι .....Απλά το άνοιξα μήπως έφυγε κανένα καλωδιάκι.
    Ατάκα 2η....... Οχι ... Οχι ....Απλά το άνοιξα μήπως είχε καεί κάποια ασφάλεια.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον chipakos-original για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (09-09-18)

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Δοκίμασε και τα εξής δύο:
    1. Με κολλητήρι λιώνεις το πλαστικό: https://www.youtube.com/results?sear...soldering+iron
    2. Super glue + soda: https://www.youtube.com/results?sear...+glue+%2B+soda
    You only live twice.

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Panoss για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (09-09-18)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι δύσκολο αν είναι σε σημεία νευραλγικά και σε σημεία μεγάλης καταπόνησης (πόδια / χερούλια ) . Ή σε σημεία που περιέχουν "νεύρα" .
    Σαν ύστατη τεχνική μου άρεσε η συγκόλληση με το ίδιο πλαστικό και προσθήκη πλέγματος συρμάτινου σαν αυτού που κοσκινίζεις την άμμο .
    https://www.polyvance.com/kcwelder.php
    Οπως βλέπεις και στις φωτος όπως το είπες , δυστηχώς είναι σε νευραλγικό σημείο, γιατι αυτος ο πύρος που έσπασε, μπαίνει με το μπράτσο της καρέκλας στην "πλάτη" της, και λειτουργεί σαν υποστήριγμα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δοκίμασε και τα εξής δύο:
    1. Με κολλητήρι λιώνεις το πλαστικό: https://www.youtube.com/results?sear...soldering+iron
    2. Super glue + soda: https://www.youtube.com/results?sear...+glue+%2B+soda
    Καλά, μιλάμε οτι ο τύπος στο βιντεο με τα συρματάκια, έκανε κανονική δομική κατασκευή , όπως το μπετόν σε κολώνα με σίδερα .

Με προβληματίζει όμως το κολητήρι. Δεν θα μου χαλάσει την ακίδα του κολητηριού, με πλαστικό που μπορεί να μείνει μόνιμα επάνω?
    'Οσο για τη σόδα, δεν νομίζω να κάνει εδώ τόσο πια συμπαγές υλικό.

DSC_0053.jpgDSC_0054.jpgDSC_0056.jpgDSC_0055.jpgDSC_0057.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με προβληματίζει όμως το κολητήρι. Δεν θα μου χαλάσει την ακίδα του κολητηριού, με πλαστικό που μπορεί να μείνει μόνιμα επάνω?
    Ναι θα τη χαλάσει (τη μύτη).
    Οπότε βάζεις για προέκταση μύτης π.χ μια πρόκα που τη δένεις με χοντρό σύρμα πάνω στη μύτη.
    Κι έτσι ακουμπάς την πρόκα πάνω στο πλαστικό κι όχι τη μύτη.
    Ή χρησιμοποιείς ένα κολλητήρι της πλάκας, του ενός ευρώ (σε κάνενα παζάρι τα πουλάνε, αλλά και αλλού).
    Ή με τρία: https://www.skroutz.gr/s/2585945/CT-Brand-CT-25D.html
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 09-09-18 στις 18:34
    You only live twice.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Panoss για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (18-09-18)

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Δεν ξέρω πόσο κάνει αλλά έχω δοκιμάσει σε μοντελισμό εποξική κόλλα 2 συστατικών με άριστο αποτέλεσμα.Η κυανοακρυλική δεν ξέρω αν κάνει για αυτή τη δουλειά.
    Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
    (2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
    VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!

12. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Papas00zas για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (18-09-18)

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Ετσι όπως το βλέπω, δεν δίνω πιθανότητες να κρατήσει με οποιαδήποτε κόλλα (εκτός αν έχει καμμία η NASA). Πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετή επιφάνεια προς συγκόλληση, που να μπορέσει να πάρει το φορτίο (είναι και διατμητικό, πανάθεμά το).
    Αν ηταν δικό μου, θα έκανα μια τρύπα στη βάση του "ποτηριού", ώστε να περάσω από μέσα μακριά λαμαρινόβιδα. Για να πιάσει η λαμαρινόβιδα, θα στερέωνα στην πλάτη upat με κάποιο υλικό υλικό που να μπορεί να χτίσει σώμα (εποξική δύο συστατικών, πολυεστέρας,...) δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγάλη επιφάνεια επαφής για συγκόλληση, και μετά θα έχτιζα όλο το upat αλλά και την εσωτερική πλευρά συνάντησης του ποτηριού με την πλάτη, με το ίδιο υλικό. Και πάλι, χωρίς να μπορώ να εγγυηθώ για την αντοχή του.

14. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

goosey (18-09-18)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    .

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετή επιφάνεια προς συγκόλληση, που να μπορέσει να πάρει το φορτίο (είναι και διατμητικό, πανάθεμά το).
    Ακριβώς αυτό.
    Λόγω ανωτέρας βίας, το ...project αναβάλεται για αργότερα. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας